❌İndirim Bitti! Xbox 9. Nesil Oyun Kolu 2999tl 6 Taksit

Hocam PC de kullanıcak olan varsa gulikit flydigi gamesir gibi markalar kullanın gerçekten diyorum bence PC için değmez bu miktar.

Bayadır akakçeden kontrol ediyordum en fazla buraya kadar iniyor sanırım Microsoft Türkiye garantili diyor zaten ideal fiyat ve satıcı sanırım çektim 1 tane.

Şunu bekliyorum bende. Bu site satar mı ki acaba ve kaçtan gelir 🤔

zamanında yine bu fiyatlara satiliyorken ayni rakama dualsense almistim, en azindan sony oyunlarinda hic bir kolda bulunmayan ozelliklerle gayet keyifli oluyor ama bunun hic bir olayi yok yani gidin gercekten yari fiyatina hall effect controller alin daha iyi.

Bilgisayar için aldıysa iade et. Bunlarda Hall effect özelliği yok çok çabuk bozuluyor. Ben 2 defa kullandım tuşları drift yapıyor en az 1 sene kullandıktan sonra. Garantiye verince yenisini yolluyorlar ama onda da aynı sorunu yapıyor.

XBOX için alacaksan ona elin mahkum almak zorundasın.
4 yıldır kullanıyorum hiçbir sorunum yok.

Bilgisayar için aldıysa iade et. Bunlarda Hall effect özelliği yok çok çabuk bozuluyor. Ben 2 defa kullandım tuşları drift yapıyor en az 1 sene kullandıktan sonra. Garantiye verince yenisini yolluyorlar ama onda da aynı sorunu yapıyor.

4 sene önce sıfırına param yetmedi diye yenilenmişini aldım hala bende ilk günkü performansı veriyor kötülediğiniz ürünü yıllardır sıfır olmmasına rağmen neredeyse sıfır sorunla kullanıyorum sadece tetik tuşlarında frenleme için kauçuklar var zamanla aşınıyor eriyor tuşa yapışıyor onu açıp tetiği temizliyorsun sesi biraz daha fazla çıkmaya başlıyor ama hala sorunsuz çalışıyor

4 sene önce sıfırına param yetmedi diye yenilenmişini aldım hala bende ilk günkü performansı veriyor kötülediğiniz ürünü yıllardır sıfır olmmasına rağmen neredeyse sıfır sorunla kullanıyorum sadece tetik tuşlarında frenleme için kauçuklar var zamanla aşınıyor eriyor tuşa yapışıyor onu açıp tetiği temizliyorsun sesi biraz daha fazla çıkmaya başlıyor ama hala sorunsuz çalışıyor

Gamepad dünyasında son dönemde sıkça duymaya başladığımız Hall Effect teknolojisi, aslında oyuncuların yıllardır saç baş yolmasına neden olan kronik bir sorunu çözmek için geldi: Stick Drift (Analog Kayması).

Geleneksel gamepadlerde yaşanan bu donanımsal ömür sorununu bitirmek ve daha hassas bir deneyim sunmak için bu teknolojiye geçiş yapıldı. Detaylarına ve neden bu kadar devrimsel olduğuna yakından bakalım:

1. Kronik "Stick Drift" Belasının Çözümü

Klasik gamepad analoglarında (PS5 DualSense, Xbox Wireless Controller veya Nintendo Switch Joy-Con gibi) potansiyometre adı verilen mekanik bir sistem kullanılır.

• Eski Sistem (Potansiyometre): Analog çubuğu hareket ettirdiğinizde, içerideki küçük metal fırçalar bir yüzeye sürrtünür. Bu sürtünme zamanla aşınmaya, içeriye toz ve plastik parça dolmasına neden olur. Sonuç olarak, siz kola dokunmasanız bile karakteriniz veya kameranız kendi kendine hareket etmeye başlar (Stick Drift).
  • Hall Effect Sistemi: Bu teknolojide fiziksel bir temas yoktur. Analog çubuğun altına bir mıknatıs, karşısına ise bir sensör yerleştirilir.

