TouchMeSenpai
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 296
Piyasaya göre 9.900 TL gibi komik bir rakama açılan bu 5800X3D ilanı başından beri buram buram kolpa kokuyordu. Adam gitmiş eBay'den yürüttüğü fotoğraflarla ilan dizmiş. Zaten 26 Haziran'dan beri o işlemcinin bu ölü fiyata satılmadan beklemesi piyasanın aklına hakarettir.
Ama mevzunun asıl patladığı nokta, satıcının bana yolladığı o paçavra fatura oldu. Ben Hepsiburada'dan düzenli mal çeken adamım; elimde 2021'den 2026'ya kadar kesilmiş tonla orijinal fatura var. Bana attığı o uyduruk evrakın sahte olduğu zaten yüz metreden belliydi. Kendi elimdeki gerçek faturalarla yan yana koyduğumda ise, bu tezgahın ne kadar amatörce ve leş bir şekilde hazırlandığını net olarak gördüm. Düşünsenize, koskoca Hepsiburada güya bilgisayar parçasına KDV kısmında %10 yazmış! Elektronikte %10 KDV mi kalmış? Sahte fatura basarken bunu bile akıl edemeyecek kadar vizyonsuzlar.
Elindeki mal gerçekten orijinal bile olsa, belgen yoksa delikanlı gibi çıkar "faturam yok" dersin, biter gider. Ama sen gelip böyle ucuz kurnazlıklar dener, uyduruk bir şablonla millete sahte fatura kaktırmaya kalkarsan, kimse kusura bakmasın, o sahtekar damgasını alnının çatına yersin
Son düzenleme: