UltimateGuide
80+
- Reaksiyon skoru
- 164
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Değerli hocam çok teşekkürler. Güzel bir liste olmuş benim için notlarım arasına alıyorum hepsini.Ajanslara falan bulaşmayın boş iş, boşuna paranızı kaptırmayın, pazarlama alanını yapay zekadan yardım alarak kendiniz çözersiniz. Ben size basic çerçeve çizeyim hatta, bunları dikkate alabilirsiniz:
1. Marka mı kuracaksınız yoksa sadece tedarikçi mi olacaksınız ona karar verin.
2. Yaklaşımınızı net belirleyin (fiyat kalite yaklaşımı mı, ürün özellikli yaklaşım mı)
3. Marka ile yürüyecekseniz konumlandırmanızı iyi belirleyin. (yapay zeka yardımcı olur)
4. Hedef kitlenizi iyi belirleyip analiz edin.
5. Mecralarınızı çok iyi belirleyin. Hangi kanaldan kendinizi duyuracaksınız. Forumlar? Sosyal Medya? Kendi siteniz (ceo)? Bunlara dikkat edin.
6. Satış kanalınızı iyi belirleyin. Kendi mağazanız mı? Yoksa komisyonlu pazaryerleri mi?
7. Ürünü satan rakibinizi iyi analiz edin. Onun açıklarını tespit edip kendi girişiminizde o açıkları fixleyin. (örnek satış sonrası destek)
8. Müşteriyi asla mağdur etmeyin, size zaten başta temkinli yaklaşacak. Satış sonrası desteği asla göz ardı etmeyin. Ürünün arkasında olduğunuzu müşteriye net şekilde hissettirin.
1. Başlangıç olarak tedarikçi olacağım
2. FP ürün/Kalite yaklaşımı yapacağım orta-üst segment fahiş olmayan fiyatlar
3.Yapay zekadan çokça yararlanacağımız bir süreç olacak Claude ve gemini düşünüyorum öneri varsa alırım.
4. Hedef kitlemiz gençler ve bilgisayar kullanıcıları olacak ona göre bir çalışma yapmayı düşünüyorum bölgesel ve yaş aralıklı reklamlar gibi
5. Açıkçası burasını şöyle düşünüyorum 2 kişiyiz ve kardeşim var yani 3 kişiyiz diyelim tüm içerik üretilen Tiktok, Youtube, İnstagram, Facebook gibi kısa içerik tüketilen yerlerde tanıtım videoları düşünüyoruz ve anlaşma yapabilirsek orta çaplı yayıncılar veya youtub kanalları onun dışında kendi sitemizi yapacağız + olarak shopify var başlangıç olarak zorlu olabilir ama güven açısından hepsiburada ve trendyol gibi yerlerde olabilir.
6. 5te buraya da cevap vermiş gibi oldum önemli nokta iş gücü bizde bitiyor ondan dolayı çoğu şeye para ödemeyeceğiz harcama minimumda olacak kendimiz yapacağız.
7. ürün satan rakiplerimin az olması avatanj daha düşük fiyat politikası daha esnek müşteri/ürün desteği bunlar zaten beni öne atacak şeyler asli amacım insanları silkelemek değil onlara yardımcı olup kendi kurduğum markanın ismini pazar yerinde duyurmak ve kitle toplamak ama fahiş fiyata hayır diyerek yola çıkıyorum.
8. garanti süreci ürün ve müşteri desteği istediğim şey zaten bunu yaparken zevk alacağım art niyete kapalı ama kimsenin mağdur olmayacağı veya minimum seviyede olacağı bir ekosistem kurmaya çalışacağım. Teşekkür ederim sağolonuz.