2. Hall Effect Nasıl Çalışır?

Sürtünmeyi ortadan kaldıran bu sistem tamamen elektromanyetizma prensiplerine dayanır:

Analog kolu hareket ettirdiğinizde, kola bağlı olan mıknatıs da hareket eder. Karşıdaki sensör, mıknatısın yarattığı manyetik alanın şiddetindeki ve açısındaki en ufak değişimi algılar ve bunu oyun içi harekete dönüştürür.

Özetle: Sürtünme yok $\rightarrow$ Aşınma yok $\rightarrow$ Teorik olarak sonsuz ömürlü ve "drift" yapmayan analoglar.

3. Daha Yüksek Hassasiyet ve Sıfır "Dead Zone"

Mekanik parçalar zamanla gevşediği için üreticiler, analogların kendi kendine hareket etmesini engellemek adına yazılımsal Dead Zone (Ölü Bölge) eklerler. Bu da analog kolu biraz oynatsanız bile oyunun bunu algılamamasına, yani hassasiyet kaybına yol açar.

Hall Effect sensörler aşınmadığı için ölü bölgeye ihtiyaç duymaz. En ufak bir dokunuşu bile anında ve milimetrik olarak oyuna aktarır. Özellikle milisaniyelerin önemli olduğu rekabetçi oyunlarda (FPS veya simülasyonlar) bu çok büyük bir avantaj sağlar.

4. Tetik Tuşlarında (Triggers) Pürüzsüzlük

Hall Effect sadece analog çubuklarda değil, L2/R2 (RT/LT) gibi tetik tuşlarında da kullanılmaya başlandı. Yarış oyunlarında gaza ne kadar bastığınızı en pürüzsüz ve kademeli şekilde algılayan sistem yine bu manyetik sensörlerdir. İçeride yay dışında aşınacak bir mekanizma olmadığı için tetiklerin basım hissi ilk günkü gibi kalır.

Özetle;

Üreticiler ve üçüncü parti markalar (8BitDo, KingKong, Gamesir vb.), oyuncuların "iki yılda bir yeni kol almak zorunda kalma" şikayetlerini bitirmek, daha uzun ömürlü, dayanıklı ve profesyonel seviyede hassas cihazlar sunmak için Hall Effect özelliğine geçiş yaptılar. Günümüzde artık premium bir gamepad alırken bakılan ilk özelliklerden biri haline geldi.

Gamepad dünyasında son dönemde sıkça duymaya başladığımız Hall Effect teknolojisi, aslında oyuncuların yıllardır saç baş yolmasına neden olan kronik bir sorunu çözmek için geldi: Stick Drift (Analog Kayması).

Geleneksel gamepadlerde yaşanan bu donanımsal ömür sorununu bitirmek ve daha hassas bir deneyim sunmak için bu teknolojiye geçiş yapıldı. Detaylarına ve neden bu kadar devrimsel olduğuna yakından bakalım:

1. Kronik "Stick Drift" Belasının Çözümü

Klasik gamepad analoglarında (PS5 DualSense, Xbox Wireless Controller veya Nintendo Switch Joy-Con gibi) potansiyometreadı verilen mekanik bir sistem kullanılır.

• Eski Sistem (Potansiyometre): Analog çubuğu hareket ettirdiğinizde, içerideki küçük metal fırçalar bir yüzeye sürrtünür. Bu sürtünme zamanla aşınmaya, içeriye toz ve plastik parça dolmasına neden olur. Sonuç olarak, siz kola dokunmasanız bile karakteriniz veya kameranız kendi kendine hareket etmeye başlar (Stick Drift).
  • Hall Effect Sistemi: Bu teknolojide fiziksel bir temas yoktur. Analog çubuğun altına bir mıknatıs, karşısına ise bir sensör yerleştirilir.

