RX 7800 XT, Ryzen 5 7600, Lü Sistem İçin Tavsiye

Reaksiyon skoru
1
Birde şuan sistem alınır mı yoksa beklemelimiyim.
ramleri 2x8 yapma 1x16 yap . forumdakiler temmuz zamı falan gelecek diyor . tr de ben birseyin fiyatının düstüğünü görmedim ztn alacağın varsa al için rahat olsun

ram 16x2 yada tek 16gb al çünkü mutlaka 32gb olması lazım. eğer 8 den 4 tane alcak olursan frekans değerlerini anakart düşürür,
mönitör 7800xt için 2k da 180hz az, 240hz olmalı. şahsen ben 7800xt 180hz kullanıyorum pubg gibi oyunlarda 250 fps alıyorum.
m2 ssd almışken 2tb olması işine yarayacaktır.

Parçaların linkleri açılmadı ama bu parçaları sıfır mı alacaksınız?

Sıfır alacaksanız 7800xt yerine indirim kovalayıp 9070xt almanızı öneririm, 7800xt iyi bir kart ama eski nesil ve performansına göre bence pahalı kalıyor,

İşlemci indirimde denk gelirse 7500F de alabilirsiniz, çok bir performans farkı olmayacaktır,

Seçtiğiniz anakartta VRM üzerinde soğutucu yok, soğutuculu bir model seçebilirseniz güzel olur,

Ramleri kesinlikse 2x8 almayın, 16gb artık alt limit olmaya başladı, piyasada her zaman bulabileceğiniz bir model 1x16 alın ilerde 2.sini alırsınız,

Anakartta 2.ssd slotu yoksa 2tb almanızı öneririm, Gen4 olan ve bilinen markalardan herhangi bir SSD işinizi görür,

Bu işlemci için çift kule soğutucuya ihtiyacınız yok, iyi bir markanın 4bakır tek kule soğutucusu yeterlidir,

Seçtiğiniz PSU güzel, tasarruf amaçlı indirimde denk gelirse 750watt'da alabilirsiniz,

Kasa olarak önerim Lian Li Vector V100R, sessiz, hem görsel olarak, hem de malzeme kalitesi olarak çok güzel.

Geri