www.notebookcheck.net
Teşekkürler bende öyle düşünüyorum 2.el alcaktımda vazgeçtimbi terslik var gibi
![]()
Intel Core Ultra 7 255HX Processor - Benchmarks and Specs
Benchmarks, information, and specifications for the Intel Core Ultra 7 255HXwww.notebookcheck.net
Değil bende u7-255h var o 20k veriyor zaten. Senin ortalama 26 ve üstü alman lazım.
Turbo modunda cihaz güç modunda falanda değil 2 test yapttık 2 side 22k cıktı occt testlerinde işlemci direk 90-100lere cıkıyo sonra otomatik kısıyo kendini büyük ihtimalle ama olmaması lazım cihaz yeni sayılırŞimdi şöyle: Evet 30k'dan aşağı inmemesi gerekiyormuş internet verilerine göre. Ama siz bu testi hangi koşulda yaptınız? Aşağıda anlattığım duruma göre 22k almanız normal olabilir:
10dk'lik uzun test mi yoksa tek seferlik test mi uyguladınız? Çünkü uzun testlerde genelde güç limitleri değişir. Intel işlemcilerde PL1 ve PL2 diye güç ayarları vardır. Anlık yüklerde PL2, uzun soluklu yüklerde PL1 devreye girer. Bu limitler örneğin benim işlemci için PL1: 55W, PL2: 157W şeklinde ayarlıdır. Benim işlemcim PL1 sınırını 157W ayarlarsam ve fanları daha testi başlatmadan köklersem 20k civarı skor alıyor. Ama 55W olarak bırakırsam 14k'ya düşüyor. Sizdeki durum da buna benzer olabilir.
bende öyle düşündüğümden almadım cihazı hocam pek normal gelmediŞu başlıkta benzer bir şikayet vardı. Belki dediğiniz gibi termaller sıkıntılıdır.Yeni aldığım Asus rog strix g16 modelindeki işlemci Intel ultra göre 7 255hx, lolde 40watt çekerek 75-85 derece geziniyor. Cinebench yapayım dedim multicore de 98 Derece oldu direkt kapattım zarar görebilir diye, bu sıcaklıklar normal mi?
Performans moduna çekip max fanda denediniz mi?
yok denemedim hocamPerformans moduna çekip max fanda denediniz mi?
Oto fanda performansını tam vermiyor hocam. Benim r23 testinde otoda 17k maxda 20k veriyor.yok denemedim hocam
Bilgi için teşekkür ederimOto fanda performansını tam vermiyor hocam. Benim r23 testinde otoda 17k maxda 20k veriyor.