Game Garajdan Hazır Aldığım Sistemin Psu'su Patladı

Praitha

80+
Reaksiyon skoru
24
Arkadaşlar Donanım Arşivi indirimi ile aldığım sistem ben dün evde yokken (Bilgisayar kapalıydı) Akşam saatlerine doğru elektrik gitmemesine rağmen herhangi bir sigorta atma gibi bir durum da olmamasına rağmen Bir anda yüksek bir ses patlama tarzında (çaaat) bir ses çıkartmış. Sabah eve geldiğimde tuşa bastığımda hiçbir şekilde güç almadığını fark ettim. Kablo değiştim, güç tuşuna basılı tutup elektriği almayı denedim, farklı prize takmayı denedim. Hiçbir şekilde güç alamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim sistem daha 1 aylık ve böyle bir problem yaşamayı beklemiyordum.

Kasa ve Psu aşşağıdadır;

1783438052839.webp

O nasıl oluyor, bu secen aylarda cikan rtx 5080li oem mi? Bende 5070liyi aldim şimdilik hicbir sey olmadi

5080e gold yada plat bir psu yakışır büyük ihtimalle psunun garantisi vardır ama tekrar kullanmak sağlıklı olmaz diye düşünmekteyim

O nasıl oluyor, bu secen aylarda cikan rtx 5080li oem mi? Bende 5070liyi aldim şimdilik hicbir sey olmadi
Evet, daha yeni 11 Haziran'da teslim edilmişti, Akım korumalı prizimiz de var elektrik de gitmedi ama çok garip bir şekilde yaşandı durum. Ben evde değildim ama içeridekilerin ses duyduğunu öğrendim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5080e gold yada plat bir psu yakışır büyük ihtimalle psunun garantisi vardır ama tekrar kullanmak sağlıklı olmaz diye düşünmekteyim
Hazır bir sistemdi, seçim hakkım yoktu maalesef. Fakat bu kadar pahalı bir kasanın psusu'nun kötü olması ilginç bir durum...

Evet, daha yeni 11 Haziran'da teslim edilmişti, Akım korumalı prizimiz de var elektrik de gitmedi ama çok garip bir şekilde yaşandı durum. Ben evde değildim ama içeridekilerin ses duyduğunu öğrendim.

Hazır bir sistemdi, seçim hakkım yoktu maalesef. Fakat bu kadar pahalı bir kasanın psusu'nun kötü olması ilginç bir durum...
Zor yaşancak bir durum aslında psu kolay kolay arızalanmaz şans işi güzel bir psu al kafan rahat olsun garanti fln uğraşma bence tabi ekran kartına falan zarar vermemiştir inşallah

Öncelikle çok geçmiş olsun hocam garanti kapsamında olacağını düşünüyorum sorununuzu bildirerek çözüme ulaşabilirsiniz bence burada sizden kaynaklanan hiç bir yok sadece Bitfenix gibi çöp bir markayı seçmek zorunda kalmanız dışında şunu da söyleyim PSU kalitesini belirleyen aldığı 80+ sertfiklası değil içindeki güvenlik önlemleri ve kapasitörler belli eder eğer bütçeniz izin verirse PSU'yu değiştirmenizi öneririm diğer donanımlarda sorun oluşmasın diye.

OEM paketlerin hepsinde çöp güç kaynağı kullanıyorlar nerdeyse. 5080 gibi yüksek güç çeken bir güç kaynağına güvenmemek gerekiyor. Sistem geldiği gibi güç kaynağını değiştirmeniz daha sağlıklı olurdu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,653
Üyeler
199,203
Son üye
oxo768

Geri