Yardım Hepsiburada Rezaleti Görüldü Yedim

zaten garantiye kendim yolladım hocam ama garantiden sonuç çıkmadığı zaman satıcı ilgilenmek zorunda. satıcı batsa ve şuanda var olmasa distribütör ilgilenmek zorunda hiyerarşi bu şekilde devam eder
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam konuyu okur musun?
O zaman bu da bana biraz saçma geldi, madem olayın başında HepsiBurada'yı dahil etmeyip direkt siz markaya kargoladınız, o zaman şimdi nasıl HepsiBurada'yı dahil edebiliyorsunuz ki, HepsiBurada'nın olaydan haberi bile yok

hocam konuyu okur musun?
okumadığımı mı sanıyorsunuz hocam? Olayın bana saçma gelen tarafını anlatmaya ve sizi anlamaya çalışıyorum. Olayın başında HepsiBurada'yı bilgilendirmemişsiniz, şimdi ise bana yardım et diye adamlara mail atıyorsunuz, görüldü yemişsiniz diye de kötülüyorsunuz. Bunu yazana kadar Spigen ile niye iletişime geçmediniz?

hepsiburada'dan spigen marka şarj aleti ve kablo satın aldım ürün daha 1 yıl dolmadan bozuldu adaptör bozuk kablo sağlam ama ben garantiye ikisi de aynı kutuda çıktığı için ikisini beraber yolladım.
azamiyi tamir süresi olan 20 işgünü (yaklaşık 1 ay) geçti. servis herhangi bir şekilde cevap vermiyor.
konu hakkında hepsiburadaya kep iletisi attım.
kep iletilerinde iletinin ulaştığına ve okunduğuna dair deliller olur.

benim iletim ulaşmış ve okumuşlar ancak iki haftadır tarafıma geri dönüş yapmadılar.

hayatımda çok kişi tarafından görüldü yedim ancak ilk defa kurumsal(?) bir firma tarafından görüldü yiyorum.

Alıntıyı görüntüle
Doğrudan Hepsiburada'nın kendi sitelerindeki müşteri hizmetleri kısmından neden ulaşmadınız hocam? Oradan ulaşmanız daha iyi olurdu bence.

20 seneden eski hesabımı sildim ben daha yakın zamanda HB lazım değil

Doğrudan Hepsiburada'nın kendi sitelerindeki müşteri hizmetleri kısmından neden ulaşmadınız hocam? Oradan ulaşmanız daha iyi olurdu bence.
hukuken kep iletisi göndermek daha avantajlı. her şeyin delili var. onların kıçı kırık uygulaması bende yüklü bile değil niye ordan yazıp kendime eziyet edeyim?
firmaların iletişim adresi kısmına eposta yazmamalarını normalleştirmememiz lazım. kep adresini de yasal zorunluluk olduğu için belirtiyorlar. internette satış yapan her firmanın kep adresi olmak zorunda. isterse turuncu sitedeki küçük esnaf ol yine kep adresin olması zorunlu

hukuken kep iletisi göndermek daha avantajlı. her şeyin delili var. onların kıçı kırık uygulaması bende yüklü bile değil niye ordan yazıp kendime eziyet edeyim?
firmaların iletişim adresi kısmına eposta yazmamalarını normalleştirmememiz lazım. kep adresini de yasal zorunluluk olduğu için belirtiyorlar. internette satış yapan her firmanın kep adresi olmak zorunda. isterse turuncu sitedeki küçük esnaf ol yine kep adresin olması zorunlu
Aslında ben konuya o açıdan yaklaşmamıştım. Sonuçta burası alışveriş yaptığımız bir platform. Kendi sitelerindeki müşteri hizmetleri üzerinden de iletişim kurulabiliyor; gerekli ekran görüntülerini aldıktan sonra hukuki açıdan bir fark yaşanacağını sanmıyorum. Zaten standart bir tüketici KEP adresiyle falan vakit kaybetmez; canı sıkılırsa gider Şikayetvar'a yazar, oradan da sonuç alamazsa doğrudan Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurur. Şahsen çevremde KEP üzerinden firmaya şikayet ileten kimseyi görmedim, hatta firmaların bu mailleri takip edecek personel çalıştırdığı bile şüpheli. Amacım firmayı savunmak değil elbette. Sadece bu tür durumlarda şikayeti doğrudan sitenin kendi destek hattından iletmenin süreci hızlandıracağını düşünüyorum. Çözülmezse Şikayetvar'a, oradan da sonuç çıkmazsa THH'ye başvurmak bana daha mantıklı geliyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn
500 liralık mal için uğraştırdıkları şeye bak. bundan sonra her şeyi amazondan alacağım
Hocam amazonda aynı bir şeyin laciverti afedersiniz oyuncu koltuğu aldım aldıktan bir gün sonra 3 4 bin lira zam geldi hatırlamıyorum tam rakamı ürün hazırlanıyorda 2 haftadan fazla bir süre bekledim en sonunda amazondan hep aynı geri dönüşleri aldığım için koltuk firmasını aradım direkt onlar amazona ulaştı ertesi gün iptal ettiler siparşi ve özür niyetine 100 liralık indirim kuponu tanıdılar hem malımdan oldum hem de hevesimden vazgeçip eski koltuğumu tamir ettirdim

Hocam ilk defa kep kullanmana şaşırdım. Kep her zaman tebliğ gibidir. Belli bir süre sonra otomatik görüldü yapar. Devlet daireleri genelde kullanır, çoğu kurumsal kullanır(isteyen kurumsal satın alıp kullanabilir)Sebep ben sana bildirdim sen işlem yapmadın mevzusundan dolayı... Bazen iletişim hızlı olsun diye amaç üzerindeki sorumluluğu atmak...