2. Hall Effect Nasıl Çalışır?

Sürtünmeyi ortadan kaldıran bu sistem tamamen elektromanyetizma prensiplerine dayanır:

Analog kolu hareket ettirdiğinizde, kola bağlı olan mıknatıs da hareket eder. Karşıdaki sensör, mıknatısın yarattığı manyetik alanın şiddetindeki ve açısındaki en ufak değişimi algılar ve bunu oyun içi harekete dönüştürür.

3. Daha Yüksek Hassasiyet ve Sıfır "Dead Zone"

Mekanik parçalar zamanla gevşediği için üreticiler, analogların kendi kendine hareket etmesini engellemek adına yazılımsal Dead Zone (Ölü Bölge)eklerler. Bu da analog kolu biraz oynatsanız bile oyunun bunu algılamamasına, yani hassasiyet kaybına yol açar.

Hall Effect sensörler aşınmadığı için ölü bölgeye ihtiyaç duymaz. En ufak bir dokunuşu bile anında ve milimetrik olarak oyuna aktarır. Özellikle milisaniyelerin önemli olduğu rekabetçi oyunlarda (FPS veya simülasyonlar) bu çok büyük bir avantaj sağlar.

4. Tetik Tuşlarında (Triggers) Pürüzsüzlük

Hall Effect sadece analog çubuklarda değil, L2/R2 (RT/LT)gibi tetik tuşlarında da kullanılmaya başlandı. Yarış oyunlarında gaza ne kadar bastığınızı en pürüzsüz ve kademeli şekilde algılayan sistem yine bu manyetik sensörlerdir. İçeride yay dışında aşınacak bir mekanizma olmadığı için tetiklerin basım hissi ilk günkü gibi kalır.

Özetle;

Üreticiler ve üçüncü parti markalar (8BitDo, KingKong, Gamesir vb.), oyuncuların "iki yılda bir yeni kol almak zorunda kalma" şikayetlerini bitirmek, daha uzun ömürlü, dayanıklı ve profesyonel seviyede hassas cihazlar sunmak için Hall Effect özelliğine geçiş yaptılar. Günümüzde artık premium bir gamepad alırken bakılan ilk özelliklerden biri haline geldi.
dostum sanırım chatgpt senden izinsiz yorumlar yapmaya başlamış ha bunu atan sensen zaten kendi bilgi birikimini buraya sermiyorsun chatgpt ye sorarak bende 2 saniyede bulurum burda bilmişlik taslaman komik duruyor piyasadaki tüm ürünler sony ve microsoftu baz alarak ürün üretiyor ordaki kol çöp bir üründe değil ama sen almak istemiyorsan tercih senin bütçem olsa 2 tane alırdım gece gündüz oyun oynayıp kolu erkenden bozacak değiliz

dostum sanırım chatgpt senden izinsiz yorumlar yapmaya başlamış ha bunu atan sensen zaten kendi bilgi birikimini buraya sermiyorsun chatgpt ye sorarak bende 2 saniyede bulurum burda bilmişlik taslaman komik duruyor piyasadaki tüm ürünler sony ve microsoftu baz alarak ürün üretiyor ordaki kol çöp bir üründe değil ama sen almak istemiyorsan tercih senin bütçem olsa 2 tane alırdım gece gündüz oyun oynayıp kolu erkenden bozacak değiliz
Bende 1 tane var 3000tl'ye satayım sana 😁 Demek bu kadar heveslisin.

Screenshot_1.webp

Xboxta çalışan lisanslı 3. parti ürünler var. Xbox için de bu dandik kola mahkum kalmak zorunda değilsiniz. Örnek gamesir g7 pro , 8bitdo ultimate 3-mode gibi birhkaç tane daha var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,954
Üyeler
196,862
Son üye
mercedesmandalina
Geri