Yardım Bu Ramleri Beraber Kullansam Ne Olur

SencerSof

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
461
Ağalar selamünaleyküm.

Toplamaya çalıştığım sistem için ikincielde 16gb ram bakıyordum en sonunda alttaki
xpg d35g 16gb 3200mhz cl16 rami almaya karar verdim. Satıcı hediye olarak üstteki Kingston 8gb 2400mhz Cl değerini bilmediğim Rami de hediye etti bu arada bu ikisini baya uyguna aldım (2500tl).

Şimdi ben bunları beraber kullansam 3200mhz olanda 2400de çalışmak zorunda kalıcak değil mi?

Bu durumda 24 GB olarak 2400mhz kullanmak mı yoksa 16gb xpg tek kullanıp 3200mhz kullanmak mı birde CL değerleri uymak zorunda mı kigston olanın Cl değerini bilmiyorum.

Ekler

• 1000117772.webp
    1000117772.webp
    110.2 KB · Hit: 28
Kesinlikle 16 GB XPG 3200 MHz tek tak. 2400mhzye düşer direkt ikisini de kullanırsan. bu da daha yavaş. daha stabil olmayan bir sistem demek.

Spesifik olarak doğrudan verileri rame önbellekleme yapacağınız bir iş varsa, atıyorum 4k video kurgu-render olabilir. Bu tip kulanım senaryosu için takabilirsiniz. Ama özel bir durum yoksa tabi ki takmayın. Diğer ramide frenlemiş olursunuz.

Spesifik olarak doğrudan verileri rame önbellekleme yapacağınız bir iş varsa, atıyorum 4k video kurgu-render olabilir. Bu tip kulanım senaryosu için takabilirsiniz. Ama özel bir durum yoksa tabi ki takmayın. Diğer ramide frenlemiş olursunuz.
Kesinlikle 16 GB XPG 3200 MHz tek tak. 2400mhzye düşer direkt ikisini de kullanırsan. bu da daha yavaş. daha stabil olmayan bir sistem demek.
Mahallemdeki bilgisayarcı arkadaş böyle daha iyi performans alırsın dedi de kafama takıldı 24gb olarak kullan dedi.

Yoksa bende 16 kullanmayı düşünüyordum

bilgisayarcılarda kazıkçı olmayan yok galiba(!)
Yani hocam bilgisizlikten olabilirde kazıkçılıkla pek alakası yok ondan bişey almıyorum sonuçta elimdeki Rami nasıl kullanmam gerektiği konusunda öneride bulundu. Sizin öneriniz nedir

Yani hocam bilgisizlikten olabilirde kazıkçılıkla pek alakası yok ondan bişey almıyorum sonuçta elimdeki Rami nasıl kullanmam gerektiği konusunda öneride bulundu. Sizin öneriniz nedir
Arkadaşında dedigi gibi sadece oyun oynayacaksan kullanma

Birlikte kullanırsan kötü olur

Geri