🔥İndirim Intel Core İ9 14900kf İşlemci 🔥16.999₺

Dostlar , espiriler bayatlamadı mı , bu işlemciyi sırf oyun için almak tamamen bir seçimdir. Rander /iş yapıyor isen muzzam bir işlem gücü sunar. Forumda çoluk çocuğa mikrofon uzatmayın. Konu tamamen fiyatlama ile ilgili , iş yapacak adam gidip X3D işlemci yerine İntel Cpu alıyor. Seçimden çok mecburiyet...

1851 soket varken, yüzüne bakılmaz. 250k plus + b860 anakart alınır bu paraya

Bu işlemci tam 24 gerçek 12 izlek 32 çekirdek bir işlemci gençler

bunun yerine şu bu alınır değil mevzu
ihtiyacı olan kişi alır zaten merak etmeyin siz Zaten oyun oynamak için alınacak bir işlemci değil.
Rander /iş yapıyor isen muzzam bir işlem gücü sunar. Valorant falan filan oynamak için siz 250k plus alın tabi ki daha uygun olur

ihtiyacı olan kişi alır zaten merak etmeyin siz Zaten oyun oynamak için alınacak bir işlemci değil.
Rander /iş yapıyor isen muzzam bir işlem gücü sunar. Valorant falan filan oynamak için siz 250k plus alın tabi ki daha uygun olur
Yahu dostum, 265K işlemci alır. İndirimde 12'ye falan iniyor o da. Yine ondan iyi. Bak ben iş için kullanıyorum; 265K işlemcim var. Bu oyunla falan alakasız. Direkt soket verimsiz. Ultra serisi hariç Intel'a para verilmez artık.

Yahu dostum, 265K işlemci alır. İndirimde 12'ye falan iniyor o da. Yine ondan iyi. Bak ben iş için kullanıyorum; 265K işlemcim var. Bu oyunla falan alakasız. Direkt soket verimsiz. Ultra serisi hariç Intel'a para verilmez artık.
misal elinde 14700 vardır yada benim gibi 13600 filan sırf keyfine geçer tamam oyun tarafında gereksizdir kabul ederim ama ultra serisi öneren kimse ddr5 ram fiyatlarından bahsetmiyor bütçe kısıtlıdır alır sağlam b760 32 yada 64gb ddr4 ram kurar sistemini işini yapar bence tamamen ihtiyaç ve bütçe meselesi tartışmaya çok açık bir konu diyeceksinki iş yapacak adam para kazanacak ona göre sistem kurar ama herkesin durumu ihtiyacı farklı maalesef

Intel bile bu işlemciyi bu kadar savunmuyor. Fanboyluğa gerek yok. Alacak olan için güncelleme sonrası render performansında ortalama %8 civarı düşüş var.

Son 10 yılın en verimsiz en ısınan işlemcisine yanmıyor demişler utanmadan, kullanmasam inanıcam. Bildiğiniz Fireball 🔥
İş amaçlı yükseltme için alınabilir ama bir oyuncunun uzak durması gereken bir işlemci. Yanında 4090 gibi güçlü bir kart ile kullandım, yazın soğutamıyorum diye yan kapağı açık kullanıyordum :kekw:

Valorant oynayacak adam intel'in yüzüne bile bakmaz 7800x3d alır geçer
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

misal elinde 14700 vardır yada benim gibi 13600 filan sırf keyfine geçer tamam oyun tarafında gereksizdir kabul ederim ama ultra serisi öneren kimse ddr5 ram fiyatlarından bahsetmiyor bütçe kısıtlıdır alır sağlam b760 32 yada 64gb ddr4 ram kurar sistemini işini yapar bence tamamen ihtiyaç ve bütçe meselesi tartışmaya çok açık bir konu diyeceksinki iş yapacak adam para kazanacak ona göre sistem kurar ama herkesin durumu ihtiyacı farklı maalesef
Paradan tasarruf yapacaksan zaten en mantıklısı Lga 1700+ddr4 kullanmaktır
Lga 1700 kullancaksan zaten ddr4 kullanmalısın ddr5 hızları zaten düşük

Lga 1700 ddr5 bellek hızı:5600 MHz

Lga 1851 "plus serisi" ddr5 bellek hızı:7200 MHz, 8000 MHz ye kadar overclock yapılması garantiyi bozmaz, cu dimm bellek desteği

Son düzenleme:

LGA1700 için yükseltme yapacaklara güzel bir indirim.
Ryzen 7000 serisinde her ne kadar gerçek AVX-512 desteği olmasa da bile Intel'in AVX2'ye kırpmış olmasına göre düşünecek olursak sıfırdan toplamak için alınmazdı, hatta işlemcide kullanılan Raptor Lake'in ring hatlarındaki tasarımın sorunlu olması sebebiyle de alınabilir bir seri almaktan çok uzağa taşıyor. Birkaç yıl boyunca bu sorunlar epey tartışıldı ve ben de yaşadım. Bu işlemci indirimde değil, olması gereken fiyatta satılıyor zaten.

Intel bile bu işlemciyi bu kadar savunmuyor. Fanboyluğa gerek yok. Alacak olan için güncelleme sonrası render performansında ortalama %8 civarı düşüş var.
Ağzınıza sağlık. Verdiğiniz bilgiler çok doğru.

Valorant oynayacak adam intel'in yüzüne bile bakmaz 7800x3d alır geçer

Paradan tasarruf yapacaksan zaten en mantıklısı Lga 1700+ddr4 kullanmaktır
Lga 1700 kullancaksan zaten ddr4 kullanmalısın ddr5 hızları zaten düşük

Lga 1700 ddr5 bellek hızı:5600 MHz

Lga 1851 "plus serisi" ddr5 bellek hızı:7200 MHz, 8000 MHz ye kadar overclock yapılması garantiyi bozmaz, cu dimm bellek desteği
Yani hocam kesinlikle lga 1700 savunmuyorum ama bu ram krizinde bütçe kısıtlıysa i5 serisi iyi bir alternatif am4 tarafında saçma fiyatlar isteniyor özellikle

Eskiden AMD işlemciler ısınırken "kışın ısınma amaçlı kullanılır" diye espri yapılırdı hatırlarsanız. Bu işlerden anlamayanlar yani biraz cahil kalanlar hala AMD'yi ısınıyor zanneder ama biraz araştırınca 2026 yılının tutulmayan, indirim konusu açılınca bile konunun yanıyor, ısınıyorlara geldiği işlemcilerin artık İNTEL'e ait olduğunu görecektir. Hiç bilmeyen adam bile şu konuya baksa İNTEL işlemci almaması gerektiğini anlar zaten. Ha kışın çay demlemek için iyi olur aslında diyerek laf sokmadan da geçemiycem :D
Bilmem bana iyisi denk geldi o zaman cs 2 400 600 valorant 400 600 arası fps alıyorum sıcaklıgımda boşta 30 35 oyunda 55 65 arası genelde ortalama hiç çökme atma yok

Msi mag z790 tomahawk wifi ve deepcool ls720 sivi sogutma ile gider mi bu islemci?

Geri