Deneyimsiz dediğin için yazayım ing C1, korece B1, rusça B1... Dil öğreniyorsun dil pasif aktif meselesi değil maruz kalma becerisi. Kaç saatini o dilde geçirdiğin önemli kaç saat o dili çalıştığın değil yani. Benim ne kastettiğimi bilmiyorsan yorum yapma. Arkadaşların Almanyada Almancaya ihtiyaç duyduğu için Almancayı senden iyi konuşabiliyorlar. Senin yapman gereken oynadığın oyunlarda valorantda mesela frankfurt serverlerinde oynacaksın sesli iletişim kurucaksın beyin Almancanın bir ihtiyaç olduğunu anlayacak telefonunu Almancada kullanacaksın bir sorun olduğunda beyin diyecek ki ben Almanca bilsem çözerdim. Yani mesele mazur kalma kitapla defterle(Verimli çalışabileceğin kısım) olan kısım A2 ye kadardır ondan sonra internet ve ötesine açılmak lazım belirli bir seviyeye gelinince farklı üst düzey kitaplar kullanılabilir ayrıca mümkünsen öğrenilen dilde kitap okunmalıdır. Senin mantığın asıl sınav mantığı verimli çalışmakmış dilde verimli çalışmak yoktur ya o dile ihtiyacın vardır ya da yoktur. İhtiyaç duyduğun sürece o dili bir şekilde öğrenirsin. Ne kadar ihtiyaç duyduğun ise o dili ne kadar sürede öğreneceğini belirler. Seni hiç bilmediğin bir dilin olduğu ülkeye atsan c1 i geç 6 Aya native kadar olursun azıcık zekanda varsa çünkü yaşamak için o dile ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olmasığına göre mesele zaten ihtiyaç üretmekte.Deneyimsiz bir yorum olmuş bence, günde kaç saat baktığınla alakası bile yok durumun 5 saat pasif çalışmayla 1 saat verimli çalışma kıyaslanamaz mesela, ayrıca ingilizce gibi senelerce maruz kalmadığı için arkadaş söylediğinin sadece sınav seviyesinde geçerli olduğunu söyleyebilirim, nitekim benzer bir şekilde c1 belgesi alan 2 arkadaşım şuan almanyada okuyor ama dersleri anlamakta zorlandıklarını, genellikle de hocayı hiç anlamadıklarını kendilerinden dinledim, konuşma açısından da türkiyedeyken benden daha kötü konuşan arkadaşlarım şuan yaklaşık 1 senedir almanyada olmalarına rağmen konuşma konusunda bana fark atmış seviyedeler inanılmaz akıcı konuşuyor ve almanca akıcı bir şekilde düşünüp tartışabiliyorlar. Ayrıca B2 seviyesinde bir kişi için beklentiler kişinin kendi yetkin alanında teknik tartışmalar yapabilmesi ve ana dili olan biriyle doğallık ve akıcılıkla iletişim kurmasıdır. Buna göre olaya sadece C1 sertifikasının alınma seviyesinde bakmak yanlış olur. “Sınav başarısı” ile “dil edinimi” de aynı süreç değildir sonuçta. Mümkün olabilir mi? belki ama gerçekçi değil
Yani sen başkalarının nasıl dil öğrendiğini anlattığı yoruma "deneyimsiz" diyebilirsin ama başkalarının sana bunu deme hakkı yok çünkü akademik Almanca biliyorsun ve herkes dili aynı şekilde öğreniyor zaten ya.Dostum a2-b1 seviyesindesin, akademik almanca biliyorum b2-c1 seviyesindeyim senelerdir almanca çalışıyorum herhangi bir dayanağın ve altyapın olmadan lütfen boş boş yorumlar yapma, kendi yorumumda olumlu ve olumsuz argümanlar sundum yanlış olduğunu düşündüğüm fikirlere de karşı çıktım, kendi ve arkadaşlarımın tecrübelerini paylaştım ve fikirlerimi belirttim katılmıyor olabilirsin ama bu konuda başkalarının deneyimlerini ve yorumlarını eleştirebilecek seviyede yetkin değilsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Almanyaya giden arkadaşlarım yks derecelerini çevirerek girdikleri üniversiteye iletmişti, ayrıca yks'de yerleştiğin üniversiteye göre bölüm seçebiliyorsun mesela bu sene eşit ağırlık bölümü yazdığını ve girdiğini varsayalım herhangi bir mühendislik dalına geçiş yapamıyorsun kendi alanında kalmak zorundasın
