Çözüldü✓ Incehesap Vector Silver Kasa Fanlar Çok Gürültülü Çalışıyor

wertyh

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese iyi forumlar geçen cuma gaming gecesinde vector silver adlı oem paketi aldım ilk çalıştırdığımdan beri fanlar çok gürültülü çalışıyor.
birkaç site indirip düzeltmeyi denedim olmadı,bıosta duzeltırım diye düşündüm ama biosta sadece 1 fan çalışıyor olarak görünüyor,nvıdıa'da fan hızı zaten en düşükte görünüyor[%30]
İlk defa pc kullandığım için başka ne yapabilirim bilmiyorum
Bu oem paketi kullanan varsa aynı sorunu yaşadı mı? Yardımlarınızı bekliyorum

Selam dostum, tahminimce kasaya takılı 4 fan %100de çalışıyor, anakartın fanların kontrol modunu yanlış algılıyordur. Veya fanların anakarta bağlı bile olmayabilir, kendi kontrolcüsü vardır kumandayla kontrol ediliyordur var mı kumandası? Ayrıca kasayı sen mi topladın yoksa montajlı olarak mı geldi?

Selam dostum, tahminimce kasaya takılı 4 fan %100de çalışıyor, anakartın fanların kontrol modunu yanlış algılıyordur. Veya fanların anakarta bağlı bile olmayabilir, kendi kontrolcüsü vardır kumandayla kontrol ediliyordur var mı kumandası? Ayrıca kasayı sen mi topladın yoksa montajlı olarak mı geldi?
hocam kumanda çıkmadı ve kasa ekran kartı hariç montajlı geldi.
Bahsettiğim nvıdıa ayarıda şu

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-06-14 205829.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-14 205829.webp
    2.7 KB · Hit: 37
hocam kumanda çıkmadı ve kasa ekran kartı hariç montajlı geldi.
Bahsettiğim nvıdıa ayarıda şu
O ekran kartının...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biosta tek bir tane gösteriyorsa normal olabilir, fanlar birbirine bağlıysa veya kumandaya bağlıysa. Biosta %20 ye indirin. Pwm/akıllı kontrol kutuğucu varsa işaretleyip.

O ekran kartının...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biosta tek bir tane gösteriyorsa normal olabilir, fanlar birbirine bağlıysa veya kumandaya bağlıysa. Biosta %20 ye indirin. Pwm/akıllı kontrol kutuğucu varsa işaretleyip.
hocam dediğnizi tam anlamadım biosta sanırım sadece soğutu görünüyor onu mu 20ye indireyim

Son düzenleme:
hocam dediğnizi tam anlamadım biosta sanırım sadece soğutu görünüyor onu mu 20ye indireyim
cpu_fan ise soğutucudur. Fan 1 veya başka numaralı varsa o da fan ama arka mı olur ön fanlar mı olur bilemem.

Herkese iyi forumlar geçen cuma gaming gecesinde vector silver adlı oem paketi aldım ilk çalıştırdığımdan beri fanlar çok gürültülü çalışıyor.
birkaç site indirip düzeltmeyi denedim olmadı,bıosta duzeltırım diye düşündüm ama biosta sadece 1 fan çalışıyor olarak görünüyor,nvıdıa'da fan hızı zaten en düşükte görünüyor[%30]
İlk defa pc kullandığım için başka ne yapabilirim bilmiyorum
Bu oem paketi kullanan varsa aynı sorunu yaşadı mı? Yardımlarınızı bekliyorum
@zaniolo almıştı aynı sistemi yardımcı olabilir belki

Geri