Oyunlarda Drop Sorunu

Reaksiyon skoru
31
Herkese merhaba 1 yıl önce rx 9070 xt piyasaya çıkmıştı ve bende rx 9070 xt almaya karar verdim 1 yıldır oynuyorum ama 1 yıldır drop sıkıntım var bu bilgisayarda ram değiştirdim işlemci psu anakart felan ama drop sorununa bi çözüm bulamadım bazı arkadaşlar linux tavsiye etti linux kurdum ama aynı öncelikle bilgisayarımın özellikleri

rx 9070 xt
i7 14700k
32 gb ram
850w psu (marka fsp)
msi b760 pro d4

forumlara baktığımda aynı sorunu yaşayanlar bios ayarları yapıp düzelmiş bir çoğunun yada masaüstünde driver ayarları silme tekrardan kurma yaparak düzelmiş ben aklınıza gelcek herşeyi yaptım ama yinede olmadı belli ki bir sorunlu parça var bilgisayarda yada bios ayarı msi afterburnerdan baktığımda sıcaklık değerlerim normal ekran kartı kullanımımda bir sıkıntı yok darboğaz yapmıyor ama %1fps çok düşük ve cidd anlamda çoğu oyunda takılma yaşıyorum bana yardımcı olcak biri var mı iyi akşamlar herkese

Belli başlı oyunlardamı yoksa bütün oyunlardamı yapıyor? hocam birde bios güncelmi driver sildim dediniz ancak ddu ile silip temiz kurulum yaptınızmı ?

Belli başlı oyunlarda hocam silent hill2
Marvel Spiderman
Resident evil 4 remake ve requiem
God of War oyunlarında
Dudu ile sildim ve bios güncel kingdom oyunu da drop yiyorum sürekli oyunlardan kaynaklıda olabilir ama arkadaşım da 9060 XT var ve drop yaşamıyor çok nadir

Hocam listede her şeyi yazmışsın ama soğutucuyu es geçmişsin, soğutucu olarak ne kullanıyorsun? i7 14700K inanılmaz fazla ısınan bir işlemci. Eğer soğutman yetersiz kalıyorsa, işlemci sıcaklıktan dolayı anında frekans kısıyordur ve yediğin o dropların asıl sebebi budur

Kule tipi fan hocam işlemci sıcaklığında bir sıkıntı yok
Hocam listede her şeyi yazmışsın ama soğutucuyu es geçmişsin, soğutucu olarak ne kullanıyorsun? i7 14700K inanılmaz fazla ısınan bir işlemci. Eğer soğutman yetersiz kalıyorsa, işlemci sıcaklıktan dolayı anında frekans kısıyordur ve yediğin o dropların asıl sebebi budur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kule tipi fan hocam işlemci sıcaklığında bir sıkıntı
Ramlerin nedir? tek slot mu?
Fury e sports 32 GB RAM 2x

Ramlerin nedir? tek slot mu?
3200 MHz 2 slot

Ben de bios ta işlemci ile alakalı bir ayar yapmıstım, fps 350-150 arası gidip gelirken bir anda 300-330 arası sabitlendi. Bence baştan bios a bi reset at pil çıkartıp veya cmos tan internette videolar var bunun için sonra temiz bir bios işlemci boost yap chatgpt den bakarak. Xmp aç, steam da mesela sol üste tüm değerleri çıkartıp chatgptye at neyden drop yiyor olabilirim diye ben ordan bulmustum anakart işlemci ghz sini desteklemiyor voltaj sorunu oluyordu manuel ghz yazıp sorunu çözdüm.

Marvel Spider-Man sorunlu oyun yüksek hz ayarlarında takılıyor mu

Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsun? Monitör nedir?

Selamın aleyküm kardeşim sorunun nokta arışı söylüyorum sana kardeşim 9070xt te problem var bence bazı kartlar sorunlu gelmiş daha yeni 3 aylık bi kartım vardı 9070x nitro+ çokta güzel kart ama olmamış yani bende kasma vardı mesela discordtta yayın açıyordum oyunlar drop yiyordu anakart x870 tuf idi ve o anakartta sorunlu sistem full amd olduğunda cold boot hatası yapıyordu işlemci 9800x3d sonra sisteme 3080 taktım ondanda aynı sorun oldu aa bi baktım anakart 9800x3d çalıştırmıyormuş çok uğraştım çok sizin gibi yapmadoğım hiç bir şey kalmadı 9070 xt yi sattım anakartıda sattım şimdi kafam rahat 5070ti yada 5080 alıcam amd bu işi beceremiyor yurt dışı forumlarındada böyle sorun yaşayan bir dolu insan var nacizane tavsiyem anakartı bidaha bi değiştirmeniz en uygun fiyatlı olarak onu gördüm yani farklı bi anakartta denerseniz sorununuzun çözüleceğine inanıyorum. Teşekkürler

Selamın aleyküm kardeşim sorunun nokta arışı söylüyorum sana kardeşim 9070xt te problem var bence bazı kartlar sorunlu gelmiş daha yeni 3 aylık bi kartım vardı 9070x nitro+ çokta güzel kart ama olmamış yani bende kasma vardı mesela discordtta yayın açıyordum oyunlar drop yiyordu anakart x870 tuf idi ve o anakartta sorunlu sistem full amd olduğunda cold boot hatası yapıyordu işlemci 9800x3d sonra sisteme 3080 taktım ondanda aynı sorun oldu aa bi baktım anakart 9800x3d çalıştırmıyormuş çok uğraştım çok sizin gibi yapmadoğım hiç bir şey kalmadı 9070 xt yi sattım anakartıda sattım şimdi kafam rahat 5070ti yada 5080 alıcam amd bu işi beceremiyor yurt dışı forumlarındada böyle sorun yaşayan bir dolu insan var nacizane tavsiyem anakartı bidaha bi değiştirmeniz en uygun fiyatlı olarak onu gördüm yani farklı bi anakartta denerseniz sorununuzun çözüleceğine inanıyorum. Teşekkürler
Dışardayım biraz noktlama yanlışları var devrik cümle filan kusura bakmayın .

Dışardayım biraz noktlama yanlışları var devrik cümle filan kusura bakmayın .
Estağfurullah hocam çok güzel yazmışsın teşekkür ederim şimdi benim anakart değişikliği mi yoksa ekran kartı mı değişmem lazım yoksa ikisi mi 😂😂

Geri