Üniversite kazanmadan direkt lise diploması ile gitme ihtimalin de var ama o süreci bilmiyorum
Öncelikle sağolun teşekkürlerDeneyimsiz dediğin için yazayım ing C1, korece B1, rusça B1... Dil öğreniyorsun dil pasif aktif meselesi değil maruz kalma becerisi. Kaç saatini o dilde geçirdiğin önemli kaç saat o dili çalıştığın değil yani. Benim ne kastettiğimi bilmiyorsan yorum yapma. Arkadaşların Almanyada Almancaya ihtiyaç duyduğu için Almancayı senden iyi konuşabiliyorlar. Senin yapman gereken oynadığın oyunlarda valorantda mesela frankfurt serverlerinde oynacaksın sesli iletişim kurucaksın beyin Almancanın bir ihtiyaç olduğunu anlayacak telefonunu Almancada kullanacaksın bir sorun olduğunda beyin diyecek ki ben Almanca bilsem çözerdim. Yani mesele mazur kalma kitapla defterle(Verimli çalışabileceğin kısım) olan kısım A2 ye kadardır ondan sonra internet ve ötesine açılmak lazım belirli bir seviyeye gelinince farklı üst düzey kitaplar kullanılabilir ayrıca mümkünsen öğrenilen dilde kitap okunmalıdır. Senin mantığın asıl sınav mantığı verimli çalışmakmış dilde verimli çalışmak yoktur ya o dile ihtiyacın vardır ya da yoktur. İhtiyaç duyduğun sürece o dili bir şekilde öğrenirsin. Ne kadar ihtiyaç duyduğun ise o dili ne kadar sürede öğreneceğini belirler. Seni hiç bilmediğin bir dilin olduğu ülkeye atsan c1 i geç 6 Aya native kadar olursun azıcık zekanda varsa çünkü yaşamak için o dile ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olmasığına göre mesele zaten ihtiyaç üretmekte.
Valla bilmiyorum siz dili nasıl öğreniyorsunuz ama ingyi yurt dışı kaynaklarına bilgilerine erişim için öğrendim ve japoncayı manhwa webtoon tarzı içerikleri okumak için öğrendim. Rusçayı da rus birkaç tadınığımla konuşmak için öğrendim. Yani her bir dil öğrenme sürecimde ihtiyaç en temel faktördü.
Bazıları b1 zorlarsın 1 yılda diyor onun için soruyorumDeneyimsiz dediğin için yazayım ing C1, korece B1, rusça B1... Dil öğreniyorsun dil pasif aktif meselesi değil maruz kalma becerisi. Kaç saatini o dilde geçirdiğin önemli kaç saat o dili çalıştığın değil yani. Benim ne kastettiğimi bilmiyorsan yorum yapma. Arkadaşların Almanyada Almancaya ihtiyaç duyduğu için Almancayı senden iyi konuşabiliyorlar. Senin yapman gereken oynadığın oyunlarda valorantda mesela frankfurt serverlerinde oynacaksın sesli iletişim kurucaksın beyin Almancanın bir ihtiyaç olduğunu anlayacak telefonunu Almancada kullanacaksın bir sorun olduğunda beyin diyecek ki ben Almanca bilsem çözerdim. Yani mesele mazur kalma kitapla defterle(Verimli çalışabileceğin kısım) olan kısım A2 ye kadardır ondan sonra internet ve ötesine açılmak lazım belirli bir seviyeye gelinince farklı üst düzey kitaplar kullanılabilir ayrıca mümkünsen öğrenilen dilde kitap okunmalıdır. Senin mantığın asıl sınav mantığı verimli çalışmakmış dilde verimli çalışmak yoktur ya o dile ihtiyacın vardır ya da yoktur. İhtiyaç duyduğun sürece o dili bir şekilde öğrenirsin. Ne kadar ihtiyaç duyduğun ise o dili ne kadar sürede öğreneceğini belirler. Seni hiç bilmediğin bir dilin olduğu ülkeye atsan c1 i geç 6 Aya native kadar olursun azıcık zekanda varsa çünkü yaşamak için o dile ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olmasığına göre mesele zaten ihtiyaç üretmekte.
Valla bilmiyorum siz dili nasıl öğreniyorsunuz ama ingyi yurt dışı kaynaklarına bilgilerine erişim için öğrendim ve japoncayı manhwa webtoon tarzı içerikleri okumak için öğrendim. Rusçayı da rus birkaç tadınığımla konuşmak için öğrendim. Yani her bir dil öğrenme sürecimde ihtiyaç en temel faktördü.
