Hazır Sistem mi ? Yoksa Tek Tek Toplamak mı ? F/P?

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar Herkese merhaba , ben sıfırdan bilgisayar alacağım gaming laptop tan masaüstüne geçiyorum.
Sizce tek tek parçaları satın alarak toplamak mı daha uygun ?
Yoksa bilinir markalardan hazır oem kasa mı satın almak daha uygun bütçeli olur ? (incehesap-itopya)
acelem yok zaten elimde bilgisayarım var, benim çok bütçem yok olabildiğince uygun fiyatlı satın almak istiyorum nakitim yok kredi kartı ile taksitle alacağım. . Parçalarımı 0 ve garantili düşünüyorum 2. el yapmayacağım o öneriye kapalıyım. Garanti meselesi benim kafamı karıştırıyorum yarin bir gün bir sorun olsa OEM pc yi direk satın aldığım yerde onarım sağlayabilirim. Abim itopya dan pc aldı. Statik elektrik sorunu olmuş direk PC yi itopyaya kargoladı Garantiden çözdüler ücretsiz geri gönderdiler bu hizmet güzel.
Kafamda bir kombinasyon da var = Ryzen 7 7800x3d + RTX 5070Tİ ve ya RX9070XT
Sizce nasıl yapmalıyım sizler nasıl yaptınız gerçekten desteklerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Kredi kartın var ise itopya İncehesap da peşin fiyatına 3 5 6 ay taksitle alabilirsin fiyat uygun olur tek tek toplama biraz daha pahalı olur hazır sisteme göre ama tam olarak istediğin sistemi toplarsın hazır sistemler ramden SSD den anakart dan kısıyorlar ucuz olsun diye bunu yaşamazsın bilinçli bi şekilde tek tek toplarsan yalan olmasın ben tek tek toplamak istiyorum ama malum fiyatlardan dolayı geri hazır sistem alıcam 2 3 sene sonra da kendim tektek yükseltme yaparım aynı bende 7800x3d 5070ti veya RT 9070 XT alıcaktim malum 5060 a kaldık Bayram dan dolayı tavsiyem sen peşin fiyatına kovala mümkün oldukca

Kredi kartın var ise itopya İncehesap da peşin fiyatına 3 5 6 ay taksitle alabilirsin fiyat uygun olur tek tek toplama biraz daha pahalı olur hazır sisteme göre ama tam olarak istediğin sistemi toplarsın hazır sistemler ramden SSD den anakart dan kısıyorlar ucuz olsun diye bunu yaşamazsın bilinçli bi şekilde tek tek toplarsan yalan olmasın ben tek tek toplamak istiyorum ama malum fiyatlardan dolayı geri hazır sistem alıcam 2 3 sene sonra da kendim tektek yükseltme yaparım aynı bende 7800x3d 5070ti veya RT 9070 XT alıcaktim malum 5060 a kaldık Bayram dan dolayı tavsiyem sen peşin fiyatına kovala mümkün oldukca
hocam kredı kartı lımıtım cok dusuk ya hıc bırsey alamıyorum lımıtı arttırmak ıcınde uzun sure kullanmak gerekıyor dıyorlar

Arkadaşlar Herkese merhaba , ben sıfırdan bilgisayar alacağım gaming laptop tan masaüstüne geçiyorum.
Yoksa bilinir markalardan hazır oem kasa mı satın almak daha uygun bütçeli olur ? (incehesap-itopya)
acelem yok zaten elimde bilgisayarım var, benim çok bütçem yok olabildiğince uygun fiyatlı satın almak istiyorum nakitim yok kredi kartı ile taksitle alacağım. . Parçalarımı 0 ve garantili düşünüyorum 2. el yapmayacağım o öneriye kapalıyım. Garanti meselesi benim kafamı karıştırıyorum yarin bir gün bir sorun olsa OEM pc yi direk satın aldığım yerde onarım sağlayabilirim. Abim itopya dan pc aldı. Statik elektrik sorunu olmuş direk PC yi itopyaya kargoladı Garantiden çözdüler ücretsiz geri gönderdiler bu hizmet güzel.
Sizce nasıl yapmalıyım sizler nasıl yaptınız gerçekten desteklerinize ihtiyacım var.
Elinde zaten bir laptop var.hic acele etme. Parça parça indirim kovala. Oldum olası şu hazır sistemlere güvenemiyorum.
Ozellikle amazon Hepsiburada satıcısı oldugu urunlerde guzel fiyatlar denk gelir vade farksız taksitli.

Şöyle ryzen 7 7800x3d, rx9070 xt, 32 gblık oem paketler olsa da alsak 80-85 bandında

İndirimleri kovalayıp tek tek alabilirsin. Bazen kampanyalar oluyor çok güzel kasalar peşin fiyatına 6-9 taksitle satılıyor ama limitin az.
Bu durumda indirimleri bekleyip al , indirim kovala sürekli.
9070XT VE 5070Tİ arasında ortalam 15k fark var ve kafa kafayalar.
9070XT al o paraya 1 tane daha 1x16 ram alabilirsin.

