Kasa Üstünde Ki Fanların Yönü

Joyella

80+
Reaksiyon skoru
1
Örneğin kasanın üstünde 3x120 veya 2x120 vb. fan takılı. Bunlardan ön tarafta olanı içeri hava verip arkada olanlar ise egzoz fan görevi görmeye devam etse. Yani asıl sorum şu; önde yer alan fanın, işlemci fanının hava almasında daha da yardımcı olacak şekilde yapsak etkili bir soğutma olmaz mıydı? Zira öndeki de dışarıya hava verince sanki kasanın önünden gelen soğuk havanın işlemci fanına ulaşmadan dışarıya atıyormuş gibi geliyor. Umarım anlatabilmişimdir.
İzlemiş olduğum:
bu video dan sonra aslında mantıklı gelmeye başladı.

Videoyu izlemedim ama mantık basit. Önden temiz havayı alır üst ve arkadan sıcak havayi atar. Üst fanin birini içeri birini dışarı yaparsan fanin bir anlamı olmaz.

Mantıklı ama denemek lazım. Her kasa için aynı hava akışı geçerli olmayabilir. Bu adamın videosunda kullandığı kasada tepe ile fanlar arasındaki boşluk çok az olduğundan bir karışıklık oluşmayabilir fakat arasında boşluğu fazla olan bir kasada hava dümdüz bir akış sağlamak yerine sağa sola sapıp durabilir. 360mm fan takacağını düşünürsek ortadaki fan karışıklık çıkarırdı gibime geliyor.

Bu konuştuğumuz şeyler belki 1-2 derece bile etki etmeyeceği için bence çok da mühim değil. Geleneksel yönteme devam: Arka ve üst havayı atar, ön ve alt havayı alır.

Noctua çook uzun zamandır böyle öneriyor zaten hava soğutmalı sistemler için. Yeni bir şey değil bu.

1782764094058.webp

Oh be sonunda ben gibi düşünen birisi (Noctua) varmış :D Hiçbir somut kaynak bulamamıştım bununla alakalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,342
Üyeler
199,341
Son üye
İbrahim1029

Geri