Öneri Hafif Kullanımda Şarjı Uzun Giden Harici Ekran Kartlı Dizüstü Önerisi

Almak isteyenler şuanlık alamaz stok bitti diye biliyorum ama hp omen serisi hakkında genel bi izlenim oluşması açısından iyi olur tabii ki de.

Öyle olsa büyük nimet olur gerçekten. Beyler ufak bir inceleme yazıyorum bu konularda pek tecrübem yok sizide etiketleyeceğim fikirlerinizi oraya da belirtirseniz sevinirim almak isteyenlerede iyi olur.
Ekran kartı için Nvidia denetim masasını deneyeniniz oldu mu? Orada da entegre grafik seçme yeri var. Uygulamaya özel de seçebiliyorsunuz genel olarak da seçilebiliyor.

Ekleme: Denemeyin. Olmuyor😀. Horizon Forbidden West'e girince yine harici grafik kartını açıyor. Nitekin attığım ekran görüntüsünde de zaten bunu artık Windows seçiyor diye belirtiyor😀. O mavi yazıyla "windows grafik ayarları" yazan yere tıklayıp kullandığınız uygulamayı buradan elle ekleyince seçtiğiniz grafik kartıyla açıyor. Horizon forbidden West'i ekledim. Dahili grafik kartıyla açtı. 10 fps'de oynuyordum😀.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-07 213544.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-07 213544.webp
    60.2 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
At hocam karşılaştırma yaparız. Birde şimdi aklıma geldi şöyle garip bir durum var ama neyden kaynaklı bilmiyorum. Bilgisayarı uyku moduna alınca kendi kendine yeniden açılıp fanlar devreye giriyor. Kablosuz mausu söktüm düzeldi biraz araştırınca aygıt yöneticisinden "bu aygıt bilgisayarı başlatsın" tikini kaldırdım düzelir gibi olmuştu ama düzelmemiş. Bilen yardım etsin :ROFLMAO:
Uyku modu sıkıntısı bende de oldu. Bir haftadır test ediyorum. Kapağı hiç kapatmamıştım. Neyse.
Dizüstü bilgisayarda bir kaç bir şey gösterip sonra kardeşime verdim. Sadece kapağı kapatıp odasına götürdü. 1 saat sonra açmaya çalışmış ama siyah ekran.
Açma kapama tuşuna uzun basıp kapattım. Sonra bir açtım ki 1 saatte %40 şarjı gitmiş. Kapak kapalı şekilde 1 saatte %40 yemiş yani. Ben kullanırken bile 1 saatte %40 şarj yemiyordu bu alet.
Ekleme: Sıkıntı buymuş:
Açınca düzeldi🙂.

Son düzenleme:
Uyku modu sıkıntısı bende de oldu. Bir haftadır test ediyorum. Kapağı hiç kapatmamıştım. Neyse.
Dizüstü bilgisayarda bir kaç bir şey gösterip sonra kardeşime verdim. Sadece kapağı kapatıp odasına götürdü. 1 saat sonra açmaya çalışmış ama siyah ekran.
Açma kapama tuşuna uzun basıp kapattım. Sonra bir açtım ki 1 saatte %40 şarjı gitmiş. Kapak kapalı şekilde 1 saatte %40 yemiş yani. Ben kullanırken bile 1 saatte %40 şarj yemiyordu bu alet.
Açınca düzeldi🙂.
Uyku modunda bekletip şarjı azalıyor mu bende bi deniyim. Bazıları laptop kapalıykende şarj yediğini söylüyordu onuda takip edin.

Galiba ekran kapanıyor ama tam uykuya girmiyor o modda o yüzden şarjı hızlı bitiyor olabilir

Galiba ekran kapanıyor ama tam uykuya girmiyor o modda o yüzden şarjı hızlı bitiyor olabilir
Cihazda pil konusunda bi gariplik var ama hangisinden (win/laptop) kaynaklı anlamadım. Bi bakıyorum hibrit,dengeli modda şarjı normal düşerken bi anda su gibi içiyor😅

Açınca düzeldi🙂.
Bunu yapınca mı ortaya çıkıyor sorun ben yapmamıştım denk gelmedim hiç o soruna
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cihazda pil konusunda bi gariplik var ama hangisinden (win/laptop) kaynaklı anlamadım. Bi bakıyorum hibrit,dengeli modda şarjı normal düşerken bi anda su gibi içiyor😅
Galiba gösterge ile alakalı bazen normal gidiyor bazen bir anda bitiyor gerçekten

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Galiba gösterge ile alakalı bazen normal gidiyor bazen bir anda bitiyor gerçekten
Hiç biostan intele geçirip pil performansını deneyebildiniz mi? Geçen deneyecektim vaktim olmayınca yardım kaldı.

Uyku modunda bekletip şarjı azalıyor mu bende bi deniyim. Bazıları laptop kapalıykende şarj yediğini söylüyordu onuda takip edin
Uyku modunda 1 saatte %1 şarj azaldı. Cihaz kapalıyken 7.5 saatte %1 azalmıştı. Şimdilik çok kurcaladığım için daha fazla bekletemedim🙂.
Ya ben normal kullanırken(internet-ofis-video izleme) bile şarjı o kadar azalmıyordu. Cihaz entegre grafik modundaydı bir de.
Harici ekran kartını arka planda bazı uygulamalar kafasına göre kullanıyor ama çözemedim onu. Entegre grafik modunda 6-7 saat rahat gidiyor( Tahmini. Dün iki saat, sadece intel grafik kartı aktif şekilde kullandım. Dengeli modda, 240hz, 300nit parlaklık ile test ettim. Bir saat internette gezinme, bir saat prime video'da film izleme(Chrome üzerinde, en yüksek kalite) olmak üzere toplam %30 gitti.
Evet. Modern standby varsayılan olarak açık geliyor. Eğer bir şey yapmadıysanız açıktır. Benim orada yazdığım kapatmak için. Ben kapatmıştım(internette olumsuz yorumlar vardı). Tekrar açınca düzeldi.
Ben bunu bu özelliği hazırda beklet yapar çözmüştüm sanırım
Hocam uykudan uyanması çok çok daha hızlı. Bu da bir seçenek tabi.

Uyku modunda 1 saatte %1 şarj azaldı. Cihaz kapalıyken 7.5 saatte %1 azalmıştı. Şimdilik çok kurcaladığım için daha fazla bekletemedim🙂.

Ya ben normal kullanırken(internet-ofis-video izleme) bile şarjı o kadar azalmıyordu. Cihaz entegre grafik modundaydı bir de.

Harici ekran kartını arka planda bazı uygulamalar kafasına göre kullanıyor ama çözemedim onu. Entegre grafik modunda 6-7 saat rahat gidiyor( Tahmini. Dün iki saat, sadece intel grafik kartı aktif şekilde kullandım. Dengeli modda, 240hz, 300nit parlaklık ile test ettim. Bir saat internette gezinme, bir saat prime video'da film izleme(Chrome üzerinde, en yüksek kalite) olmak üzere toplam %30 gitti.

Evet. Modern standby varsayılan olarak açık geliyor. Eğer bir şey yapmadıysanız açıktır. Benim orada yazdığım kapatmak için. Ben kapatmıştım(internette olumsuz yorumlar vardı). Tekrar açınca düzeldi.

Hocam uykudan uyanması çok çok daha hızlı. Bu da bir seçenek tabi.
1 ay iade süremiz var beyler rahat rahat test edin. Pil konusu benim kafamda soru işareti olarak duruyor. Yoksa performans soğutma falan on numara

Geri