Cachyos Geçmelimiyim Neden ?

Hocam ben denemiştim cachyos gayet iyi çalışıyordu bence geçilir hem offline oyunlar oynuyorsunuz genel olarak sıkıntı yaşamayacaksınız diye düşünüyorum ama hangi oyunları oynadığınızı atarsanız daha iyi yorum yapabiliriz.

Saf Arch kullanıcısıyım, oyun konusunda pek sıkıntı yaşatmadı. Anti-hile yazılımlarıyla işiniz yoksa GNU (Linux) ekosistemine geçilebilir.

Dual boot kullanıyorum
Oyunların coğunda sorun yaşamadım. Hatta windowstan cok daha akıcı stutter vs az ve avg fps daha yüksek

Mod kurmak, yama kurmak vs uğraştırıyor deniliyor. Ondan mod gerektiren oyunları hiç linuxa kurmadım.
Eğer windows appe ihtiyacın yoksa kur. Her ne kadar wine olsa bile wine coğu zaman appi açıyor ama coğu özelliğini kullandırtmıyor
Önerim dualboot hem denemiş olursun beğenmezsen devam edersin winden

Dual boot kullanıyorum
Oyunların coğunda sorun yaşamadım. Hatta windowstan cok daha akıcı stutter vs az ve avg fps daha yüksek

Mod kurmak, yama kurmak vs uğraştırıyor deniliyor. Ondan mod gerektiren oyunları hiç linuxa kurmadım.
Eğer windows appe ihtiyacın yoksa kur. Her ne kadar wine olsa bile wine coğu zaman appi açıyor ama coğu özelliğini kullandırtmıyor
Önerim dualboot hem denemiş olursun beğenmezsen devam edersin winden
Sebebi basit, bazı Windows oyunları doğrudan Vulkan API katmanına sahip D3D / DX12 yerine. GNU (+ Linux) sistemlerde de donanıma doğrudan erişebiliyor ve saf Vulkan API katmanlı oyunlarda Windows'a nazaran daha yüksek performans almak mümkün olabiliyor.

Geri