OEM Paket Önerisi (Özellestirilebilir)

BabaYaga89

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
364
Bütçe
250000
Merhaba Arkadaşlar

Yakın bir arkadaşım bugun yarın bir pc alacak güzel de bir bütçe ayırmış yardımcı olmak adına bu konuyu açıyorum.
Ekran kartını 5080 ya da olursa 5090 tercih ediyor her tür oyunu oynuyor. Ram kesinlikle 64gb istiyor. Anakart, ekran karti ve kasayi marka olarak msi istiyor. Tüm israrlarima ragmen 4k monitore gecmedi 2k da devam ediyor:D
Ben araştırıyorum ve siz değerli forum üyelerinin de tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Üstat başlığa oem paket yazmışsın sadece oem paketmi istiyor yoksa kendim toplayabilirmiyim vede 2nci el temiz ucuz ürün bulursam bakarmısınız ona göre yardım edebilirim

Üstat başlığa oem paket yazmışsın sadece oem paketmi istiyor yoksa kendim toplayabilirmiyim vede 2nci el temiz ucuz ürün bulursam bakarmısınız ona göre yardım edebilirim
Yani tek tek toplama yerine oem paketi ozellestirmek daha mantikli diye oyle dedim. 64 ram olan cok oem paket yok mesela. Parcalar sifir.olacak

Merhaba Arkadaşlar

Yakın bir arkadaşım bugun yarın bir pc alacak güzel de bir bütçe ayırmış yardımcı olmak adına bu konuyu açıyorum.
Ekran kartını 5080 ya da olursa 5090 tercih ediyor her tür oyunu oynuyor. Ram kesinlikle 64gb istiyor. Tüm israrlarima ragmen 4k monitore gecmedi 2k da devam ediyor:D

Teşekkürler
Hocam kesinlikle 64 ram istiyorsa 5090 imkansız gibi bişey. 9800x3D-5080-64 RAM- 2TB SSD şeklinde yapılırsa daha mantıklı olabilir baya da bir bütçesi artar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Siyah beyaz setup tarzı bir takıntısı var mı?

Hocam kesinlikle 64 ram istiyorsa 5090 imkansız gibi bişey. 9800x3D-5080-64 RAM- 2TB SSD şeklinde yapılırsa daha mantıklı olabilir baya da bir bütçesi artar.

Siyah beyaz setup tarzı bir takıntısı var mı?
Siyah istiyor. Farketmez 5090 şart degil 5080 de olur

Ek olarak marka msi tercih ediyor yani anakart kasa ve ekran karti msi olacak

Siyah istiyor. Farketmez 5090 şart degil 5080 de olur

Ek olarak marka msi tercih ediyor yani anakart kasa ve ekran karti msi olacak
SSD si kaç TB olacak hocam ona bişey dedimi ?

Bide sıvı soğutma mı hava soğutma mı istiyor? Eğer sıvı istiyorsa üzerinde ekran olacak mı bunuda sorarmısın

Sıvı soğutma lcd ekranli olursa hoş olur diyor. Ssd kapasitesi de butceyi sonuna kadar kullanalim ne kadar fazla olursa o kadar iyi diyor. En az 2 tahminimce

Ek olarak akvaryum kasa tercih

Sıvı soğutma lcd ekranli olursa hoş olur diyor. Ssd kapasitesi de butceyi sonuna kadar kullanalim ne kadar fazla olursa o kadar iyi diyor. En az 2 tahminimce

Ek olarak akvaryum kasa tercih
Büyük kasa mı seviyor yoksa daha orta boy tarzı mı

Merhaba Arkadaşlar

Ekran kartını 5080 ya da olursa 5090 tercih ediyor her tür oyunu oynuyor. Ram kesinlikle 64gb istiyor. Anakart, ekran karti ve kasayi marka olarak msi istiyor. Tüm israrlarima ragmen 4k monitore gecmedi 2k da devam ediyor:D

Teşekkürler
Kullanım amacı ne olacak ki 64GB istiyor? 250K bütçe neredeyse araba parası yani tek amacı evde oyun oynayıp kafa dağıtmak değildir herhalde, ne için kullanacağına göre de toplanacak sistem çok değişir.

