Monitörüm 4k ama Netflixden 4k İzleyemiyorum

Reaksiyon skoru
37
netflix 4k üyeliği aldım monitörüm 4k bir kaç senedir kullanıyorum ama dizi vs açarken 4k oynatmıyor nasıl çözebilirim yapay zekaya da sordum dediği her şeyi yaptım düzelmedi

netflix 4k üyeliği aldım monitörüm 4k bir kaç senedir kullanıyorum ama dizi vs açarken 4k oynatmıyor nasıl çözebilirim yapay zekaya da sordum dediği her şeyi yaptım düzelmedi
bildiğim kadarıyla netflixte 4k alsan bile ayar yapamiyorsun öyle ve her film 4k değil herkes öyle kullanamiyor 4k . birkac reelstada görmüştüm bunu

Kullandığın tarayıcı Netflix 4K uyumlu mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bildiğim kadarıyla netflixte 4k alsan bile ayar yapamiyorsun öyle ve her film 4k değil herkes öyle kullanamiyor 4k . birkac reelstada görmüştüm bunu
Çoğu içerikte 4K ya çıkıyor onda sorun yaşamadım ama bitrate düşük.

tarayıcıdan da uygulamadan da denedim aynı

izlemek istediğim dizileri araştırdım özellikle 4k destekliyor mu diye destekliyor

Şimdi bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama çok saçma gelebilir.

Birkaç tane güya 4k sağladığını söyleyen eklenti var edge için, hepsi dümen.

Aynı şekilde işte Edge kullan onda DRM var cart curt diyorlar, kullansan bile 4k ibaresi gözükmüyor. Aynı şekilde CTRL + Shift + ALT + D yapıyorsun izleme sırasında bitrate aynı kalıyor 1080 bitrate'i.

Yok işte telemetry sil, cache temizle, DDU yap, Windows için HVEC yükle vs. hepsi dümen.

Tek çözümü söylüyorum. Bende işe yarayan buydu.

Format atman gerekiyor. Windows 10'dan 11'e geçerken clean install attım ve ancak o zaman düzelmişti. Disney + , Prime, Netflix hepsine 4K ibaresi o zaman gelmişti.

Bazılarında format sonrası da düzelmemiş ama internette biraz gezin, diğer opsiyonları dene. Düzelmezse çözüm format olduğunu düşünüyorum.

burada yazılı gereksinimleri sağlıyor musunuz kontrol ettiniz mi?
işlemci i5 11400f burada i7 üstü diyor ondan mı acaba ve windows 11 diyor bende 10 var

Şimdi bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama çok saçma gelebilir.

Birkaç tane güya 4k sağladığını söyleyen eklenti var edge için, hepsi dümen.

Aynı şekilde işte Edge kullan onda DRM var cart curt diyorlar, kullansan bile 4k ibaresi gözükmüyor. Aynı şekilde CTRL + Shift + ALT + D yapıyorsun izleme sırasında bitrate aynı kalıyor 1080 bitrate'i.

Yok işte telemetry sil, cache temizle, DDU yap, Windows için HVEC yükle vs. hepsi dümen.

Tek çözümü söylüyorum. Bende işe yarayan buydu.

Format atman gerekiyor. Windows 10'dan 11'e geçerken clean install attım ve ancak o zaman düzelmişti. Disney + , Prime, Netflix hepsine 4K ibaresi o zaman gelmişti.

Bazılarında format sonrası da düzelmemiş ama internette biraz gezin, diğer opsiyonları dene. Düzelmezse çözüm format olduğunu düşünüyorum.
windows 10 var ve i5 11400f var acaba işlemci kaynaklı mı windows 11 yapsam da düzelir mi

işlemci i5 11400f burada i7 üstü diyor ondan mı acaba ve windows 11 diyor bende 10 var

windows 10 var ve i5 11400f var acaba işlemci kaynaklı mı windows 11 yapsam da düzelir mi
Windows 11 gerekli yazıyor zaten orda arkadaş atmış yukarıda

he işte bitrate düşük olunca da anlami kalmiyor isterse 16k versin . bu firmalar ne şerefli firmalar ne de verdiğiniz üyelik paralarını hakeden firmalar , bunlardan üyelik alacağınıza kaçak izleyin derim

Windows 11 gerekli yazıyor zaten orda arkadaş atmış yukarıda
Ya aslında DRM olayı Windows 10'da da var ve zamanında çok fazla erişebilen olmuş Windows 10'da iken. Ben daha desteği kesmedikleri zaman denedim her yolu, olmadı. Marifet formattaymış. Artık eski yüklememde neyi kapattıysam veya silip değiştiysem ondan dolayı izleyemiyordum.

O bahaneyle Windows 11'e şans vereyim derken düzelmişti.

he işte bitrate düşük olunca da anlami kalmiyor isterse 16k versin . bu firmalar ne şerefli firmalar ne de verdiğiniz üyelik paralarını hakeden firmalar , bunlardan üyelik alacağınıza kaçak izleyin derim
O evet Netflix'in adiliği. Gidin Plex veya Jellyfin kurun indirip oradan izleyin daha güzel gözüküyor. Birçoğunda yaşadım onu. Birkaç Netflix Original dışında hepsinin bitrate yerlerde.

fhd üyelik aldım ama adam gibi 1080p vermiyor çoğu içerik 900p gibi görünüyo chrome arkası arayüzü baktım çoğu 860-920p civarı gösteriyor :D sanırım sadece türkiyede böyle. yabancı arkadaşıma sordum onda gerçekten 1080p çok daha kaliteli görünüyor. okadar para veriyoruz buna rağmen görüntü kalitesi düşük bu yüzden üyeliği iptal ettim artık ödeme yapmıyorum zaten aşırı pahalı. amazon prime var mı sende? Oradan bir fhd hem 4k açıp izle aradaki farkı anlarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,205
Üyeler
198,711
Son üye
atillacergutay

Geri