çok haklısınız hocam elbette vergiler vs çok fazla ama genç girişimci ile belli bir miktara kadar vergi yok bunu kullanmayı düşünüyoruz ek olarak biz bu yola gözü açık kısa yoldan zengin olalım mantığı ile çıkmıyoruz burası bizi pazarda tutucak görüş diye düşünüyorum. Keşke dediğiniz gibi olsa da böyle bir birleşim yapabilsek ama madem olmuyor bizde ateşten gömlek giymeye adayız en azından tarafımız belli bunun için çalışan çabalayan tarafta olmayı isteriz inşallah hayırlısı olur.Hocam iade, satış sonrası destek vs derken çok uğraşırsın. şirket kurduğun anda gelen vergileri saymıyorum. Keşke güzel bir topluluk olsak ve inport işini yapacak birileri olsa kooperatif gibi. Doldursak içinden konteyneri kim ne istiyorsa kargosu maliyeti neyse ödese bu işi koşturan da parasını alsa. Aslında jumbum bunu yapmaya çalışıyor ön sipariş adı altında ama fiyatları fahiş. Her ay şöyle bir iki konteyner doldursak kimseye muhtaç olmayız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet hocam doğru bizde bu tarafa yürümeyi istiyoruz firma zaten bu tarz ürünleri üretiyor o yüzden seçimimiz bu oldu. Talep var arz yok bizde istiyoruz ki arz oluşturup rekabet yaratalım fiyatları olabildiğince aşağı çekelim. Kendi sitemiz pazar yerleri ve sosyal medyamız olacak aşağı yukarı bizde onu düşünyoruz elimizde patlamaz çünkü talep var fahiş fiyat olmayınca insanlar bizi tercih edecektir diye düşünüyoruz en önemli aşama güven tarafı olacak ondada belli bir süre pazar yerlerini kullanmak zorunda kalacağız. Jonsbo için söyledim yarın şirketle ilgili araştırma yapıp görüşme ayarlamaya çalışacak ve onlarlada konuşacağız. Değerli bilgiler ve tavsiyeler için teşekkürler hocam Psu üreticisi ve noctua ürünleri diğer aşama diyelim kurulup tutarsak elbetteki taleplere göre ürün getirmek istiyoruz. Bunun için özel bir mail yapıp istenilen ürünlerin çoğunluğunu getirip satma düşüncem var. Dediğim gibi bende yaklaşık 15-20 senedir son kullancııyım son kullanıcı ne ister ne sevmez az çok hakimim o yüzden bunlar olacak insanların görüş ve önerilerini dikkate alacağız tabii ki zamanla. Teşekkür ederim sağolunuz.Hocam ürün fikri olarak lian li ekranları fanları strimerları, PSU sleeved kabloları vs. yani kısaca kasa süslemek için kullanılan tüm ürünlere aşırı talep var. Özellikle beyaz renkli ürünlere. Bunları ne kadar uygundan getirip satarsanız hiçbiri elinizde patlamaz. Birde kendi sitenizi kurarsınız atıyorum ultimateguide.com salladım tamamen. Cuma günü nasıl gaming gecesi oluyor sizdede her hafta olmasada ara ara çok satan ürünlerde bile indirim yapabilirsiniz. Hatta daha da ilerisini düşünelim kendi markanızın logosunu basıp malzeme kalitesi iyi olan kasalar ürettirip satabilirsiniz. İnsanlar arasında konuşurken ultimate guide marka kasalar çok f/p malzeme kalitesi de iyi dediği zaman zaten yok satar her ürününüz.
Dediğim gibi jonsbo kasaları çok şık, ondan sonra be quiet marka ürünleri kimse getirmiyor, niş bir ürün söyliyim PTM7950 laptopların vazgeçilmez termal pedi eskiden aliexpressten getirtiyoduk şimdi ürüne ulaşım 0 kimse getirmiyor. Getirin bu ürünü yok satarsınız millet sıraya girer. Noctua ürünlere ulaşım çok sınırlı, sadece inventus ve jumbum getiriyor ama absürt derecede pahalı getiriyorlar. Bir ürün daha söyliyim Seasonic markasının PSU'ları. Dünyanın en kaliteli psu larını üretiyorlar ama TR de distribütörü yok.
Bunların hepsini ben fikir olarak söyliyim hocam siz maddi imkanlar ne gösterir bilemem aklınızda olsunlar özellikle jonsbonun çok şık kasaları var markayla anlaşırsanız ve makul fiyatlardan getirilirlerse çok ciddi satış miktarına ulaşırsınız.
değerli hocam elbette örnek olarak verdim burdaki örnek tamamen fiyat olarak hangi konumda olacağımızı göstermek en çok tercih edilen veya Allahın izniyle Tek tercih edilen olmak amacıyla yola çıkıyorum çok kazanma gibi bir derdim yok ürünlerle ilgili analizleri tabii ki öncesi sonrası olarak yapacağız bir çok şeyi hesaba katacağız öyle hareket edeceğiz. Tavsiye ve ikazınız için teşekkür ederim.20 dolara mal ettiğin ürünü 27 dolara satarsan büyük ihtimalle batarsın onu diyim öncelikle, maliyet analizini iyi yap ürünü alacağın fiyat, gümrük vergileri, gümrük süreçleri için halletmen gereken prosedürlere harcayacağın para, kargo ücreti falan bunlar zaten bilinen şeyler bunu hesaplayın ama buna ek olarak ürünlerin ne kadarı iade gelir, iade gelen ürüne çifte kargo ücreti falan ödeniyor onların ücreti ve ürünlerden bozuk çıkan defolu çıkan vs ne kadar olacak her şeyi dikkate alın. Sonra maliyeti 20 dolar sanıp 27 dolara sattığın ürünün gerçek maliyeti 30 dolar çıkmasın![]()
hocam garantisiz ürün olmaz gerekirse bir tane iyi teknik servisle anlaşacağız ürünlerin tamiratı veya gerekli bakımları için oraylada çalışacağız ama garanti olayı sanıldığı kadar sıkıntı değil. Yeter ki firma ürüne güvenip arkasında dursun %10 sapma olur elbetteGaranti olayı bence sıkıntı
Son düzenleme: