Ram Önerisi Cl 30 Vs Cl 36

Reaksiyon skoru
5
Merhaba 2 ram arasında kaldım

Patriot viper 16 gb 6000mhz cl 30 10.350 tl
Corsair 16 gb 6000mhz cl36 rgb 12.000 tl

Görüntü mü performans mı arada kaldım arada ne kadar fps farkı olur cs tarzı oyunlarda

x3d degilse işlemci gözle görülür fark olur. x3d ise aman aman fark olmaz ama daha ucuza daha iyi ram almak varken gidipte corsair almam şahsen.

Bu konu hakkında ben de baya bir youtube videosu ve forumlarda araştırma yapmıştım şu video belki yardımcı olabilir.

Bir de eğer X3D işlemci kullanılıyorsa RAM'in CL değerindeki farkı çok etki etmiyor. Attığım videonun belki bir faydası olur.

Patriot 30cl piyasada ki en güzel ramlerden onu tercih et bence

Patriotu yapıştır bence. Martta sistemi topladığımda 1 tane alabildim geçen hafta 1 tane daha aldım aynısından stabil sorunsuz çalışıyor

Merhaba 2 ram arasında kaldım

Patriot viper 16 gb 6000mhz cl 30 10.350 tl
Corsair 16 gb 6000mhz cl36 rgb 12.000 tl

Görüntü mü performans mı arada kaldım arada ne kadar fps farkı olur cs tarzı oyunlarda
Hangisi Hynix modüle sahipse o. Diğer hiçbir kriterin önemi yok. (Bütçe hariç tabii)

Hangisi Hynix modüle sahipse o. Diğer hiçbir kriterin önemi yok. (Bütçe hariç tabii)
O ne oluyor hocam tam olarak bu ramlerde var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu konu hakkında ben de baya bir youtube videosu ve forumlarda araştırma yapmıştım şu video belki yardımcı olabilir.

Bir de eğer X3D işlemci kullanılıyorsa RAM'in CL değerindeki farkı çok etki etmiyor. Attığım videonun belki bir faydası olur.
7800x3d var hocam

O ne oluyor hocam tam olarak bu ramlerde var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d var hocam
Önemli olan ramin içindeki modül. Hynix A-die 16gb ya da Hynix M-die 24gb olan ramleri almalısınız bütçe sıkıntısı yoksa. Çünkü bunlar +8000 hızlarını destekliyor. Bu modüle sahip olup isterse etikette 3000mhz 100Cl değerine sahip bir ram olsun onu alıp kendin ayarları girerek rahatlıkla 6000mhz cl30'da çalıştırabiliyorsun. Zaten piyasada gördüğün 8000mhz olan ramlerin özü aslında bu modüle sahip olmaları ve bu hızlar için uygun ayarları üreticinin hazır olarak girip sana sağlıyor olması. Ramleri aratarak bakabilirsin. Kimi anakart support kısmında yazar hangi modüle sahip oldukları. Konu hakkında Nebi Akgün'ün videoları var ddr5 ramlerle alakalı. Bi araştır zaten neyi alıp neyi almaman gereken konuda bilgilenirsin. Ek olarak hynix modüller timing anlamında da çok iyi değerleri sağlayabilen modüldür. Diğerleri fasafiso tabiri caizse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri