55 Bine Dizilebilecek AMD Sistem

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar herkese iyi forumlar aklımda hazır sistem almak vardı ancak tek tek toplayınca daha uyguna geliyor denildi bilgisayar işlerinden çok anlamıyorum bütçem 55 civarı toplama bilgisayar yapacağım hangi parça neyle uyumlu pek bilgim yok tecrübeli arkadaşlar sistem dizebilir mi oyun odaklı

tek tek toplamak genelde hazır almaya göre daha pahalı olur zaten hazır almanın asıl amacı daha uyguna gelmesidir kim tersini söylemişse yanlış bilgilendirmiş. genelde ne oynayacaksın ve bütçeye monitör vs dahilmi söylersen önerelim.

Arkadaşlar herkese iyi forumlar aklımda hazır sistem almak vardı ancak tek tek toplayınca daha uyguna geliyor denildi bilgisayar işlerinden çok anlamıyorum bütçem 55 civarı toplama bilgisayar yapacağım hangi parça neyle uyumlu pek bilgim yok tecrübeli arkadaşlar sistem dizebilir mi oyun odaklı
bu siteden bak bütcene uygun olanını seç

monitör dahil mi bu bütçeye . dahilse monitörden beklediğin özellikler ne

Tek tek toplamak daha ucuza gelmez genelde ama aynı fiyata ya da biraz üstüne ara sıra da daha ucuza daha iyi bileşenler kullanarak sistem yapabilirsin.

Monitör dahil mi bütçeye güzel soru ona göre ben de tavsiyede bulunabilirim

tek tek toplamak genelde hazır almaya göre daha pahalı olur zaten hazır almanın asıl amacı daha uyguna gelmesidir kim tersini söylemişse yanlış bilgilendirmiş. genelde ne oynayacaksın ve bütçeye monitör vs dahilmi söylersen önerelim.

Hazır sistemlerde kullanılan bileşenler (istisnalar hariç) genelde kötü seçimlerden oluşuyor. Anakart, ram, psu ya da soğutma sistemleri vs. Eldeki stoğa göre bileşen koyuyorlar. Bu sebeple uyguna geliyor. Özelleştireyim derseniz de bu kez fiyat tek tek toplamaya göre daha pahalıya gelebiliyor.

İndirim kovalayıp seçerek aldığınız parçalar, benzeri aldığınız hazır sistemden daha uyguna gelebilir. Bu sebeple yanlış bilgilendirme yapmayalım hocam :)

Konu sahibi arkadaşa gelince, eğer anlamıyorsanız bir bilgisayarcıya toplatabilirsiniz. Zamanınız varsa tek tek güzel bileşenler seçmenizden yanayım. Yoksa da illa ki kampanyalı özelleştirebileceğiniz bir sistem çıkar karşınıza.

Tek tek toplamak daha ucuza gelmez genelde ama aynı fiyata ya da biraz üstüne ara sıra da daha ucuza daha iyi bileşenler kullanarak sistem yapabilirsin.

Monitör dahil mi bütçeye güzel soru ona göre ben de tavsiyede bulunabilirim
Tek tek toplamak eğer indirimli bir dönemdeysen çok mantıklı 1 ay önce sistem topladım 84k ya, hazır sistem alsaydım 110k civarına çıkıyordu, özellikle akşamları sistem parçası bakarsanız elde kalan tek ürünü 4,5k ucuza bulabiliyorsun

Kanka indirim kovalayıp alırsan uygun oluyor yoksa hemen hemen aynı paraya veya daha pahalıya geliyor. Mesela gaming gecesi olur 2 parça 3 parça alırsın, iki hafta sonra geri kalanları uyguna alırsın ve toplarsın öyle ucuz olur ama şimdi direkt indirim vs. Olmadan direkt parçaları alırsan daha pahalıya alırsın muhtemelen. Ha bir de parçaların markasını seçme şansın oluyor hazır sistemler genelde GALAX veya çok daha bilinmedik markalar kullanıyor sen aynı paraya indirimde gigabyte msi marka bulup alabilirsin. Onun dışında dediğim gibi çok bir artısı yok.

Selamlar hocam tek tek toplamak ikinci elden uyguna denk getirdiğin parçalarla çok uyguna gelebilir ama bilgi eksikse kesinlikle önermem. Almışken sıfır hazır sistem almanı öneririm.

İşlemci: R5 9600x 8.5k civarıydı sanırım

Ekran kartı: 9060 xt 16 Gb 20k

Ram: 2. El öneririm 32 Gb ddr5 rami 12 bine kadar bulabilirsin (Gerekli testleri yapman lazım)

Ssd: 5-6k arası 0 gen4 güzel ssdler var piyasada

Anakart: ASUS b650m-r veya ASUS B650m-k (Bu modellerin b850’si de olur hangisi ucuzsa)4-4.5k arası. B650m-r alırsan ssd soğutucu da alman lazım ssd ömrüne faydası olur 300 TL hiksemi radiator mh2

Soğutucu: 240 mm sıvı soğutma 2k OCYPUS delta

Psu: Bu sisteme C tier bir Psu yeterli NZXT c750 3.2k

Kasa: Hava alsın yeterli dersen 1.3-2k arasına çok model var

Yazarken benim de bu sistemden toplayasım geldi bu arada. İşlemciyi son bıraktım kalan bütçeye göre seçeyim diye aklımdakinden çok daha iyi oldu o da :D

Bütçeni azıcık aşıyor ama değer. Yok dersen de işlemciyi 7500f yapabilirsin ama aralarında fiyata oranla güzel fark var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,215,992
Üyeler
196,868
Son üye
Pixelinho
Geri