S26 Alınır mı? (50-60k Bütçe)

Bütçe 50-60 arası. Bu bütçedeki iPhone'ları pek beğenemiyorum. 60Hz vs. den dolayı. Samsung'a yöneldim. S26 nasıldır?

Batarya performansı iyi, kamerası iyi ve ekranı tatmin eden bir model arıyorum. Oyun çok oynamam haftada 3-5 el Clash Royale atmak dışında.

A34'ten geçiş yapmayı planlıyorum. Çok küçük gelir mi? Açıkçası daha kompakt bir cihaza geçmek istedim. Ayrıca fiyatı daha da iner mi sizce? 2 ay önce 60-70 bin liraymış, şimdi 56'ya bulunuyor.
Hocam selamlar. Bütçen 50-60 bin TL arasıysa ve 60Hz ekranlı iPhone'lara katlanmak istemiyorsan Samsung'a yönelmek en doğru karar.

Öncelikle cihazın boyutundan bahsedeyim; A34'ün 6.6 inçlik devasa kasasından düz S26'nın 6.2 inçlik ekranına geçince cihaz ilk başta elinde epey küçük hissettirecek. Fakat zaten daha kompakt bir cihaza geçmek istediğini belirtmişsin, o premium hissiyata ve tek elle kullanım rahatlığına birkaç gün içinde alışırsın. Ekran kalitesi ve kamera konusunda A34 ile kıyaslanmayacak kadar üst düzey bir cihaz, seni fazlasıyla tatmin eder. Oyunla pek aran yokmuş, haftada birkaç el Clash Royale için de o batarya günü çok rahat çıkarır. 56 bin TL şu anki piyasa şartlarında makul bir seviye, fiyatın çok daha diplere inmesini beklemek biraz hayal olabilir.

Fakat bütçen bu seviyelerdeyken işin içine O paralara Türkiye garantili düz S26 almak yerine, bütçeni çok daha iyi değerlendirip yurtdışı bir S26 Ultra almayı düşünebilirsin. Biliyorsun artık o eski IMEI kayıt işleri zorlaştı, server (sunucu) kaydı kapandı ve olanların da fiyatları inanılmaz arttı. Ancak yurtdışından cihaz aldığında her takvim yılı içinde zaten toplam 8 aylık yasal kullanım zaman dilimin oluyor. Bunun 4 ayını fiziksel SIM ile, ekstra olan 4 ayını da e-SIM ile hallediyorsun. Geriye kalan 4 ayda da kenarda köşede duran yedek bir cihazla idare edebilecek durumdaysan, düz S26 parasına direkt serinin en tepe modeli olan Ultra'yı kullanmış olursun. Karar vermeden önce bu alternatifi de mutlaka masaya yatır derim.

Geçen sene s25+ 50-53k ya bulunuyordu
Tahminimce s26+ 60k
S26 da 50-52k ya geriler.

Hocam dediklerin doğru olabilir belki de gereksiz bi exynos nefreti var gibi. Sonuç olarak bu işlemcili cihazlardan milyonlarca üretildi çoğu kişi de kullanıyor. Eskiden sorunları vardı evet ama güncel olarak çok yoktur diye düşünüyorum.
İşlemcinin bir sorunu yok zaten, ama üretim teknolojisi birkaç yıl geriden geliyor bu da bir gerçek. Cihaz ortalama bir seviyede olsa kabul ederdim ama en iyiyi alırken Exynos benim için bir seçenek olmazdı.

İşlemcinin bir sorunu yok zaten, ama üretim teknolojisi birkaç yıl geriden geliyor bu da bir gerçek. Cihaz ortalama bir seviyede olsa kabul ederdim ama en iyiyi alırken Exynos benim için bir seçenek olmazdı.
Hocam üretim teknolojisi geriden değil ileriden geliyor. 2nm işlemciden bahsediyoruz şuanlık yapan başka birisi yok. Tek sorun işlemcilerin verimsiz olması. Tsmc gibi bir firmayla yarışmak kolay değil ama Samsung da kendini iyice geliştirdi. Önümüzdeki yıllarda rekabetleri iyice kızışacağını düşünüyorum.

Hocam üretim teknolojisi geriden değil ileriden geliyor. 2nm işlemciden bahsediyoruz şuanlık yapan başka birisi yok. Tek sorun işlemcilerin verimsiz olması. Tsmc gibi bir firmayla yarışmak kolay değil ama Samsung da kendini iyice geliştirdi. Önümüzdeki yıllarda rekabetleri iyice kızışacağını düşünüyorum.
Kağıt üzerinde yazan nm değerinin bir önemi yok, örneğin Samsungun zamanında 8 Gen 1 gibi Snapdragon işlemcileri ürettiği 4nm dökümü ondan 3 yıl önceki Snapdragon 855 gibi 7nm TSMC dökümü ile çıkan işlemcilerden daha verimsizdi.

Zaten şuan bahsi geçen “2nm” gibi terimler tamamen pazarlama yöntemi, firmalar bir süredir düşündüğünüz şekilde ölçmüyorlar o transistörler arası mesafeyi 😀

Kağıt üzerinde yazan nm değerinin bir önemi yok, örneğin Samsungun zamanında 8 Gen 1 gibi Snapdragon işlemcileri ürettiği 4nm dökümü ondan 3 yıl önceki Snapdragon 855 gibi 7nm TSMC dökümü ile çıkan işlemcilerden daha verimsizdi.

Zaten şuan bahsi geçen “2nm” gibi terimler tamamen pazarlama yöntemi, firmalar bir süredir düşündüğünüz şekilde ölçmüyorlar o transistörler arası mesafeyi 😀
Haklısınız bende verimsiz olduklarını bahsettim

Bütçe 50-60 arası. Bu bütçedeki iPhone'ları pek beğenemiyorum. 60Hz vs. den dolayı. Samsung'a yöneldim. S26 nasıldır?

Batarya performansı iyi, kamerası iyi ve ekranı tatmin eden bir model arıyorum. Oyun çok oynamam haftada 3-5 el Clash Royale atmak dışında.

A34'ten geçiş yapmayı planlıyorum. Çok küçük gelir mi? Açıkçası daha kompakt bir cihaza geçmek istedim. Ayrıca fiyatı daha da iner mi sizce? 2 ay önce 60-70 bin liraymış, şimdi 56'ya bulunuyor.
hocam hayli hayli yeter bi telefon sizin için hemde son seri samsung ikinci el iphone den iyidir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,063
Üyeler
197,357
Son üye
lsaac
Geri