Keenetic Extra Dsl 2112 Ne Kadara Satmalıyım?

En basitinden QoS ve SNR margini ayarlamak büyük konfor. Bağlantı kopmalarına, ping yükselmelerine müdahale edebiliyoruz. Veya mobil uygulaması sayesinde internete kaç cihaz bağlı, kim çıkmış görebiliyoruz, istediğimizi tek tıkla engelleyebiliyoruz. Gigafiber harici bence kullanmak saçmalık. Fiyatı yüksek bile olsa bir kere alıp yıllarca kullanacağım bir modem. Tercih evet ama değer mi? :(
bu routerlere tailscale kurulabiliyor mu? bende 2gb ramli openwrt router var tailscale kurdum ve kullanabiliyorum ama rami düşük cihazlarda çalışır mı bilmiyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cevaplar için teşekkürler. Şuan kaldığım ev iki katlı olduğu için açıkçası keenetic modemden çok verim alamıyordum, alt kattan vb internet hiç çekmiyordu acaba ben mi bir ayarını yapamadım? İlk aldığımda çok kurcalamamıştım ama başka modemlerde açıkçası bu sorunu yaşamıyordum genelde alt kattan çekiyordu internet. Bir bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
ben yazlıkta zyxelin wifi6 mesh wifisini kullanıyorum. paketten 3 tane çıktı ben 2 tanesini kurdum bahçede dahi güzel çekiyor

Portları 1 gigabit. Ana modem olarak da kullanabilirsin. Yada diger cihazın wifi sinyali iyi degilse bunu baska bir yere kurup access point olarak da kullanabilirsin.
Ya da ileride daha iyi bir keenetic router alip bununla birlikte mesh de yapabilirsin. Keenetic mesh super bisey.
Access point olarak kullanmam için ikisinin kablo ile bağlı olması gerekiyor mu hocam birini alt kata koymayı düşünebilirim gerekmiyorsa

Access point olarak kullanmam için ikisinin kablo ile bağlı olması gerekiyor mu hocam birini alt kata koymayı düşünebilirim gerekmiyorsa
ben kışlık evimde access pointleri kablolu olarak bağladım zaten evin kendi telefon kablosunu kullandım kışlık evde evin her yerinde kablolu internet gibi hız alıyorum hızım 200 mbit
yazlıkta ise zaten vdsl var hız yavaş diye uğraşmadım kablosuz mesh yaptım. maksimum hızı ne kadar bilmiyorum belki daha hızlı internetim olsa yetmeyecekti

Cevaplar için teşekkürler. Şuan kaldığım ev iki katlı olduğu için açıkçası keenetic modemden çok verim alamıyordum, alt kattan vb internet hiç çekmiyordu acaba ben mi bir ayarını yapamadım? İlk aldığımda çok kurcalamamıştım ama başka modemlerde açıkçası bu sorunu yaşamıyordum genelde alt kattan çekiyordu internet. Bir bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?
Tek bir tane router/modem ile zaten 2 katta stabil bağlantı yakalamak çok zor.
2.4 Ghz zaten radyo frekansı. 1 Gbit aldığın hızda tabi hem modemin hem de bağlanan cihaz özelliklerine göre değişir, modemin yanında 2.4 ile hız testi yapsan 50-60 mbit alırsın, dene istersen.
5 Ghz ile iyi hızlar alırsın ama aynı oda içinde. Araya duvar girince onda genelde kopma olur, direkt 2.4 e geçer.
İki modemi kablo ile bağlarsan daha sağlıklı iş yapmış olursun.
Bence satma. Turknet in verdiği modemi bir süre kullan. Bütçen olduğunda Keenetic bir router al. Onu ana modem yap, elindekini üst kata kablo ile mesh yap. Hem tek bir wifi üzerinden devam edersin, hem de daha stabil hız alırsın.
Şöyle anlatayım, ben de iki tane Keenetic var. Mesh yaptım. Kablosuzda 2.4 bandını kapatıp, sadece 5 GHz üzerinden bağlanıyorum. Evin En uzak köşesinde bile 200-250 mbit çekiyor

Geri