❌İndirim Bitti! Bölgesel İndirim Koenıc Ktf 1026 Tr Tower Fan 1550 TL

büyük ihtimalle hiçbirşey olmaz ama yinede thh ne yazıcam büyük miktarlı yanlış fiyat durumlarında iptal etme hakları oluyormuş

edit
text olarak bunu kullanabilirsiniz
MMS MAX MAĞAZACILIK (MediaMarkt) firmasından internet sitesi üzerinden sipariş vererek 1.549 TL bedelle ürün satın aldım ve ücreti kartımdan tahsil edildi. Sipariş onaylandıktan sonra firma, "hatalı fiyat" gerekçesiyle siparişimi tek taraflı iptal etmiş ve bilgim/onayım dışında ürün bedelini kartıma iade etmiştir.

Söz konusu fiyattaki düşüş, e-ticaret sitelerinin sıkça yaptığı agresif indirim kampanyaları sınırları dahilinde olup, dürüst bir tüketicinin "kampanya yakaladım" iyi niyetiyle satın alabileceği makul bir düzeydedir; piyasada karşılığı olmayan, ortalama bir tüketicinin ilk bakışta anlayabileceği cinsten absürt bir "açık hata" niteliğinde değildir.

6502 sayılı Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği uyarınca, satıcı onaylanan siparişi tek taraflı iptal edip parayı iade ederek sorumluluktan kaçamaz. Satıcının bu tek taraflı "sözleşmeden dönme" ve iade işlemini kabul etmiyorum. Hakem Heyetinizce haklı bulunmam halinde, iade edilen 1.549 TL yasal bedeli firmaya ödemeye hazır olduğumu beyan ederek; satın almış olduğum malın tarafıma aynen teslim edilmesini (tedarik edilmesini) talep ederim.

vantilator olayını tamamen unuttum ama şu kupon olayına kafayı taktım sırf ondan thh vermeyi düşünüyorum

Bende şikayetimi yaptım.
Yazdıklarım bu şekilde:

Mesafeli Satış Sözleşmesine Aykırı Haksız Sipariş İptali ve Ürünün Aynen İfası Talebi

Tarafımca 1 Haziran 2026 tarihinde saat 19:38'de, Media Markt Turkey Ticaret Limited Şirketi internet sitesi üzerinden "KOENIC KTF 1026 TR TOWER FAN" isimli ürünü 313865079 sipariş numarası ile 1.549,00 TL bedel ödeyerek satın aldım. Satın alma işlemi başarıyla gerçekleşmiş, ödemem 01.06.2026 tarihinde saat 19:39:15'te VakıfBank kanalıyla satıcı firmanın sanal POS sistemi üzerinden tahsil edilmiş ve taraflar arasında Mesafeli Satış Sözleşmesi resmen kurulmuştur.

Ancak ilgili siparişim, hiçbir haklı ve yasal gerekçe gösterilmeden, tarafıma danışılmadan ve onayım alınmadan satıcı firma tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir. İptal işlemine gerekçe olarak firma tarafından "fiyat hatası" bahanesi öne sürülmüştür.

Söz konusu ürün, sistemde günlerce 1.549,00 TL fiyat etiketiyle sergilenmiş ve satışa açık tutulmuştur. E-ticaret platformlarında "Stok Eritme", "Büyük Kampanya" vb. adlar altında çok yüksek oranlarda indirimlerin sıklıkla yapıldığı günümüz piyasa koşullarında, bir tüketici olarak bu fiyatın bir 'hata' olduğunu öngörmem hayatın olağan akışına aykırıdır. Fiyatın anlık bir sistemsel hata olmayıp günlerce bu şekilde kalması satıcının kendi operasyonel ağır ihmalini göstermektedir; bu ihmalin faturası tüketiciye yansıtılamaz.

Satıcı firma haksız iptal sonrasında mağduriyetin giderilmesi adına 750 TL değerinde bir indirim kuponu tanımlanacağını beyan etmiş, ancak aradan geçen süre zarfında söz konusu kupon da hesaba tanımlanmamıştır. Bu durum firmanın hem kendi kusurunu zımnen kabul ettiğinin net bir göstergesi hem de süreci oyalama taktiğidir.

Yukarıda izah edilen ve re'sen gözetilecek nedenlerle; satıcının haksız ve hukuka aykırı tek taraflı sipariş iptalinin geçersiz sayılarak, kurulan sözleşmenin aynen ifasına ve "KOENIC KTF 1026 TR TOWER FAN" isimli ürünün tarafıma fatura edilen 1.549,00 TL üzerinden aynen teslim edilmesine, ürünün stokta bulunmaması halinde birebir muadili ile değiştirilerek mağduriyetimin giderilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

duzenleme: son kısma stokta bulunmamasi halinde muadilini istedim çünkü firmalar bazen stokta yok, para iadeside yaptık diyip çekilebiliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vantilator olayını tamamen unuttum ama şu kupon olayına kafayı taktım sırf ondan thh vermeyi düşünüyorum
Sizde başvuru yapın hocam. Yapmadıkça böyle saçmalamaya devam edecekler.

