Rdr2 Anlık %1 Fps Düşüşü

ekmek17.

80+
Reaksiyon skoru
23
Arkadaşlar merhaba. RDR2 de genelde 100 FPS civarı alıyorum. %1 FPS de 80 70 geziyor. Arada bir 20 30 FPS'lere düşerek takılma yapıyor. Oyun zevkini aşırı bozuyor. Sebebi nedir bilen var mı?
Sistemim
5070 Ti.
R7 5700X
4K Ultra, performans preset m modunda oynuyorum.

Takılma belirli bölgelerdemi oluyor yoksa tamamen rastgelemi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimalle shader cache veya VRAM kaynaklı. İlk olarak ekran kartı sürücüsünü temiz kur, shader cache'i sıfırla. Oyunu m2SSD'ye kurulu olduğundan emin ol. DLSS Frame Generation açıksa kapatıp dene. HAGS'i aç/kapat test et. MSI Afterburner ile oynarken GPU, CPU, VRAM ve RAM kullanımını izle. Takılma anında bunlardan biri tavana vuruyorsa sebep ortaya çıkar.

Takılma belirli bölgelerdemi oluyor yoksa tamamen rastgelemi

Büyük ihtimalle shader cache veya VRAM kaynaklı. İlk olarak ekran kartı sürücüsünü temiz kur, shader cache'i sıfırla. Oyunu m2SSD'ye kurulu olduğundan emin ol. DLSS Frame Generation açıksa kapatıp dene. HAGS'i aç/kapat test et. MSI Afterburner ile oynarken GPU, CPU, VRAM ve RAM kullanımını izle. Takılma anında bunlardan biri tavana vuruyorsa sebep ortaya çıkar.
oyun m2 de kurulu cache sıfırlama olayını yaptım. ddu ile bu yüzden temizleme yapmıştım işe yaramadı şimdi yapmadım. smooth moiton açık değil. hags ı kapattım işe yaramadı ama sanki latency kapatınca düşmüş gibi geldi. kullanımlarda fırlama göremedim.

Anakart marka ve modelin nedir?

Eğer giriş seviyesi, VRM soğutması olmayan bir modelse ve işlemcide sıvı soğutma varsa, VRM'ların ısınıyordur. Cam kapağı açık bırakıp oynayın, eğer sorun çözülüyorsa şu anlık böyle kullanın. Bütçe ayırırsanız kasa hava akışını iyileştirin veya VRM soğutmalı bir anakarta geçiş yapın. Kule tipi soğutmaya geçmek de bir miktar çözüm sağlar. Çünkü kuletipi sadece işlemciden gelen radyatör sıcağını değil VRM üstlerine de üfler. Sıvı soğutma ise genelde sadece radyatöre üfler.

Bunun dışında FPS sabitleme de ısınmayı azaltacağından, kasayı kapalı kullanmak istiyorsanız o da ayrı bir çözüm.

Yazılımsal olarak da şu konuda önerdiklerimi harifyen uygulayın.

Son olarak Nvidia denetim masasını kaldıran (tam anlamıyla olmasa da) 600 sürücülerinde biraz FPS sorunları var. DDU ile sürücü kaldırınca 596.49 yükleyin, ben de onu kullanıyorum. Şu anlık daha ideal. Bir oyun şu sürücüye yükselt demediği sürece, uzunca bir süre bunda kalın.

oyunun ultra ayarlar ile orta ayarlar arasında çok fark yok oyunu yüksek veya orta ayarlarda oynayın

@darktower direkt sistemimin özellikleri şu şekilde.
Zotac solid sff 5070 ti

Asus rog ryujin iii 240 LCD Liquid Cooling

Asus rog strix 850w PSU

Asus rog strix xg32ucds 4K OLED

Asus tuf b450m pro

Asus tuf gt301 case

Ryzen 7 5700x

Samsung 970 evo plus 500gb

Seagate BarraCuda 2TB 3.5 hdd

Longline sata 500 gb ssd

Anakartımda vrm soğutmaları var. Eve gidince dediğiniz sürücüyü kurup deneyeceğim. Ben her yeni güncelleme gelişinde güncelliyordum.

oyunun ultra ayarlar ile orta ayarlar arasında çok fark yok oyunu yüksek veya orta ayarlarda oynayın
Yani fps olarak oyun yeterince fps veriyor ama %1 fps düşmesi sorun benim için. Birde bu sadece rdr de oluyor. Cynerpunk ta 4x mfg ile pt, 4k açıkken oynadım. Böyle takılmalar yok. Aynı şekil pragmata da öyle.

Şunu farkettim normal yürürken takılma olmuyor. At sürerken oluyor takılma. Aynı şeyi forza 6 da da yaşadım ama 6 da bu kadar takılma yaşamıyordum. Forza 4 te hiç olmuyordu.

Şunu farkettim normal yürürken takılma olmuyor. At sürerken oluyor takılma. Aynı şeyi forza 6 da da yaşadım ama 6 da bu kadar takılma yaşamıyordum. Forza 4 te hiç olmuyordu.
Hocam çözebildiniz mi bende de var aynı sorun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,050
Üyeler
199,277
Son üye
chokqu

Geri