Wifiyi Nasıl Pcye Aktarcam?

trifor

80+
Reaksiyon skoru
74
Arkadaşlar herkese selam, evime 500mbs turktelekom wifi baglattim. Ancak modemin oldugu yer ve pc arasi uzak. Esim kabloya izin vermedi 😁 elimde usb wifi adabtoru var ancak 100mbs aliyor max. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Butce 1.5-2k ya kadar çıkabilirim.

odana 1500 e bir tane modem alıp onu wifi acces point olarak kayıpsız şekilde kullanabilirsin hocam bende öyle yapıyorum izin çıkmadı genel kurmay başkanından :)(modemi acces point olarak kullanıp küçük bir kabloyla bilgisayarın ethernet portuna kabloyla bağlarsın)edit

Arkadaşlar herkese selam, evime 500mbs turktelekom wifi baglattim. Ancak modemin oldugu yer ve pc arasi uzak. Esim kabloya izin vermedi 😁 elimde usb wifi adabtoru var ancak 100mbs aliyor max. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Butce 1.5-2k ya kadar çıkabilirim.
Duvarda ethernet çıkışı var mı hocam?

Emin degilim ama sanki pcnin oldugu duvarda yok. Eve gecince bakayim cevap yazayim hocam.

Peki hangi pcie wifi adaptorunu onerirsiniz?

Oncelikle 500 mbs ye yakin hizlar alabilmen icin wifi alicininda o hizlari desteklesi gerekiyor. Kablosuzda cok iyi donanimlar kullanmadikca yuzde yuze yakin verim alamassin illaki hizda dusme olur. Sinyal gucun yeterli degilse modemi degistirmrlisin, telefonunla bilgisayarin yaninda gucu test edebilirsin telefonda sinya yuksek pc az ise alicina yonelmelisin ikisi icinde sinyal gucu dusukse modemini daha guclu bir model ile degistirmen yada evin orta kisimlarina sinyal guclendirici kurman lazim

Powerline en temiz çözüm. Wifi ile uğraşılmaz.

Hocam benim de modem ve pc arası uzak ve kablo çekmeye uygun bir güzergah yoktu, öncelikle anakartınızı kontrol edin, boşta pcıe slotunuz var ise aşağıdaki ürünü tavsiye ederim. 1000mbit interneti 300ila 500mbit olarak kullanabiliyorum. Kabloyla bağlarsam 940 civarında geziyor hız. Alacağınız hiçbir ekipman kablonun yerini tutmayacaktır bunu bilerek alın ama bu üründe ciddi bir ping sorunu da yaşamıyorum.

ayrıca kartta bluetooth özelliği de var, bilgisayarınızda bluetooth yok ise kartın yanında gelen kabloyu anakarttaki bluetooth pinine bağlarsanız tek parçayla iki bağlantıyı da alabilirsiniz.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    103.9 KB · Hit: 14
  • 2.webp
    2.webp
    67.8 KB · Hit: 11
Hocam şimdi eski kullandıgım modemi direk köprü olarak kullandım ancak max 100mbs verdi. Elimde eski bir adaptör vardı 600mbs destekleyen onu chatgpt ile biraz kurcaladıktan sonra 100mbsden 300mbsye kadar yükseltebildim. şimdilik böyle kullanmayı düşünüyorum. yorum yapanların eline emeğine saglık tesekkür ederim herkese.

Tp-link ax3000 pcie WiFi adaptör al. Bluetooth da olur hem de yengeyi kızdırmazsın. Hanımdan korkmak iyidir :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,335
Üyeler
198,745
Son üye
raihoku

Geri