2k - 200hz Üstü - Ips - 20k₺ Limit ile Monitör Tavsiyesi

HmzaY

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,447
Bütçe
20000
Anladığım kadarı ile Miniled ve OLED yeterince gelişmiş teknolojiler değiller. Düzgün ürünler çok pahalı fiyatlarda.

Miniled panellerdeki VA kullanımı sebebiyle renk kaymaları, black smearing ve bir çok problem var.
Ucuz OLED panellerede ise düzgün bir mat kaplamalı model yok, ekran çiziliyor, ayna gibi parlıyor falan. Ayrıca OLED yanması da cabası.

Bu sebeple bana krallar gibi bir IPS panel önerir misiniz, Ekranda full yazı olacak, yazılım ile uğraşıyorum. Ekranı kaliteli, renkleri güzel, parlak bir şey arıyorum.
2K için 27 inç arıyorum, daha büyük olması sanırım pikselleri kötü gösterir.

ASUS ile kan davam var, asus mümkünse önermeyin :D, ama güzelse göz atarım.

Anladığım kadarı ile Miniled ve OLED yeterince gelişmiş teknolojiler değiller. Düzgün ürünler çok pahalı fiyatlarda.

Miniled panellerdeki VA kullanımı sebebiyle renk kaymaları, black smearing ve bir çok problem var.
Ucuz OLED panellerede ise düzgün bir mat kaplamalı model yok, ekran çiziliyor, ayna gibi parlıyor falan. Ayrıca OLED yanması da cabası.

Bu sebeple bana krallar gibi bir IPS panel önerir misiniz, Ekranda full yazı olacak, yazılım ile uğraşıyorum. Ekranı kaliteli, renkleri güzel, parlak bir şey arıyorum.
2K için 27 inç arıyorum, daha büyük olması sanırım pikselleri kötü gösterir.

ASUS ile kan davam var, asus mümkünse önermeyin :D, ama güzelse göz atarım.
mat oled zaten kötü bişey mat paneller daha kolay yanıyo ve ucuz fiyatada gayet iyi oledler var bu paraya oled al yada miniled alda monitörde miniled çok az trde

mat oled zaten kötü bişey mat paneller daha kolay yanıyo ve ucuz fiyatada gayet iyi oledler var bu paraya oled al yada miniled alda monitörde miniled çok az trde

iyi yorumunu görmedim, HDR renkleri bozuyormuş. Başke ne alınacak ki?

Samsungun modeli de 2. nesil oled, bir sürü yanık içeriği ile dolu reddit.

Her şey oyun mu yahu, film de izlersin
Elbette oyun değil ancak her işi keyifle yapabileceğim bir şey varken, neden sürüneyim :D O kadar para veriyorum. Düzgün ürün olsun.

hdr kullanmayı bilmeyene tabi bozuyor, renodx hdr kullanmış mı diye sormak lazım
gidip 77kya pg32ucdm3 alsan hdr kullanmayı bilmesen renkler yine bozulacak, ips kullanan zaten hdr hiç kullanmasın zaten sdr daha iyi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

samsungun modeli 3. nesil qd oled
aoc ile aynı ama mat kaplamalı
senin kullanımın için oled mantıksız zaten onu boşver, çok fazla statik öge kalacak ekranda
en mantıklısı miniled va, black smearing az da olsa var rahatsız etmezse miniled va en iyi görüntüyü verir

Geri