❌İndirim Bitti! MSI Mpg 322ur Qd-OLED X24 43.699₺!

şu an piyasada alınacak tek oled monitor bu.

dark armor film kullanıyor yani qd-oled glossy nin renkleri mor gösterme ve çizilme sorunu çözülmüş. dp 2.1 de var.
15'e oled bulan varsa banada yollasın. Mat kaplama en giriş seviyesi oled bile indirimle 19'a anca düşüyor :D

Muadili olan Asus 75bin tl ye satılıyor çok iyi fiyat almak isteyen varsa kaçırmasın. Yurtdışı fiyatı msrp olan 1100 dolar şu an bizde çok daha ucuz.
Kendime de aldırdım arkadaşın karttan :D

1783512495358.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dostum adamlar özel kaplama yaptı morlaşma olmasın diye :hoba: ama yine oluyormuş kusura bakma camı pencereyi kapatmak lazım.
LG C5 TV'den çekildi. Glossy OLED ekranlar ışık vurduğu zaman mor bir yansıma yapıyor zaten. QD-OLED biraz daha mor bir ton oluyor ama ışığı kontrol edersen çok sorun olmuyor.
10967.webp

Bu da QD-OLED monitör ve yeni nesil kaplama yok konudaki gibi değil yani. Oda ışığında mor olmuyor. Sabahları mor oluyor öğlen daha çok gri oluyor. Çünkü ışık altında siyahlar griye dönüyor polarizer olmadığından. Morluk asıl sorun değil bence
d319c1d1-6bbd-42a7-8ae8-0ceb7fdf8863-1_all_3650.webp

Woled ışık yönetiminde daha iyi ama kafaya takılacak bir durum değil. Woled tarafında da renkler daha zayıf, homojenlik daha kötü, daha fazla yansıma, grey banding şikayetleri var vs artı ve eksi durumu yani.

Woled monitör başka bir örnek:
14056.webp

Glossy olduğu zaman morluk illaki oluyor ışığı kontrol etmen lazım.

@XPCX isterse örneğini paylaşsın.

Eski nesil QD OLED PG27UCDM yeni kaplama yok vs XG32UCWMG WOLED

14058.webp

Başka woled:
14060.webp

Woled monitörler qd ye göre sorun çıkarmaya meyilli reddit şikayetlere bakarsan woled'ler bozulma, yanma gibi şikayetler en çok woled tarafından geliyor.

Son düzenleme:
paraf

Kendime de aldırdım arkadaşın karttan :D

Alıntıyı görüntüle
hobaa hayırlı olsun brom. klüp açalım 322ur kullananlar klübü :kekw:

paraf

• Hahaha
Reaksiyonlar: Loky
15'e oled bulan varsa banada yollasın. Mat kaplama en giriş seviyesi oled bile indirimle 19'a anca düşüyor :D
valla bende yıllardır uygun fiyata düşerse alırım diyorum. en basit model oled bile 18 k dan aşağıya düşmedi şuana kadar.

LG C5 TV'den çekildi. Glossy OLED ekranlar ışık vurduğu zaman mor bir yansıma yapıyor zaten. QD-OLED biraz daha mor bir ton oluyor ama ışığı kontrol edersen çok sorun olmuyor.
Alıntıyı görüntüle

Bu da QD-OLED monitör ve yeni nesil kaplama yok konudaki gibi değil yani. Oda ışığında mor olmuyor. Sabahları mor oluyor öğlen daha çok gri oluyor. Çünkü ışık altında siyahlar griye dönüyor polarizer olmadığından. Morluk asıl sorun değil bence
Alıntıyı görüntüle

Woled ışık yönetiminde daha iyi ama kafaya takılacak bir durum değil. Woled tarafında da renkler daha zayıf, homojenlik daha kötü, grey banding şikayetleri var vs artı ve eksi durumu yani.
Hocam farkında olarak alıp kullanıyorsan zaten sorun değil. Ben bilmeyenleri uyarmak istedim. VRR flicker ve bu problem bütün modellerde istisnasız var. Bunların farkındaysan ve yine de çok düşük gecikme 0.03 ms ve harika renkler istiyorsan başka bir yer yok zaten gidecek. Kağıt üstünde bu konudaki monitör çok iyi fakat ben biraz daha bekliyorum bu sorunları çözmeleri lazım. Yanma sorununu çözdüler mesela 3-4 sene önceki gibi değil. Harika soğutmalar yaptılar. Benim arkadaşımda 360hz samsung var soğutması harika oled care özellikleri çok iyi fakat bu flickerden dolayı göz doktoruna gitmek zorunda kaldı. Pek bilgili değil sonra ben gittim çözdüm. VRR kapatıp oyundan aldığı fpsyi 20-30 altına sabitledik çözüldü. Fakat bana göre değil bu. VRR kullanmak istiyorum neden g-sync freesync açmayayım en son teknoloji cihaz alıp 30k 40k para veriyorum. Bana saçma geliyor. Gsync modüllü monitörden devam ediyorum şimdilik. Pulsarlar oledden pahalı zaten o başka bir saçmalık seviyesinde.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Woled ışık yönetiminde daha iyi ama kafaya takılacak bir durum değil. Woled tarafında da renkler daha zayıf, homojenlik daha kötü, daha fazla yansıma, grey banding şikayetleri var vs artı ve eksi durumu yani.

