2026 Bilgisayar Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

pyth01

80+
Reaksiyon skoru
1
Şuan lisede okuyan bir gencim ileride bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum sadece bilgisayar mühendisliği değil bilgisayarın ne kadar alt dalı olursa olsun çalışabilirim ama benim için maaş önemli bi ara tıp okusam nasıl olur demiştim de 6 yıl okuduktan sonra TUS sınavına girip o kadar staj yapmanın üzerine verilen maaşın çok az olduğunu düşünüyorum o yüzden bilgisayar mühendisliği daha çok kafama yattı ama fiyat konusu beni çok sarstı bazı site 150.000 derken bazısı asgari ücret diyor anlayamadım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Şuan lisede okuyan bir gencim ileride bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum sadece bilgisayar mühendisliği değil bilgisayarın ne kadar alt dalı olursa olsun çalışabilirim ama benim için maaş önemli bi ara tıp okusam nasıl olur demiştim de 6 yıl okuduktan sonra TUS sınavına girip o kadar staj yapmanın üzerine verilen maaşın çok az olduğunu düşünüyorum o yüzden bilgisayar mühendisliği daha çok kafama yattı ama fiyat konusu beni çok sarstı bazı site 150.000 derken bazısı asgari ücret diyor anlayamadım
Niteliğin önemli o meslekte, tıp gibi ben bölümü okudum stajı yaptım falan diyerek iyi maaş almaya başlayamazsın öyle yaparsan maks asgari ücretin biraz üstünü alırsın.

bir kişiyle konuşmuştum , yeğeni sabancıda pc mühendislği okumuştu asgari ücrete zar zor iş bulmuştu . Mühendislik okuyorsan ve çok ihtiyaç duyulan bir alanda değilsen her zaman düşük ücretlere mahkum olacaksın . Lisans okuyup pilotajlık oku bence

Yüksek maaş için kendini baya geliştirmiş büyük şirketten yüksek rütbede olman gerekiyor. Yazılım mühendisliği, Yönetim bilişim sistemleri düşünebilirsin Yada öğretmenlik düşüncen varsa Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünü de düşünebilirsin.

bir kişiyle konuşmuştum , yeğeni sabancıda pc mühendislği okumuştu asgari ücrete zar zor iş bulmuştu . Mühendislik okuyorsan ve çok ihtiyaç duyulan bir alanda değilsen her zaman düşük ücretlere mahkum olacaksın . Lisans okuyup pilotajlık oku bence
sabancıda okuyup asgari ücretle çalışmak 🤔 yalandır o

biraz üstüydü daha doğrusu
sabancıda okuyup nasıl böyle bir ücreti kendine beğendirmiş bunu anlamak mümkün değil , 2.olarak micrasoft un bütün platformlarına staj için başvur illa çağırırlar , en kötü aselsana başvur ama diğer arkadaşların dediği gibi kendini her zaman geliştirmen gereken bir bölüm bilgisayar mühendisliği çünkü işin direkt teknolojiyi geliştirmekle alakalı uyum sağlayamazsan iş bulamazsın

biraz üstüydü daha doğrusu
normal değildir kanka o sabancıda mezun olanlar yd gidiyo kalanlarda burda iyi şirketlere yerleşiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@B1L0 bu adam bile şimdiden 120k alıyor (!) yeni mezun

normal değildir kanka o sabancıda mezun olanlar yd gidiyo kalanlarda burda iyi şirketlere yerleşiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@B1L0 bu adam bile şimdiden 120k alıyor yeni mezun
valla hocam bende konuştuğum kişinin yalancısıyım , çocuk zaten Almanyada yüksek lisans arıyormuş bu iş teklifinden sonra

Sabancı wow bir üni değil arkadaşlar Ücretlisi 200k sıralama vs alıyor. Burslusu ilk 2k sıralama alıyor. Bursulu öğrencilere zaten 2. 3. sınıftan maaşlı işlere alıyor şirketler. %50 ve ful ücretliler kendini geliştirmesine göre işlere giriyor. Sabancı diye koç gibi düşünmeyin 200k sıralama yapın paranız varsa okursunuz.

Sabancı wow bir üni değil arkadaşlar Ücretlisi 200k sıralama vs alıyor. Burslusu ilk 2k sıralama alıyor. Bursulu öğrencilere zaten 2. 3. sınıftan maaşlı işlere alıyor şirketler. %50 ve ful ücretliler kendini geliştirmesine göre işlere giriyor. Sabancı diye koç gibi düşünmeyin 200k sıralama yapın paranız varsa okursunuz.
kral. Ona bakilirsa bence Koc da wow kalmiyor. Full kendini gelistirmeye bagli. Inan sabancida "wow" diyebilecegin insan sayisi cok. Demiyorum ki super okul hocasi super vs. Ne yaptigina ne kdr ugrastigina bagli.

İş bulamazsın, düşük maaş alırsın gibi söylemlerle gözünü korkutmaya çalışmasınlar. Başarılı adam yükselmekte sınır tanımaz.

Kuzenim bilkent bilgisayar mühendisliğinde daha 2. sınıfta Türk telekomda çalışmaya başladı. Daha 3. ve 4. sınıfta Baykar ve Aselsan gibi şirketlerde staj yaptı. Şimdi ise yüksek lisansta memurdan fazla para alıyor. Hedefi yurt dışı. Muhtemelen milyoner olur ileride.

Yani tamamen senin çalışmana ve kendini geliştirmene bağlı. Eğer sen çalışırsan arkandaki üniversitenin desteğini daha iyi alırsın. Bu tür üniversitelerde okuyup da bir cacık olamayan insanlar muhtemelen çalışmamıştır, düşük ortalama ile okulu uzatarak falan bitirmiştir.

Senin yapacağın iş derslerine çok çalışmak. Hayatında bir kere üniversite okuyorsun, en iyisinde okumaya çalış. Sonra eğer çalışmaya devam edersen gerisi çorap söküğü gibi gelir.

İmaj olarak kötü bir üniversitede düşük puanla bu tür mühendislikleri okursanda işsiz kalmazsın sen aradıkça iş sana gelir. Sadece düşük maaşla başlayacaksın. Bu da işin kuralı.

Ücretli Sabancı Üniversitesi mezunu asgari ücrete çalışır mı sanıyorsun? Kim söylediyse yalan söylemiş.

Konuya gelecek olursak, belli ki uzman doktor maaşlarından haberin yok. Tıp eğitimi her ne kadar zor olsa da kazançları çok yüksek.

Bilgisayar mühendisliğine gelecek olursak da maaş aralığı çok geniş. Biraz kendini nasıl konumlandırdığına biraz da şansına bağlı. Ayrıca mühendislikte maaşlar tecrübe ile birlikte katlanarak devam eder.

Ben asgari ücret ve muadili ücretlerde çalışan mühendislerin kendine ve diplomasına saygısızlık yaptığını düşünüyorum ve uzun süre bu bedellere çalışılmasını gerçekçi bulmuyorum. Tabii bu iyi bir okuldan alınmış bir diploma olduğu sürece geçerli.

Adam gelmiş maaşlar çok kötü mühendislikte diyor, daha İngilizce’yi okuyup anlamıyor. Ne bekliyorsun ki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,102
Üyeler
198,693
Son üye
murat Onur

Geri