Hepsine katılıyorum sadece 6 ay da native olmak mümkün değil. Bir dili orada doğup büyümüş biri kadar edinmek 2 3 sene sürer. hatta yine o seviyeye gelemeyebilirsin.Deneyimsiz dediğin için yazayım ing C1, korece B1, rusça B1... Dil öğreniyorsun dil pasif aktif meselesi değil maruz kalma becerisi. Kaç saatini o dilde geçirdiğin önemli kaç saat o dili çalıştığın değil yani. Benim ne kastettiğimi bilmiyorsan yorum yapma. Arkadaşların Almanyada Almancaya ihtiyaç duyduğu için Almancayı senden iyi konuşabiliyorlar. Senin yapman gereken oynadığın oyunlarda valorantda mesela frankfurt serverlerinde oynacaksın sesli iletişim kurucaksın beyin Almancanın bir ihtiyaç olduğunu anlayacak telefonunu Almancada kullanacaksın bir sorun olduğunda beyin diyecek ki ben Almanca bilsem çözerdim. Yani mesele mazur kalma kitapla defterle(Verimli çalışabileceğin kısım) olan kısım A2 ye kadardır ondan sonra internet ve ötesine açılmak lazım belirli bir seviyeye gelinince farklı üst düzey kitaplar kullanılabilir ayrıca mümkünsen öğrenilen dilde kitap okunmalıdır. Senin mantığın asıl sınav mantığı verimli çalışmakmış dilde verimli çalışmak yoktur ya o dile ihtiyacın vardır ya da yoktur. İhtiyaç duyduğun sürece o dili bir şekilde öğrenirsin. Ne kadar ihtiyaç duyduğun ise o dili ne kadar sürede öğreneceğini belirler. Seni hiç bilmediğin bir dilin olduğu ülkeye atsan c1 i geç 6 Aya native kadar olursun azıcık zekanda varsa çünkü yaşamak için o dile ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olmasığına göre mesele zaten ihtiyaç üretmekte.
Yav native gerek yok 9 10 ayda c1 olunur muHepsine katılıyorum sadece 6 ay da native olmak mümkün değil. Bir dili orada doğup büyümüş biri kadar edinmek 2 3 sene sürer. hatta yine o seviyeye gelemeyebilirsin.
Hepsine katılıyorum sadece 6 ay da native olmak mümkün değil. Bir dili orada doğup büyümüş biri kadar edinmek 2 3 sene sürer. hatta yine o seviyeye gelemeyebilirsinalman
Almanyada yaşayarakHepsine katılıyorum sadece 6 ay da native olmak mümkün değil. Bir dili orada doğup büyümüş biri kadar edinmek 2 3 sene sürer. hatta yine o seviyeye gelemeyebilirsin.
Yaşamanın binbir cesit yöntemleri var. Çok akrabam vs geldi yanıma dışarı cıkınca yabancılarla iletişimi pek olmuyordu coğunun, bunu aşman lazım. Hiç iletişim kurmadan da yaşayabilirsinYav native gerek yok 9 10 ayda c1 olunur mu
Almanyada yaşayarak
Bu tavsiyeyi çok duyuyorum çok doğruYaşamanın binbir cesit yöntemleri var. Çok akrabam vs geldi yanıma dışarı cıkınca yabancılarla iletişimi pek olmuyordu coğunun, bunu aşman lazım. Hiç iletişim kurmadan da yaşayabilirsino yüzden gittiğin heryerde insanlarla ayak üstü sohbetler et sorular sor bilgi edinmeye calış. aktif olduğun sürece öğrenme hızın katlanarak büyüyor. Yaşıtlarınla arkadaş ol ve takılmaya calıs hep. etkinliklere vs katıl.
Rica ederim ne demek. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gitmek var gitmek var. Sen oraya gittiğinde sadece etrafındaki türklerle iletişime geçip hayatını o şekilde devam ettirirse C1 i geç 0 almancayla Almanyada kalırsın. Sen benim dediğime odaklan ihtiyaç yarat. Mesela Almanyaya gidince dışarı çık market market gez sosyal ortamlara katıl hobi gruplarına vs vs vs. Bu ortamlarda Almancaya ihtiyacın olacak çünkü iletişim kurman gerekecek ve beyin senin seçiminden bağımsız olarak diyecek ki benim bu dili öğrenmeye ihtiyacım var. (Neden çünkü: markette bir meyvenin yerini sormak için, işte satranç oynuyorsan atıyorum hamleleri tartışmak için vs vs)Öncelikle sağolun teşekkürler
Dilini bilmediğimiz ülkeye gidelim 6 ayda gerçek anlamda c1 olabiliriz doğru mudur
Cevabını aradığım soru bu
Bazıları b1 zorlarsın 1 yılda diyor onun için soruyorum
Native zaten olamaz dediğin gibi yıllarca bile yaşasan yine eksiklerin ve diğerlerinin anladığı bu ne diyeceğin şeyler olacak ama c1 c2 sertifikalı ben native im diyenlerin tecrübe olarak kat kat üstüne koymuş olur, gerçekten dili kullanabilecek ve konuşabilecek bir seviyeye gelmiş olur tabi dediğimiz gibi sosyal hayata katılırsa.Hepsine katılıyorum sadece 6 ay da native olmak mümkün değil. Bir dili orada doğup büyümüş biri kadar edinmek 2 3 sene sürer. hatta yine o seviyeye gelemeyebilirsin.