Bazı parçaları sıfır al bazılarını ikinci el alabilirsin , işlemci ve ekran kartının testini yaparak alırsan gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Elinde zaten bir laptop var.hic acele etme. Parça parça indirim kovala. Oldum olası şu hazır sistemlere güvenemiyorum.
Ozellikle amazon Hepsiburada satıcısı oldugu urunlerde guzel fiyatlar denk gelir vade farksız taksitli.
Kredi kartım limitim de sorun yok , indirimleri indirim kaplanı isimli kanal dan geçmişe dönük 1 yıldır takip ediyorum aslında. Ram - SSD- Kasa takıntım yok desem yanlış yapar mıyım bilmiyorum en azından marka takıntım yok diyeyim o konuda. Ben 1 yıldır takip ediyorum ve size listemi anlatayım . Ram - SSD - Kasa da muadillerine baktım.
örnek olarak R7 7800x3d ve RX9070XT baz alalım. RAM-SSD-KASA da muadil olsun (ram da gskill olmaz kingston olur gibi )
1 yılda seçilen parçaları ve ya en yakın muadillerini 1 yılda ulaşmış en yüksek indirim oranından toplarsam = 70.500TL
1 yılda seçilen parçaları indirimsiz alırsam = 111.000TL
aynı parçaları OEM bir kasa da bir araya getirip aldığımda = 78.800TL yaptı.
bu durum beni inanılmaz kararsızlığa sürüklüyor. Her ay taksit yapar gibi altın yap acele etme indirim yakalarsan OEM patlat diyen dahi var.

Son düzenleme:
İndirimleri kovalayıp tek tek alabilirsin. Bazen kampanyalar oluyor çok güzel kasalar peşin fiyatına 6-9 taksitle satılıyor ama limitin az.
Bu durumda indirimleri bekleyip al , indirim kovala sürekli.
9070XT VE 5070Tİ arasında ortalam 15k fark var ve kafa kafayalar.
9070XT al o paraya 1 tane daha 1x16 ram alabilirsin.

Bazı parçaları sıfır al bazılarını ikinci el alabilirsin , işlemci ve ekran kartının testini yaparak alırsan gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
hocam iki ekran kartında aslında isteğim geleceğe dönük 5070ti almak. kas gücü olarak 9070 kessinlikle benim için önde. ben FPS oyuncusu değilim. F1 25 , FC 26 , RDR2, hikayeli oyunları minimum 2k da oynamak. Hatta bu bilgisayar da zaman sorunum yok derken GTA 6 yı bekliyor olmam. Bütçem de ortalama bu. RX9070XT ile RTX 5070Tİ seçimimi ise sanırım en yüksek hangisinde indirim yakalarsam onu tercih edeceğim gibi duruyor. OEM kasa da ise tercihim %75 9070XT bütçeden kaynaklı. Benim aslında bütçelerim bu düzeyde. Sadece RTX5070Tİ ya çıkılır mı sorusunu soruyorum kendime. Ama en önce karar vermem gereken nokta tek tek mi oem mi

2 ay önce seninle birebir aynı durumdan geçmiş birisi olaraktan oem sistemlerde daima bazı parçaları dandik koyup, onu değiştirmek istediğinde yeni ürünün ederinden çok daha fazla para talep ediyorlar. O yüzden tek tek topladım ben. Istersen topladığım sistemi birebir yazabilirim.

Taksit olarakta oem ve tek tek toplamanın bi farkı olmuyor, tek tek alırkende her şeyde peşin fiyatına 6 taksit bulabiliyorsun zaten.

hocam iki ekran kartında aslında isteğim geleceğe dönük 5070ti almak. kas gücü olarak 9070 kessinlikle benim için önde. ben FPS oyuncusu değilim. F1 25 , FC 26 , RDR2, hikayeli oyunları minimum 2k da oynamak. Hatta bu bilgisayar da zaman sorunum yok derken GTA 6 yı bekliyor olmam. Bütçem de ortalama bu. RX9070XT ile RTX 5070Tİ seçimimi ise sanırım en yüksek hangisinde indirim yakalarsam onu tercih edeceğim gibi duruyor. OEM kasa da ise tercihim %75 9070XT bütçeden kaynaklı. Benim aslında bütçelerim bu düzeyde. Sadece RTX5070Tİ ya çıkılır mı sorusunu soruyorum kendime. Ama en önce karar vermem gereken nokta tek tek mi oem mi
Fps oyuncusu değilsen 7500f-9070 xt ikilisi ile 2k da çok çok işini görür.
Şahsen sistem toplarken 5070 ti almaya yakindim. Ama arada fark giderek açılıyor vence değmez. Ben tek tek indirim kovalayarak aldım.
Ram i aradan cikartmaya bak once.

2k'da oyun oynacaksan yük ekran kartına biner yani işlemciyi 7500F alıp rahatlıkla kullanabilirsin

Şöyle ryzen 7 7800x3d, rx9070 xt, 32 gblık oem paketler olsa da alsak 80-85 bandında

işlemciyi 7800X3D yapıpı diğer özelleştirmeleri kafana göre çektikten sonra alabilirsin. Tabii bence 9700X fiyatına göre daha mantıklı bir özelleştirme. Ayrııca 7800X3D soğutmak için sağlam soğutucu gerek fakat 9000 serisi ıısınmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,902
Üyeler
197,086
Son üye
expert1on
Geri