Darboğaz mı? RTX 5070 ve Ryzen 5 7600 Sistemde Battlefield 6 Ani Fps Düşüşü

Berqq

80+
Reaksiyon skoru
2
Herkese merhaba,

Aktif olarak Battlefield 6 oynuyorum ancak son 1-2 gündür FPS değerlerimde inanılmaz bir düşüş fark ettim. Donanım Arşivi'nin darboğaz ile ilgili videosunu izledikten sonra sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve videoda bahsedilen testleri uyguladım. Test sonuçlarımı görsellerde paylaşıyorum.

Sistem Özelliklerim:

• Ekran Kartı: Gigabyte RTX 5070
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Anakart / RAM: 2 slotlu anakart üzerinde 1x16 GB RAM kullanıyorum (Tek modül)
Sizlere sormak istediklerim şunlar:

1. Paylaştığım sonuçlara göre sistemimde gerçekten bir darboğaz var mı, yoksa bu değerler normal mi?
  2. Bildiğim kadarıyla bu donanımların darboğaz yapmaması gerekiyor. Eğer darboğaz varsa, neden ilk zamanlarda hiçbir sorun yokken son birkaç gündür aniden yapmaya başladı?
Değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

1781104866585.webp

ekran kartının 5gb vram kullanması normal mi ? bence değil 720p de falan oynamıyosan

monitörüm 2k yı desteklemiyor ve ayarları en yükseğe çeksem bile ekran kartıma yük binmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1080p oynuyorum
çünkü 1080p de yükün çoğunu işlemci üstlenmeye çalışıyor 2k destekleyen bir monitör ile sorunu çözersin bi de klasiktir driverlerı kontrol et

monitörüm 2k yı desteklemiyor ve ayarları en yükseğe çeksem bile ekran kartıma yük binmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1080p oynuyorum
o zaman bi driverları falan sıfırdan kur bence hocam başka oyunlarda oluyor mu? bende de 1080p monitör var bfde 8-9 gb vram tüketiyor 2x frame gen açıyorum anlık düşse bile monitörün hz inden aşağı düşmesin diye

Herkese merhaba,

Aktif olarak Battlefield 6 oynuyorum ancak son 1-2 gündür FPS değerlerimde inanılmaz bir düşüş fark ettim. Donanım Arşivi'nin darboğaz ile ilgili videosunu izledikten sonra sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve videoda bahsedilen testleri uyguladım. Test sonuçlarımı görsellerde paylaşıyorum.

Sistem Özelliklerim:

1. Paylaştığım sonuçlara göre sistemimde gerçekten bir darboğaz var mı, yoksa bu değerler normal mi?
  2. Bildiğim kadarıyla bu donanımların darboğaz yapmaması gerekiyor. Eğer darboğaz varsa, neden ilk zamanlarda hiçbir sorun yokken son birkaç gündür aniden yapmaya başladı?

Alıntıyı görüntüle
dsr aç 2k ya al biraz darboğaz yapıyodur

Herkese merhaba,

Sistem Özelliklerim:

Alıntıyı görüntüle
darboğaz olması imkansız başka bişey var

o zaman bi driverları falan sıfırdan kur bence hocam başka oyunlarda oluyor mu? bende de 1080p monitör var bfde 8-9 gb vram tüketiyor 2x frame gen açıyorum anlık düşse bile monitörün hz inden aşağı düşmesin diye
bu arada saçma sapan bi güncelleme falan geldiyse ea kendi de sıçmış olabilir. ea bu belli olmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,704
Üyeler
197,254
Son üye
skyyyyy
Geri