🔥İndirim Toshiba Canvio Partner 2 Tb Taşınabilir HDD 4000 TL

Maalesef Türkiye de her şey bütçeyle alakalı. 2 tb ssd ye 10k vereceğime daha dikkatli muhafaza ederim
Elbette öyle ama bazı şeyler maddiyat ile ölçülmez. buna koyacağın özel verilerin eğer giderse ne olacak?
Ben özel verilerimi 3 farklı yerde saklıyorum.
Geçen 8TB harici disk yakalamıştık WD nin, 9 bin civarı. Almadım. Arşiv olarak iyi bir şey ama hdd olayına artık mesafeli yaklaşmaya başladım.

Sürekli hareket etmeyecekse güvenli bir alanda muhafaza edilecekse alınabilir tabi. Veya özel veri değilde arşiv alanında kullanılacaksa ssd almak o zaman mantıksız olur.

Elbette öyle ama bazı şeyler maddiyat ile ölçülmez. buna koyacağın özel verilerin eğer giderse ne olacak?
Ben özel verilerimi 3 farklı yerde saklıyorum.
Geçen 8TB harici disk yakalamıştık WD nin, 9 bin civarı. Almadım. Arşiv olarak iyi bir şey ama hdd olayına artık mesafeli yaklaşmaya başladım.

Sürekli hareket etmeyecekse güvenli bir alanda muhafaza edilecekse alınabilir tabi. Veya özel veri değilde arşiv alanında kullanılacaksa ssd almak o zaman mantıksız olur.
Verilere neden bir şey olsun ki? 10 yıl önce aldığım samsung hdd halen daha çalışıyor. Verilere hiçbir şey olmadı. Ki 10 yıl önceki depolama teknolojisinden bahsediyorum. Pc de kullanılacaksa tabi ki hdd çekilecek çile değil. Hele ki fiyatlar şu aralar uçukken. Pc dışı muhafaza etmek için fiyatına bakılırsa en mantıklı seçim bence hdd. Elbette artıları eksileri vardır. Benim için en büyük artısı aradaki fiyat farkı maalesef

tecrübeli abiniz konuşuyor
15 senelik samsung ilk evo ssd lerim var 5 adet 128-256gb metal kasa
hepsi dramli
hepsi sorunsuz
çalışıyor
10 senelik 20 ye yakın ssd-m2 lerim var muhtelif marka lexar-kingston-kioxiaxpg sams dramsiz yeni nesil
tam hatırlamamakla birlikte 10 da 2 falan direkt öldü ...

dramli m2 ler çalışmakta

50 civarı hdd var
bunların içinde 7 tane 1 tb seagate barracuda vardı istisnasız hepsi öldü
wd 3 tb ler öldü galiba

harici diskim gene 20 civarı
küçük boyutları elersem 1tb lardan 1-2 tanesi yüksek ısıdan mefta oldu

benim tavsiyem depolama için

m2 değil

düz ssd harici kutuda iyi doğutmalı sıcağa maruz kalmasın ssd

bütçe kısıtlıysa harici hdd idare eder

m2 ye çok önemli dosya koymam

4TB olsa çökülürdü de 2TB için 4K çok fazla geliyor bana sad değil sonuçta hdd den bahsediyoruz bence çok lazım değilse alınmamalı sad ve ram fiyatları düştüğünde çok ucuz okur bunlar o zaman alınmalı

tecrübeli abiniz konuşuyor
15 senelik samsung ilk evo ssd lerim var 5 adet 128-256gb metal kasa
hepsi dramli
hepsi sorunsuz
çalışıyor
10 senelik 20 ye yakın ssd-m2 lerim var muhtelif marka lexar-kingston-kioxiaxpg sams dramsiz yeni nesil
tam hatırlamamakla birlikte 10 da 2 falan direkt öldü ...

dramli m2 ler çalışmakta

50 civarı hdd var
bunların içinde 7 tane 1 tb seagate barracuda vardı istisnasız hepsi öldü
wd 3 tb ler öldü galiba

harici diskim gene 20 civarı
küçük boyutları elersem 1tb lardan 1-2 tanesi yüksek ısıdan mefta oldu

benim tavsiyem depolama için

m2 değil

düz ssd harici kutuda iyi doğutmalı sıcağa maruz kalmasın ssd

bütçe kısıtlıysa harici hdd idare eder

m2 ye çok önemli dosya koymam
Vallahi senin söylediğin kullanım sıklığına göre değişir. Sonuçta dosya atıp bekleteceksen hdd ler de gayet yeterli. Sürekli kullanım için dram şart. Ben sürekli kullanmak için almadım açıkçası. 10 yıllık hdd yi ps 4 te de kullanmıştım zamanında hiçbir şey olmadı

