Evet.film video kalıteli olr dimi kanka bide oyun
iyi yani monitör demi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
MO27U2 var 36k ya Penta Tandem panel kullanıyor.4K 240 hz yeni QD oledlerden alın da gerisini çözersiniz bazen 35 lere kadar iniyolar
Evet.film video kalıteli olr dimi kanka bide oyun
iyi yani monitör demi
MO27U2 var 36k ya Penta Tandem panel kullanıyor.4K 240 hz yeni QD oledlerden alın da gerisini çözersiniz bazen 35 lere kadar iniyolar
Baya iyi bence hoparlörü falan da vardı onun yanlış değilsem bence her türlü cıkılmalı bugun iyi 2k lar 30k ya dayanmışken 4k için 6000 TL veriliebilirMO27U2 var 36k ya Penta Tandem panel kullanıyor.
senin ekran 4k QD OLED MİEvet.
MO27U2 var 36k ya Penta Tandem panel kullanıyor.
Aynen var. Kvm, USB Type-C girişi falanda var. 6 farklı yanma önleyici özellik var. Grafen film var.Baya iyi bence hoparlörü falan da vardı onun yanlış değilsem bence her türlü cıkılmalı bugun iyi 2k lar 30k ya dayanmışken 4k için 6000 TL veriliebilir
Lg C5 48'' Woled tv ve 2k qd oled monitorsenin ekran 4k QD OLED Mİ
kanka o monitöre max 60k kasa sistem önermsn pekiEvet.
MO27U2 var 36k ya Penta Tandem panel kullanıyor.
Telefonum amoled. Farkı anlayabiliyorum. Sanırsam 4k oled alıcam. Bu piksel tazelem olaylarını aksatmam. Alabileceğim tüm önlemleri de alırım. Ömür olarak mesel bu önlemleri bile alsam, oled yanığı falan olmasa, ne kadar dayanabilir ki bunlar. Normal bir ips e göre.Monitör de sonuçta sistemin bir parçası ve yeri geldiğinde onun da yükseltilmesi lazım. Sorunun kısa yanıtına gelirsek: Evet, OLED'e geçince kesinlikle fark hissedersin. Gerçek siyahlar ve aşırı düşük gecikme süresi gibi avantajlar, deneyimi tamamen başka bir seviyeye taşıyor. Ancak bu teknolojinin dikkat edilmesi gereken bazı hassas noktaları var.
Kullanım Alışkanlıkları ve Piksel Bakımı
OLED monitörler, en iyi görüntüyü sunmak için çalışan ve bu süreçte ısınabilen cihazlardır. Bu nedenle, yaklaşık 4 saatlik kullanımın ardından monitörü kapatıp (fişten çekmeden) 10-15 dakika boyunca "piksel temizleme" moduna girmesine izin vermelisin. Aksi takdirde yorulan LED’lerde "burn-in" (ekran yanığı)oluşabilir.
Aynı durum sabit görüntüler için de geçerli. Masaüstü simgelerinin kapatılması ve görev çubuğunun gizlenmesi bu yüzden tavsiye edilir. Hatta oyun arayüzleri (HUD) bile risk oluşturabilir; LoLdeki maininin skillerini masaüstünde görmek istemezsin sanırım. Bu konu o kadar kritik ki, bazı markalar (sanırım asus) kullanıcı panelin önünden ayrıldığında ekranı otomatik kapatan mesafe sensörleri geliştirdi.
OLED, "Organic Light Emitting Diode" (Organik Işık Yayan Diyot) anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı üzere "organik" bir yapıya sahip oldukları için her organik madde gibi onların da bir kullanım ömrü vardır. Ancak bu risklerin karşılığında sunduğu avantajlar muazzamdır:
Özetle: OLED paneller maliyetli ve bakım isteyen cihazlardır; ancak "sistemim her şeyiyle tam olsun" diyorsan, yapılan masrafa ve zahmete kesinlikle değecek bir yükseltmedir.
- Sıfıra Yakın Gecikme: Neredeyse 0 ms (GtG) gecikme süresi.
- Ghosting Sorununa Son: Hareketli görüntülerde bulanıklık tamamen yok olur.
- Sonsuz Kontrast: IPS panellerdeki 3000:1 gibi değerlerin aksine, siyah rengi göstermek için LED tamamen kapatılır. Bu da gerçek siyah ve sonsuz kontrast sağlar.
- Görüş Açısı: Mükemmele yakın bir görüş açısı sunar.(aşırı önemli değil ama fark diye eklemek istedim)
Küçük bir not: OLED in o muazzam kontrastından sonra eski IPS veya TN panelin sana "gri" gibi görünebilir, haberin olsun. Senin için bu "bakım" süreçleri (ekranı dinlendirme vs.) çok zahmetli gelir mi, yoksa görüntü kalitesi için değer mi ona karar vermen lazım.
Alıntıyı görüntüle
*Sadece 'burn-in' (ekran yanığı) örneğini attım ama ekranının OLED olduğunu bildiğiniz bir telefondan ve monitörden aynı siyah-beyaz fotoğrafı açıp bakarsanız, aradaki fark hakkında ufak bir fikir edinebilirsiniz.
Ben de o farkı samsung 60 hz va panelden, 144hz ips e geçtiğimde yaşamıştım. Bakalım olede geçince nasıl olacak.3 yıl 1080p va panel kullandım. 1 ay önce 2k olede geçtim. Diğerini de yanına koydum kullanıyorum ibret alsın diye
şaka bir yana inanılmaz fark etti gerçekten tavsiye ederim.
Hocam, öyle çok kafaya takılacak bir ömürleri yok. Büyük ihtimalle ömrü dolmadan teknoloji çok ilerleyecek ve eski monitörlerimize yaptığımız gibi bunlar da 'yan monitör' olmaya mahkum kalacaklar.Telefonum amoled. Farkı anlayabiliyorum. Sanırsam 4k oled alıcam. Bu piksel tazelem olaylarını aksatmam. Alabileceğim tüm önlemleri de alırım. Ömür olarak mesel bu önlemleri bile alsam, oled yanığı falan olmasa, ne kadar dayanabilir ki bunlar. Normal bir ips e göre.
Ben de o farkı samsung 60 hz va panelden, 144hz ips e geçtiğimde yaşamıştım. Bakalım olede geçince nasıl olacak.