Woled monitör başka bir örnek:
Alıntıyı görüntüle

Glossy olduğu zaman morluk illaki oluyor ışığı kontrol etmen lazım.

@XPCX isterse örneğini paylaşsın.

Eski nesil QD OLED PG27UCDM yeni kaplama yok vs XG32UCWMG WOLED

Alıntıyı görüntüle

Başka woled:
Alıntıyı görüntüle

Woled monitörler qd ye göre sorun çıkarmaya meyilli reddit şikayetlere bakarsan woled'ler bozulma, yanma gibi şikayetler en çok woled tarafından geliyor.
Sizde 3.nesil qd oled mi yoksa 4.nesil tandem WOLED mi

paraf

Benim anlamadığım 1100 dolar alet vergisiz 51k yapıyor. Yüzde 20 vergiyle 60k yapıyor. Nasıl 43k olm bu cihaz? Acaba satıcı eskisini falan mı ilanladı.

Hocam farkında olarak alıp kullanıyorsan zaten sorun değil. Ben bilmeyenleri uyarmak istedim. VRR flicker ve bu problem bütün modellerde istisnasız var. Bunların farkındaysan ve yine de çok düşük gecikme 0.03 ms ve harika renkler istiyorsan başka bir yer yok zaten gidecek. Kağıt üstünde bu konudaki monitör çok iyi fakat ben biraz daha bekliyorum bu sorunları çözmeleri lazım. Yanma sorununu çözdüler mesela 3-4 sene önceki gibi değil. Harika soğutmalar yaptılar. Benim arkadaşımda 360hz samsung var soğutması harika oled care özellikleri çok iyi fakat bu flickerden dolayı göz doktoruna gitmek zorunda kaldı. Pek bilgili değil sonra ben gittim çözdüm. VRR kapatıp oyundan aldığı fpsyi 20-30 altına sabitledik çözüldü. Fakat bana göre değil bu. VRR kullanmak istiyorum neden g-sync freesync açmayayım en son teknoloji cihaz alıp 30k 40k para veriyorum. Bana saçma geliyor. Gsync modüllü monitörden devam ediyorum şimdilik. Pulsarlar oledden pahalı zaten o başka bir saçmalık seviyesinde.
Benim demek istediğim woled alayım aydınlıkta kullanayım düşüncesi yanlış. Youtube da paylaşılan videolarda mesela bunun gibi:

Stüdyo ışığı tutulacak çekiliyor. Tamamen izlenme amaçlı. QD oled polarizer bulundurmadığından kamerada aşırı mor gözüküyor. IPS glow gibi düşünebilirsiniz kamerada 15 kat fazla çıkar ya hani aynı hesap. Gerçekte böyle değil. Kamerada fazla çıkıyor ve hem woled TV hem de qd oled monitör kullanıyorum mor olmuyor çünkü ışığı kontrol ediyorum.

Bi şu videoya bak:

Bir de benim çektiğime bak:

Woled TV:
10967.webp

Qd oled monitör:
10172.webp

İzlenme amaçlı çekilen video:
14062.webp

Woled TV ler siyah derinliği açısından woled monitörlerden bir tık daha iyidir bunu da hesap et. Işık vurduğu zaman ne hale geliyorlar.

@XPCX trueblack woled kullanıyor mor yansımadan şikayetçi ışığı kontrol etse bile yansıma önleyici katman yok.

Son düzenleme:
Sizde 3.nesil qd oled mi yoksa 4.nesil tandem WOLED mi
4.nesil tandem woled biraz daha iyi ama satıcıya dikkat edin kötü bir ünite gelme ihtimaline karşı. Dirty screen effect ve grey banding eskisi kadar olmasa da hala bazen denk gelebiliyor. 4.nesil tandem woled rakibi bu konudaki 4.nesil mpg modeldir 3.nesil ile arasında önemli farklar bulunuyor parlaklık, kaplama, ömür vs

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,887
Üyeler
199,045
Son üye
bfhaep

Geri