9 Taksit 5090 Alınır mı

Reaksiyon skoru
25
Bütçe
200000
Selam amazon üzerinden 5090 almayı düşünüyorum kasım ayını beklesem mi yoksa şuan 9 taksit vade farksız ekran kartı alır mı sistem ne zaman toplarım bilmiyorum mantıklı olur mu kasım da daha ucuz olur mu bugünün fiyatı göre ?

Selam amazon üzerinden 5090 almayı düşünüyorum kasım ayını beklesem mi yoksa şuan 9 taksit vade farksız ekran kartı alır mı sistem ne zaman toplarım bilmiyorum mantıklı olur mu kasım da daha ucuz olur mu bugünün fiyatı göre ?
Sene sonunu bekleyeceksen 6000 serisi gelecek zaten neden 5000 alasın ki? Ama şimdi lazımsa alınır.

Yani bu bir sorudan ziyade ona ihtiyacın var mı ve ödeme durumun var mı sorusu.
Eğer ihtiyacın varsa al.
Paran varsa ve tamamen keyfî ise yine sana kalmış.
Kasım ayında düşeceğini sanmıyorum.
Eylül'de aldığım 38'e aldığım 5070ti şuan 50k olmuş.

Sene sonunu bekleyeceksen 6000 serisi gelecek zaten neden 5000 alasın ki? Ama şimdi lazımsa alınır.
Tarihi belli mi ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani bu bir sorudan ziyade ona ihtiyacın var mı ve ödeme durumun var mı sorusu.
Eğer ihtiyacın varsa al.
Paran varsa ve tamamen keyfî ise yine sana kalmış.
Kasım ayında düşeceğini sanmıyorum.
Eylül'de aldığım 38'e aldığım 5070ti şuan 50k olmuş.
Bütçe sıkıntı yok sadece sistemi toplamak için acelem yok ram fiyatları çok uçuk hazır kenarda dursun diye almayı düşünüyorum

Tarihi belli mi ?

Bütçe sıkıntı yok sadece sistemi toplamak için acelem yok ram fiyatları çok uçuk hazır kenarda dursun diye almayı düşünüyorum
biz size şimdi 5090 ı bu gün alın desek
alıp köşeye koyacaksınız
ama fahiş ram fiyatlarından dolayı sistemi toplamayıp ramde indirim filan mi bekleyeceksiniz uzun süre
yanlış mı anladım olayı

Tarihi belli mi ?

Hocam zaten ekran kartlarının içindede ram var ondan 130 olan 5090 200e çıktı. Ekran kartını alıp köşede bekletmenin bir manası yok bence. Bütçe problemin yoksa eğer 1 adet 5090 parasına FULL+FULL 9800x3D-5080 sistem dizebiliyorsun. Daha sonra iyi bir fırsat yakaladığında 5090'ı tekrar alıp sisteme takabilirsin. Eğer 5090'a ihtiyacın varsa kesinlikle ben alıp kenarda durması garantisinin boşa akması taraftarı değilim. Alırsın coil whine çıkar iade etmen gerekir. Köşede çürümesin yani.

30 gün iade hakkıyla en iyi amazondan alınır da, 200k yı 6000 serisine yatır artık. Kasımı da bekleyebiliyormuşsun daha beklersin gibi

6000 serisi o kadar önceden çıkacağı kesinmi daha 5000 lerin superlerini bile çıkarmadılar

6000 serisi o kadar önceden çıkacağı kesinmi daha 5000 lerin superlerini bile çıkarmadılar
5000 lerin süperi hiç gelmeyecek büyük ihtimalle. Süperleri yeni çıkan AMD kartlara rakip olarak yapıyordu Nvidia, bu sefer AMD rakip çıkarmadı Nvidia da karşılık vermek zorunda kalmadığı için rahat takılıyor.

Normal planda Nvidia 2 senede bir ana seri çıkarır bunu bozacaklarını düşünmüyorum en geç 2027 nin ilk aylarında duyururlar yeni serinin en güçlü modellerini.

5000 lerin süperi hiç gelmeyecek büyük ihtimalle. Süperleri yeni çıkan AMD kartlara rakip olarak yapıyordu Nvidia, bu sefer AMD rakip çıkarmadı Nvidia da karşılık vermek zorunda kalmadığı için rahat takılıyor.

Normal planda Nvidia 2 senede bir ana seri çıkarır bunu bozacaklarını düşünmüyorum en geç 2027 nin ilk aylarında duyururlar yeni serinin en güçlü modellerini.
bende aksine ram krizleri yüzünden bu seriyi baya bi erteleyeceklerini düşünüyorum

bende aksine ram krizleri yüzünden bu seriyi baya bi erteleyeceklerini düşünüyorum
Öyle bir lüksleri yok, Nvidia halka açık şirket beklentilere uygun hareket etmeleri lazım. Kendini geliştirmezse süreçleri ertelerse kendileri zarar görür.

bakacağı artık
Biraz AMD ye de bağlı onu ekleyim, AMD yatmaya karar verirse yeni seri hazırlığında olmazsa Nvidia zaten açık ara güçlüyüz diyerek işleri erteleyebilir. Bellek krizinin sürece pek etkisi yok Nvidia belleği satmıyor zaten üreticilere. Çipi satıyor gereksinimleri belirliyor kalanı üreticiler hallediyor.

Geri