Harcama Yapmayı Durduramıyorum

ahmttunc

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,098
Yaşım 19, kendi gelirim var. Odamda gerekli gereksiz o kadar çok şey var ki. Aldığım şeyleri almamış olsam şuan kendime araba alırdım. Aksiyon kamerası, OLED TV, monitörler, kulaklıklar. Sadece kulaklıkların değeri 50 bin lirayı aşıyor öyle diyeyim. Duramadım iPhone 17 falan aldım duramiyorum yardim edin. TL durması yerine nasıl birikim yapabilirim eskiden fena olmayan yatırımlar yapıyordum şimdi aklıma sadece altın almak geliyor o da yatırım değil, sadece parayı başka bir şekilde tutmak. Fonlar, tahviller falan tavsiyeleriniz nelerdir? Yardım edin.

@ASELS

Aselsanı yatırım tavsiyesi için etiketledin herhalde Xd

Hocam özel değilse ne iş yapıyorsunuz?

Para çoksa harca zaten niye dert ediniyosun ki altın şuan dip istiyosan al
altın dip olsa da bi getirisi yok. savaş falan cıkmadığı sürece enflasyon seviyesinde ilerliyor hatta uzun vadede enflasyon altı kalıyor.

parayı harcadım iyi hoşta bundan 5 sene sonra geçmişe baktığımda böyle boş boş şeyler aldığım için ağlayacağıma adam gibi biriktireyim diyorum. güzel bi motorum vardı onu da kazada pert ettim. araba almayi düşünüyorum ilk hedef

Paranı çarçur etme kulaklıkla falan
images - 2026-06-11T173051.003.webp

Çözümü gram altın almak. Kendine harçlık olacak bir miktar ayır gerisini gram altın yap ihtiyacın olduğunda hemen satarsın kulaklık satmaya göre daha pratik.

hocam fazlalik urunleri satmakla baslayabilirsiniz

Hocam bu bağımlılık maalesef ben de öyleyim forumun sıcak fırsatlarına tıklamamakla başlayabilirsiniz :D ihtiyacımız olmasa da fiyat fırsatı olan bir ürünü kaçırınca sanki bir daha o üründen bulmayacakmışız gibi saldırıyoruz.Benim 2 kredi kartı patladı bu yüzden.Anlık dopamin tuzağına düşmek yerine paramı düşük riskli bir yatırım aracında tutup ihtiyacım olan ürünlerle hayatıma devam edip yemeye gezmeye harcasaydım keşke diyorum bazen.

Yaşım 19, kendi gelirim var. Odamda gerekli gereksiz o kadar çok şey var ki. Aldığım şeyleri almamış olsam şuan kendime araba alırdım. Aksiyon kamerası, OLED TV, monitörler, kulaklıklar. Sadece kulaklıkların değeri 50 bin lirayı aşıyor öyle diyeyim. Duramadım iPhone 17 falan aldım duramiyorum yardim edin. TL durması yerine nasıl birikim yapabilirim eskiden fena olmayan yatırımlar yapıyordum şimdi aklıma sadece altın almak geliyor o da yatırım değil, sadece parayı başka bir şekilde tutmak. Fonlar, tahviller falan tavsiyeleriniz nelerdir? Yardım edin.

@ASELS
Konuyu ben açtım sandım.
-35k borcum var nakit avans. 35'e iphone air aldım :shy:

Ben diyom bu sorun sadece sende degil Ulkenin %90'da var bence gozlemlerim sonucu anlamiyorum insanalr niye bu kadar bos beles seylere apra harciyor ban sacam geliyor

Her neyse Ben olsam onu dolar yapar biriktirirdim sonra bayram tatillerinde veya kendi isiniz ise yani izin sorununuz yoksa yazin yurt disina Tatile gider gezerdim en aizndan gecmise baktigimda dunyayi gordum eglenceli vakit gecirdim derdim

(yurt disini gezmek dedigim turist kafileleri gibi sadece populer ve tarihi yerlere gidip fotograf cekinmek veya eglence mekanlarina gidip bosa harcamak degil tabi)

@ASELS
Sen önce kredi kartlarını bir kapat kurtulursun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,028
Üyeler
197,347
Son üye
carlotta
Geri