Şimdi ürünün üzerinden 1 sene geçmiş. Sen türkiyede olan servisi ile iletişime geçmen lazım. Eğer üründe bir değişim istenilirle senden kaynaklanmamış ise spigen elinde olan ürünlerinden verir ama elinde yoksa hepsiburadaya derki ürün tüketiciden kaynaklı arızalanmamış ürünün yenisini verin diye bir yazı yazar(arka planda ticaretine devam ederler) hepsiburadanında elinde yoksa para iadesi gerçekleşir sende memnun kalmazsın eski fiyattan olur çünkü sonra tüketici hakem heyetine başvurursun ve faizine göre geri alırsın.

Amazondan şaşmayın, HB, Trendyol vs firma falan değil tefeci gibi bir şeyler.

500 liralık mal için uğraştırdıkları şeye bak. bundan sonra her şeyi amazondan alacağım
Amazonda o şekilde birşeyde yardımcı olamaz bu arada.
Ben pahalı bir şarj garantiye yolladığımda bile 1 ay sürüyor o süre normal fakat azami tamir süresi geçtiyse 21 iş günü olarak çok zamlanmadıysa direk para iadesi talep edip uğraşmayın. Daha fazla gerilmenize değmez.
Adınıza kurumsal fatura kesiliyormu, yerin işletmen vs. varmı ?

Ben HB'den satış platformu olarak memnunum. Amazondan sonra ilk sıramda o var. Trendyol zaten hiç kullanmıyorum. Beni daha HB çok alışverişim ve iadem olmasına rağmen hiç mağdur etmedi. Tabi şimdi HB satıldı. Politikaları değişebilir. HB amazonun tek rakibiydi. N11 de satıldı. Trendyolda. Bu ülkede ne iyiyse satılıyor. Ülkedeki boya markalarının bile hepsi satıldı neredeyse.

Son düzenleme:
Hepsiburada'nın destek bölümünden kayıt açacaksın direk arama sağlıyolarlar 1-2 gün geçti işini çözmüyorlarmı direk kanıtlarla sipariş fotoğraflarınla şikayetvara yazıcaksın kuyrukları sıkışmış gibi direk arayıp ilgileniyolar.

Başıma gelen olay:
Bir ürün almıştım 20K'dan satıcı fiyat hatası diyip iptal etti birde 2-3 gün bekletmişti iptal için, hepsiburadaya talep açtım 2-3 kez aradılar çözmediler sonra şikayetvar'a yazdım aradılar diğer satıcı ile arasında 8.500TL fiyat farkı vardı o ürünü alabilmem için 8.500TL fiyat farkını kupon olarak tanımlamışlardı.

Yani işin özeti 4 bir koldan şikayet yazıp talep açıp darlayacaksın sonunda yardımcı oluyolarlar.

Hocam ilk defa kep kullanmana şaşırdım. Kep her zaman tebliğ gibidir. Belli bir süre sonra otomatik görüldü yapar. Devlet daireleri genelde kullanır, çoğu kurumsal kullanır
hocam dediğin çok da doğru değil.
kep tebliğ gibi evet ama kepte okunmadı delili de vardır. eğer firma zamanında açmazsa okunmadı delili oluşur.
ayrıca tebliğlerde bile okundu delili tebliğ iletimiyle aynı günde oluşmaz 5 gün sonra okundu sayılır

Son düzenleme:
hocam dediğin çok da doğru değil.
kep tebliğ gibi evet ama kepte okunmadı delili de vardır. eğer firma zamanında açmazsa okunmadı delili oluşur.
ayrıca tebliğlerde bile okundu delili tebliğ iletimiyle aynı günde oluşmaz 5 gün sonra okundu sayılır
hocam farkındasın, bilgi işlemin teslim aldığını ilgili departmana yönlendirmişlerdir. Ama muhattap satın aldığın yer değil. Satın aldığın marka.

hepsiburada'dan spigen marka şarj aleti ve kablo satın aldım ürün daha 1 yıl dolmadan bozuldu adaptör bozuk kablo sağlam ama ben garantiye ikisi de aynı kutuda çıktığı için ikisini beraber yolladım.
azamiyi tamir süresi olan 20 işgünü (yaklaşık 1 ay) geçti. servis herhangi bir şekilde cevap vermiyor.
konu hakkında hepsiburadaya kep iletisi attım.
kep iletilerinde iletinin ulaştığına ve okunduğuna dair deliller olur.

benim iletim ulaşmış ve okumuşlar ancak iki haftadır tarafıma geri dönüş yapmadılar.

hayatımda çok kişi tarafından görüldü yedim ancak ilk defa kurumsal(?) bir firma tarafından görüldü yiyorum.

Alıntıyı görüntüle
N11 candır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,988
Üyeler
198,877
Son üye
hakothefineestt

Geri