Bence hdd olayını bitirmek lazım artık. Çok lazımsa biraz fazla verip ssd olan modellerden alınabilir. Mekanik diskler veri kurtarma açısından iyi olsalar da sarsıntıdan etkilenen ürünler. Hele ki taşınabilir olması daha da tehlikeli.
4 tb depolama için şuan 8 bin lira veriyorsun

ssd almak istesen depolama yapacağın için dramli ve tbw ömrü yüksek olan bir ssd bakman gerekiyor ki bunu da şuan 20 bin liranın altına bulman neredeyse imkansız

aradaki farkı vereceksen tamam veremeyeceksen bu tip önermelerin anlamı yok

hddler sağa sola çarpılmadığı elden düşürülmediği sürece içerisindeki disk sağlam kalır ve yıllarca çalışır

10 yılı aşkındır hdd kullanan var forumda hatta 15-20 tane hddsi olan biriyle bile konuşmuştum

4TB olsa çökülürdü de 2TB için 4K çok fazla geliyor bana sad değil sonuçta hdd den bahsediyoruz bence çok lazım değilse alınmamalı sad ve ram fiyatları düştüğünde çok ucuz okur bunlar o zaman alınmalı
Geçen sene 2tb kc3000 ssd yi 3600 e almıştım. Şimdi 10k civarı geziniyor. Depolama fiyatlarındaki artışı göz önünde bulundurursak biraz yersiz bir düşünce olmuş seninkisi

Geçen sene 2tb kc3000 ssd yi 3600 e almıştım. Şimdi 10k civarı geziniyor. Depolama fiyatlarındaki artışı göz önünde bulundurursak biraz yersiz bir düşünce olmuş seninkisi
Hıcam yazdığımı doğru okudunuz mu ?

Bende zaten pahalı bu yüzden eğer ill gerekli değilse ki bir çok kişi için gerekli değil zaten millet genelde ucuz alım kenarda dursun diye alıyor her neyse bende eğer zorunlu değilse sizin için almayın bekleyin ilerde ucuzlarığında alırsınız dedim

Tahminimce 1-3 sene içinde büyük bir değişim olacak yapay zeka tarafında ve ram ve ssd ye en azından bizim kullndıklarımız gibi garici olanlara gerek olmayacak vs. Yeni farklı bir şey çıkacak ve o boşta kalan fabrikalar twkrar kullanıcıle için ram üretmeye başlayacak ve fiyatlar büyük bir düşüş yaşıyacak hatta tek olojinin gelişmesiyle senin aldığım büyük zamdan önceki fiyatların altında bile ürün görebileiz 3’cü senede

Ayrıca KC300 m.2 SSD nere HDd nere hocam yani 4K o hdd vereceğime 8-10K ya kc3000 tercih ederim hdd hızıyla arasında dağlr gibi fark var öyle 2-3 kat değil en az 10 kat falan fark var iyi bir m.2ssd ile hdd arasında

Benim 2007 yılında aldığım 1 tb harici HDD hâlâ çalışıyor Seagate marka . Kullanım ile alakalı ömürleri, çok data yazdirirsan ve sıcaklık faktörü ömrüne etki ediyor.

Hıcam yazdığımı doğru okudunuz mu ?

Bende zaten pahalı bu yüzden eğer ill gerekli değilse ki bir çok kişi için gerekli değil zaten millet genelde ucuz alım kenarda dursun diye alıyor her neyse bende eğer zorunlu değilse sizin için almayın bekleyin ilerde ucuzlarığında alırsınız dedim

Tahminimce 1-3 sene içinde büyük bir değişim olacak yapay zeka tarafında ve ram ve ssd ye en azından bizim kullndıklarımız gibi garici olanlara gerek olmayacak vs. Yeni farklı bir şey çıkacak ve o boşta kalan fabrikalar twkrar kullanıcıle için ram üretmeye başlayacak ve fiyatlar büyük bir düşüş yaşıyacak hatta tek olojinin gelişmesiyle senin aldığım büyük zamdan önceki fiyatların altında bile ürün görebileiz 3’cü senede

Ayrıca KC300 m.2 SSD nere HDd nere hocam yani 4K o hdd vereceğime 8-10K ya kc3000 tercih ederim hdd hızıyla arasında dağlr gibi fark var öyle 2-3 kat değil en az 10 kat falan fark var iyi bir m.2ssd ile hdd arasında
Ben hala dediğinde mantık aramaya çalışıyorum. Ssd ile hdd zaten kıyaslanamaz. Ben fiyat artışını vurgulamak için söyledim. Arada %200 fiyat farku varken sadece depolama için ssd almanın saçma olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bi süredir takip ediyorum bu hdd leri iyi fiyata gelmiş

Geri