150-160k Gaming Laptop Önerisi

SsLiqht

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
160.000
Merhaba,

150-170 bin TL arasında bir bütçem var ve uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğim bir oyun laptopu arıyorum.

Kullanım amacım genel olarak:

• FPS oyunları (CS2, Valorant vb.) oynuyorum.
  • Ara sıra hikâye tabanlı AAA oyunlar oynuyorum.
  • Dizi, film ve günlük kullanım.
Bu bütçede sizce alınabilecek en iyi laptop hangisi olur?

Sorarsan sen hangisini alırdın diye ben olsam msi vector rtx 5080 ve game garajın laptopunu özellikle incelerdim bunların arasından o 2 si en iyisi

Merhaba,

150-170 bin TL arasında bir bütçem var ve uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğim bir oyun laptopu arıyorum.

Bu bütçede masaüstü kursan en az 5080 li bir sistem kurarsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorarsan sen hangisini alırdın diye ben olsam msi vector rtx 5080 ve game garajın laptopunu özellikle incelerdim bunların arasından o 2 si en iyisi
Burdan ben olsam gamegarajı seçerdim ama masaüstü tarafında sistem dizerdim yanına 2yada 4 k bir monitör çekerdim masaüstü pcler görünüş açısından çok güzel duruyor laptop alma amacınızı anlamadım.yalnız

bende almayı düşünüyorum ama ben lenovo legion pro 5 serisi alacam. 5070 ekran kartı 32 gb ram var 1 tb ssd li model alıp ram e ssd yi kendim yükselteceğim. maliyeti baya düşürüyor böyle yaptığımda istersen sende iyi bir 5080 yada 5090 lı düşük ram ve ssd li alıp kendin yükselt.

arkadaslar acer predator helıos aldım 140k ya . core 9 275hx ve 5070ti. tek sorunu işlemcinin amd olmaması. 9955x3d olsa tadından yenmezdı ama sıvı termal kullanması harıka bır performans sunuyor . tavsıye ederım . 1 tane stuck pixel cıktı ona da yapacak bısey yok :(

Burdan ben olsam gamegarajı seçerdim ama masaüstü tarafında sistem dizerdim yanına 2yada 4 k bir monitör çekerdim masaüstü pcler görünüş açısından çok güzel duruyor laptop alma amacınızı anlamadım.yalnız
Laptop arkadaş istediği için önerdim bende masaüstü taraftarıyım hatta sistemim

Asus Rog Rtx 5080
Ryzen 9 9950x3d
Kingston 2x32gb Cl30
Kc3000 2tb Drem ssd
X870e Gigabyte aorus
Asus Thor 1200w Platinium
Asus Ryujin III 360mm

Şimdi tekrar düşün masaüstü taraftarımıyım laptop mu

Son düzenleme:
Merhaba,

bundan daha mantıklısını bulamazsın 😆😆

buda belki secilebilir.

Ayrıca en az 5080 li sistem kurarsın dedin ya max 5090 sistem kurarsın gibi bir şey bu baboli yanlış söylemişsin biraz

5090 minimum 140k ya satılıyo ztn 2nci elden ztn
i5 14500kf b620m filanmı alacak

Benim önerdiğim Gamegaraj daha mantıklı gibi usta ya hem 62gb ram hem 2tb ssd bide mobile tarafında rtx 5090 ve 5080 arasında %5-10 bi fark var 2 side 175w olduğundan dolayı bence o ekstra 16k yı vermeye gerek yok %5-10 luk farka çok bir şey değiştirmeyecek
kendi istegi ne ise onu alsin ben sahsen 5090 alirdim. 32 gb fazla ram ihtiyaci icin ai veya yazilimla ugrasmasi lazimki bi anlami olsun. yukarda yazdiklarina göre ve fiyat araligina gire 5090 alması mantıklı geldi bana. yuzde 5 10 farkta yok yani en basitinden 16gb vram/24 gb vram farki var.

kendi istegi ne ise onu alsin ben sahsen 5090 alirdim. 32 gb fazla ram ihtiyaci icin ai veya yazilimla ugrasmasi lazimki bi anlami olsun. yukarda yazdiklarina göre ve fiyat araligina gire 5090 alması mantıklı geldi bana. yuzde 5 10 farkta yok yani en basitinden 16gb vram/24 gb vram farki var.
1782717428179.webp
Basitinden örnek:

saf kas performansı olarak Vramdan bahsetmedim ztn nvidia alıyosada multi frame generetion var 16k verip 24gb vrama gerek yok Ztn ve 16gb zaten her oyunu yüksek grafik 2k da 5-6 sene oynar

Ramdada 64 gb ve 2tb ssd yi alsın allah bereket versin valla 16k daha düşük versin daha iyi İşlem gücü aynı tam eşit olmasa yaklaşık oyun gücü veriyor 16 k ilede gitsin aldığı sisteme güzel oyunlar alsın

Laptop monitörü ztn 4k desteklemiyor bence 24gb vrama hiç gerek yok 2k 16gb vram baya fazla fazla yeterli ztn

Laptop arkadaş istediği için önerdim bende masaüstü taraftarıyım hatta sistemim

Asus Rog Rtx 5080
Ryzen 9 9950x3d
Kingston 2x32gb Cl30
Kc3000 2tb Drem ssd
X870e Gigabyte aorus
Asus Thor 1200w Platinium
Asus Ryujin III 360mm

Şimdi tekrar düşün masaüstü taraftarımıyım laptop mu
Masaüstü de sistem harbi güzelmiş hayırlı olsun

Geri