Bende şikayetimi yaptım.
Yazdıklarım bu şekilde:

Mesafeli Satış Sözleşmesine Aykırı Haksız Sipariş İptali ve Ürünün Aynen İfası Talebi

Tarafımca 1 Haziran 2026 tarihinde saat 19:38'de, Media Markt Turkey Ticaret Limited Şirketi internet sitesi üzerinden "KOENIC KTF 1026 TR TOWER FAN" isimli ürünü 313865079 sipariş numarası ile 1.549,00 TL bedel ödeyerek satın aldım. Satın alma işlemi başarıyla gerçekleşmiş, ödemem 01.06.2026 tarihinde saat 19:39:15'te VakıfBank kanalıyla satıcı firmanın sanal POS sistemi üzerinden tahsil edilmiş ve taraflar arasında Mesafeli Satış Sözleşmesi resmen kurulmuştur.

Ancak ilgili siparişim, hiçbir haklı ve yasal gerekçe gösterilmeden, tarafıma danışılmadan ve onayım alınmadan satıcı firma tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir. İptal işlemine gerekçe olarak firma tarafından "fiyat hatası" bahanesi öne sürülmüştür.

Söz konusu ürün, sistemde günlerce 1.549,00 TL fiyat etiketiyle sergilenmiş ve satışa açık tutulmuştur. E-ticaret platformlarında "Stok Eritme", "Büyük Kampanya" vb. adlar altında çok yüksek oranlarda indirimlerin sıklıkla yapıldığı günümüz piyasa koşullarında, bir tüketici olarak bu fiyatın bir 'hata' olduğunu öngörmem hayatın olağan akışına aykırıdır. Fiyatın anlık bir sistemsel hata olmayıp günlerce bu şekilde kalması satıcının kendi operasyonel ağır ihmalini göstermektedir; bu ihmalin faturası tüketiciye yansıtılamaz.

Satıcı firma haksız iptal sonrasında mağduriyetin giderilmesi adına 750 TL değerinde bir indirim kuponu tanımlanacağını beyan etmiş, ancak aradan geçen süre zarfında söz konusu kupon da hesaba tanımlanmamıştır. Bu durum firmanın hem kendi kusurunu zımnen kabul ettiğinin net bir göstergesi hem de süreci oyalama taktiğidir.

Yukarıda izah edilen ve re'sen gözetilecek nedenlerle; satıcının haksız ve hukuka aykırı tek taraflı sipariş iptalinin geçersiz sayılarak, kurulan sözleşmenin aynen ifasına ve "KOENIC KTF 1026 TR TOWER FAN" isimli ürünün tarafıma fatura edilen 1.549,00 TL üzerinden aynen teslim edilmesine, ürünün stokta bulunmaması halinde birebir muadili ile değiştirilerek mağduriyetimin giderilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

duzenleme: son kısma stokta bulunmamasi halinde muadilini istedim çünkü firmalar bazen stokta yok, para iadeside yaptık diyip çekilebiliyor.

Sizde başvuru yapın hocam. Yapmadıkça böyle saçmalamaya devam edecekler.
Hayatımda hiç başvurmadım. E-devlet üzerinden mi yapıyoruz hocam?

Hayatımda hiç başvurmadım. E-devlet üzerinden mi yapıyoruz hocam?
Hocam e devletten Tüketici hakem heyeti kısmına gelip ordan ilerleyin. Sizi farklı bir siteye yönlendiricek ve bilgilerinizi isteyecek.
Gerisini yapay zeka ile halledebilirsiniz. Gece erken yattım kusura bakmayın.

Eğer faturası kesildiyse mail olarak gönderildiyse kazanırsınız onun haricinde fatura kesilmediği için iptal edilebilir. THH başvursanızda kazanamazsınız.

Eğer faturası kesildiyse mail olarak gönderildiyse kazanırsınız onun haricinde fatura kesilmediği için iptal edilebilir. THH başvursanızda kazanamazsınız.
Kupon vercez diyip vermediler, kuponu da vermezlerse +1 koz olmuş oluyor, o şekilde başvururum ben

Satış sözleşmesi var hocam.

Dekont ve satış sözleşmesi yeterli olucaktır.

Kupon vercez diyip vermediler, kuponu da vermezlerse +1 koz olmuş oluyor, o şekilde başvururum ben
Başvurduktan sonra kupon verirlerse de yeriz :D

Satış sözleşmesi var hocam.

Dekont ve satış sözleşmesi yeterli olucaktır.

Başvurduktan sonra kupon verirlerse de yeriz :D
Satış sözleşmesi bir anlam ifade etmiyor çünkü kesilen bir fatura yok. Geçmişte migros airfryer davasını kazanmıştım. Migros tüketici mahkemesine süreci taşıdı mahkeme fatura kesilmesi sebebiyle ürünün tarafıma teslim edilmesine karar verdi.

Kupon smsi geldi bana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,064
Üyeler
196,883
Son üye
Emir202033
Geri