Sıvı Soğutma Fanı Aşırı Gürültü Çıkarıyor

Reaksiyon skoru
12
Sıcakların gelmesiyle birlikte çoğunlukla oyun oynarken nadiren de olsa boşta çalışırken sıvı soğutucunun fanı yaklaşık 5 saniye kadar aşırı hızlı dönüyor sonra normale dönüyor ama inanılmaz gürültü çıkarıyor bazen her dakika oluyor aşırı sinir ediyor. İşlemci sıcaklığı 50-60 dereceyken bile yapıyor bunu. Mesela FC 26 oynarken işlemci sıcaklığı 55-60 derece arasında olmasına rağmen neredeyse her dakika oluyor bundan. Ama RDR2, Last of Us veya Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda işlemci sıcaklığı 60-70 derece arasında olmasına rağmen FC 26'daki kadar sık olmuyor. Bu neden oluyor nasıl durdurabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Fan eğrisi ile ilgili olmalı. Eğer ki o aralıkta fan eğrisi agresifse bu yaşanabilir. Fan devrini ayarladınız mı?

MSI Center kurun, kurulu ise de açıp; orada Features sekmesi altında Cooling Wizard var. Oradan görebiliyor olmanız gerek. Ama bunu sıvı soğutmanın uygulaması da yapıyor olabilir. Kullandığınız AIO nedir?

MSI Center kurun, kurulu ise de açıp; orada Features sekmesi altında Cooling Wizard var. Oradan görebiliyor olmanız gerek. Ama bunu sıvı soğutmanın uygulaması da yapıyor olabilir. Kullandığınız AIO nedir?
asus rog 360mm ve armoury crate kurulu

Fan eğrisi ile ilgili olmalı. Eğer ki o aralıkta fan eğrisi agresifse bu yaşanabilir. Fan devrini ayarladınız mı?
fanlar otomatikteyken veya agresifteyken oluyor genelde.

bende tam tersi vardı dur başla yapıyordu, değiştirince düzeldi

Bu uygulamadan fan ayarlarını görebiliyor olmanız gerek. Oradan bir fan eğrisini kontrol edemez misiniz
hocam msi center de soğutma sihirbazı ve kullanıcı senaryosu özelliklerini indirdim de buradan bakabiliyor muyum? Neye bakacağımı da bilmiyorum tam ama armoury crate de bir şey gözükmüyor galiba

Biostan fanları anlık sıcaklık sıçaramalarına hemen tepki vermeme tiki var. Aynı zamanda soğuyunca hızlı yavaşlatan ayarı var sadece oyunlarda kalıcı sıcaklıkta ayarladığın devire çıkıyor. Ben Türkçesinin söyledim YouTube rehberine bakıp ayarlayabilirsin. Örneğin 50 dereceye kadar %30 da çalışsın kademeli 60° %60 desen ryzenler saniyelik 70 e sıçrayıp iniyor onun için 2 saniyelik gecikme koyuyorsun sıçrayıp düşse de fan ikidebir hızlanmıyor boşta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,885
Üyeler
199,452
Son üye
Muhammed7221

Geri