Pompalar full speed de calismak icin tasarlanmıştır. 6000-7000 rpm arasi calisan sivi sogutmalar da var. Sikinti yok yaniLE360 V2 yeni aldım sıcaklıklarda sorun yok pompa hızı yüksek geldi ben kabloyu cpu fan girişine taktım anakarta tan pompa hızını düşürmeye gerek varmı ?
Alıntıyı görüntüle
bu devirlerde sürekli çalıştıgı sürece uzun ömürlü bişey olacagını sanmıyorum ben 1000 rpm de calıştırıyorum gayet yeterli oluyor fanlarıda kalipre ettikten sonra manuel olarak bi ayar gecin kendiniz oyunlarda felan sanki kasa çalışmıyor gibi sessiz kullanırsınız ben 240mm kullanıyorum sadece kasanın kendi fanlarını duyuyorumLE360 V2 yeni aldım sıcaklıklarda sorun yok pompa hızı yüksek geldi ben kabloyu cpu fan girişine taktım anakarta tan pompa hızını düşürmeye gerek varmı ?
Alıntıyı görüntüle
Arena bilgisayar a bunu daha önce sormuştum bunu. Pompayı fan egrisi yaparak kullanmak uzun vadede arizalanmasi sebep olur demişti.bu devirlerde sürekli çalıştıgı sürece uzun ömürlü bişey olacagını sanmıyorum ben 1000 rpm de calıştırıyorum gayet yeterli oluyor fanlarıda kalipre ettikten sonra manuel olarak bi ayar gecin kendiniz oyunlarda felan sanki kasa çalışmıyor gibi sessiz kullanırsınız ben 240mm kullanıyorum sadece kasanın kendi fanlarını duyuyorum
Her pompa o şekilde değil. Zaten bazı pompaları %100 hızda çalıştırmak kafa ütüler. Rog ryujin dehşet pompa sesi yapıyor mesela. Asetek pompaların geneli böyle.Pompalar full speed de calismak icin tasarlanmıştır. 6000-7000 rpm arasi calisan sivi sogutmalar da var. Sikinti yok yani
Anladım reis ısılar yükselir gibi olursa öyle yapacagım teşekkürler.Arena bilgisayar a bunu daha önce sormuştum bunu. Pompayı fan egrisi yaparak kullanmak uzun vadede arizalanmasi sebep olur demişti.
Bendeki 5600 rpm de calisiyor bazen tiz ses geliyor dedigimde egri yapmayın, 3000-4000 e sabitleyin, surekli bu sekilde calissin dediler.
Yabanci forumlarda da bu sekilde kullaninlar gördüm bilgin olsun