Ama insanların atladığı nokta dil iletişim aracı kusursuz olmak zorunda değil. Ana dilim almanca benim 5 sene eğitimde alsan yine senin seviyeni seninle konusurken farkedebilirim. Bu her dil için gecerli. Bu takılacak bir konu değil orta ve ileri seviye kurulabiliyorsa başka bişeye gerek yok.
Ben yorumumda aksini iddia etmedim zaten yorumu nerenle okudun anlayabilmiş değilim, okuma ve yazma kısmı çalışmayla dinleme ve konuşmanın da maruz kalmayla gelişeceğini belirttim zaten. Ayrıca akademik dil bilmekle kendi kendine b1 olmak arasında dağlar kadar fark var bu yaptığın sadece 'ben de dil biliyorum bilader' den başka hiçbir şey değil. Benim de ingilizcem C1 Almancam C1 ve ispanyolcam B1 ama ispanyolca ders dinleyemem akademik kaynakları okuyamam ve takip edemem ancak daha basit veya basitleştirilmiş romanları vs okuyabilirim. Olay maruz kalmakla olabilir durum zaten temelde öyledir ama 6 ayda bunu çözersin demek tamamen abartı ilk 3-6 ay ancak temel iletişim, 6-12 ay arası gündelik iletişim seviyesine geçilebilir, 12+ dan sonrası akademik ve iş seviyesinde yetkinliktir o da insanın kendi becerisine bakar. Ben kaptım başkaları da kapar zaten meselesi değildir dil öğrenmek ortalama bir insan için zorlayıcı bir şüreçtir. Yani senin kendi kendine dil öğrenmen hiçbir anlam ifade etmiyor hem istatistiksel olarak hem de yaklaşık 800 kişilik almanca hazırlık dönemimizden sadece %20'nin geçtiğine gözümle şahit olmam sebebiyle rahatlıkla yorum yapabiliyorum. Özetle ben sadece kişisel deneyimlerimden bahsetmiyorum iyi olup dili hemen kapanları da gördüm saatlerce almanca video izleyip konuşma pratikleri yapıp ilerleme kaydedemeyen de, dili rahat öğrenenlere kıyasla ortalama bir insan için süreç çok daha zorlu geçiyor.Deneyimsiz dediğin için yazayım ing C1, korece B1, rusça B1... Dil öğreniyorsun dil pasif aktif meselesi değil maruz kalma becerisi. Kaç saatini o dilde geçirdiğin önemli kaç saat o dili çalıştığın değil yani. Benim ne kastettiğimi bilmiyorsan yorum yapma. Arkadaşların Almanyada Almancaya ihtiyaç duyduğu için Almancayı senden iyi konuşabiliyorlar. Senin yapman gereken oynadığın oyunlarda valorantda mesela frankfurt serverlerinde oynacaksın sesli iletişim kurucaksın beyin Almancanın bir ihtiyaç olduğunu anlayacak telefonunu Almancada kullanacaksın bir sorun olduğunda beyin diyecek ki ben Almanca bilsem çözerdim. Yani mesele mazur kalma kitapla defterle(Verimli çalışabileceğin kısım) olan kısım A2 ye kadardır ondan sonra internet ve ötesine açılmak lazım belirli bir seviyeye gelinince farklı üst düzey kitaplar kullanılabilir ayrıca mümkünsen öğrenilen dilde kitap okunmalıdır. Senin mantığın asıl sınav mantığı verimli çalışmakmış dilde verimli çalışmak yoktur ya o dile ihtiyacın vardır ya da yoktur. İhtiyaç duyduğun sürece o dili bir şekilde öğrenirsin. Ne kadar ihtiyaç duyduğun ise o dili ne kadar sürede öğreneceğini belirler. Seni hiç bilmediğin bir dilin olduğu ülkeye atsan c1 i geç 6 Aya native kadar olursun azıcık zekanda varsa çünkü yaşamak için o dile ihtiyacın olacak. Böyle bir durum olmasığına göre mesele zaten ihtiyaç üretmekte.