Mini kasa degil standart hava akisi guzel bir akvaryum gider.
Anakart 1 (Fiyat Performans) : Anakart 2 (Ne var ne yok fulle): İşlemci: Ram: https://www.sinerji.gen.tr/kingston...eak2-64tr-p-52181?utm_campaign=akakce&v=1.9.5
SSD: Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/7636...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Ekran Kartı: Güç Kaynağı: Kasa: https://www.sinerji.gen.tr/cooler-m...wer-kasa-p-57129?utm_campaign=akakce&v=1.50.9

Hocam 2 anakart bıraktım link olarak. İlki de ihtiyacını sonuna kadar görecektir. Kasa değiştirilebilir ama bence güzel bir model 7 fanla beraber geliyor. Soğutucuyu curved ekranlı seçtim daha düz bir şey isterseniz 7 8 bandına modeller de var kısılabilir oradan bütçe. Beğenmediğiniz kısımları söylerseniz revize edebiliriz.

Kullanım amacı ne olacak ki 64GB istiyor? 250K bütçe neredeyse araba parası yani tek amacı evde oyun oynayıp kafa dağıtmak değildir herhalde, ne için kullanacağına göre de toplanacak sistem çok değişir.
Ya oyun oynamak amacli istiyor ve 10 sene ugrastirmasin diyor. Adamin harcayacak parasi var ne diyeyim. Benim gibi msi da seviyor. Ben mesela bir liste yaptim şu şekilde:
Ram: Kingston beast RGB 2x32 6000mhz cl30
Board: Msi x870e tomahawk wi fi
Ekran karti: Msi 5080 gaming trio ya da ventus 3x
Kasa: Msi Mag Pano 100r Argb
Sivi Sogutma: Msi Mag pano 100r
İşlemci: 9800x3d ya da 7800x3d
Ssd : kioxia exceria g4 2tb
Psu : msi mag a1000gl

217k tuttu boyle

Anakart 1 (Fiyat Performans) : Anakart 2 (Ne var ne yok fulle): İşlemci: Ram: https://www.sinerji.gen.tr/kingston...eak2-64tr-p-52181?utm_campaign=akakce&v=1.9.5
SSD: Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/7636...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
Ekran Kartı: Güç Kaynağı: Kasa: https://www.sinerji.gen.tr/cooler-m...wer-kasa-p-57129?utm_campaign=akakce&v=1.50.9

Hocam 2 anakart bıraktım link olarak. İlki de ihtiyacını sonuna kadar görecektir. Kasa değiştirilebilir ama bence güzel bir model 7 fanla beraber geliyor. Soğutucuyu curved ekranlı seçtim daha düz bir şey isterseniz 7 8 bandına modeller de var kısılabilir oradan bütçe. Beğenmediğiniz kısımları söylerseniz revize edebiliriz.
Hocam harikasin. Asagi yukari ayni sistemi toplamisiz. Sadece ssd konusunda ayni fikirde degilim seninle. Ortalama bir model olustu. Sanirim parcalari tek tek toplayacagiz

Ya oyun oynamak amacli istiyor ve 10 sene ugrastirmasin diyor. Adamin harcayacak parasi var ne diyeyim. Benim gibi msi da seviyor. Ben mesela bir liste yaptim şu şekilde:
Ram: Kingston beast RGB 2x32 6000mhz cl30
Board: Msi x870e tomahawk wi fi
Ekran karti: Msi 5080 gaming trio ya da ventus 3x
Kasa: Msi Mag Pano 100r Argb
Sivi Sogutma: Msi Mag pano 100r
İşlemci: 9800x3d ya da 7800x3d
Ssd : kioxia exceria g4 2tb
Psu : msi mag a1000gl

217k tuttu boyle

Hocam harikasin. Asagi yukari ayni sistemi toplamisiz. Sadece ssd konusunda ayni fikirde degilim seninle. Ortalama bir model olustu. Sanirim parcalari tek tek toplayacagiz
Benim attığım model daha iyi hocam. Dramli en üst segment Gen 5 ssd lerden biri. Senin attığın standart orta segment bir gen 5

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,997
Üyeler
196,869
Son üye
utcny
Geri