Ryzen 5 5600 Sıcaklıkları Normal mi?

Gabrienn

80+
Reaksiyon skoru
15
Ryzen 5 5600 kullanıyorum, bugün termal macun değiştirdim; boştayken 35 ile 50 arasında gidip geldi.

ID-Cooling SE-224-XTS soğutucu olarak bunu kullanıyorum, aslında memnunum fakat Battlefield 6 oynarken 72 oldu, normal mi?
LoL'de 63 üzeri görmedim.
Minecraft 65 derece üstü görmedim.
Termal macun öncesi yaklaşık 76-77 falan oldu fakat daha serin çalışması gerekmez mi?
Kasam: Corsair Carbide Spec Delta 550W.

Bi de muhtamelen normal bir şey belki ama sistemi açtıktan hemen sonra derece bak5 düşüyor 40-45 kadar çıkıyor sonra Bi anda her şey yüklendiği için mi?

Not: Bu değerleri alırken arka'da LoL lobideyim Discord ve Opera açık

Ekler

• 12312312312312.webp
    12312312312312.webp
    26.9 KB · Hit: 37
Merhaba,

Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Kendi testlerimde, oynadığım oyunlara bağlı olarak işlemci sıcaklığı 65°C ile 75°C arasında değişiklik gösteriyor. AMD işlemciler için bu sıcaklık değerleri normal çalışma aralığında kabul edilmektedir ve endişe edilecek bir durum oluşturmaz.

Ryzen 5 5600 kullanıyorum, bugün termal macun değiştirdim; boştayken 35 ile 50 arasında gidip geldi.

ID-Cooling SE-224-XTS soğutucu olarak bunu kullanıyorum, aslında memnunum fakat Battlefield 6 oynarken 72 oldu, normal mi?
Termal macun öncesi yaklaşık 76-77 falan oldu fakat daha serin çalışması gerekmez mi?

Bi de muhtamelen normal bir şey belki ama sistemi açtıktan hemen sonra derece bak5 düşüyor 40-45 kadar çıkıyor sonra Bi anda her şey yüklendiği için mi?

Benimki segotep fz6 proda 55 dereceyi geçmedi sanırım ekran kartından dolayı

gayet normal bende aynı ıslemcıyı kullanıyorum ne kadar zorlasamda termal macunum eskı oldugu zaman bıle 80 dereceyı sadece 1 kere gordum oda benım merakımdan dolayı zorlamamdan kaynaklı 72 derece gayet okey helekı bu yaz aylarında o yuzden sorun etme gayat normal bı dderece sorun cıkarmaz

Benimki segotep fz6 proda 55 dereceyi geçmedi sanırım ekran kartından dolayı
İşte dostum senin gibi 55 derece 60 derece üstü görmiyenler işte sorgulatıyor beni :D yoksa zaten eminim 80 üstü görmediğim sürece yoktur fakat bilemedim belki de tatminsizlik benim ki

İşte dostum senin gibi 55 derece 60 derece üstü görmiyenler işte sorgulatıyor beni :D yoksa zaten eminim 80 üstü görmediğim sürece yoktur fakat bilemedim belki de tatminsizlik benim ki
bi cıktır tatmınsızlık ilk zamanlarda bendede oluyodu 70 68 derecelrı gorunce dogru olanı bılsem bıle ıcıme kusku süpe kaplıyodu :D

Kasana göre normaldir. Bir tık fazla diyecektim ki o kasada o fark olur. 2 yıl önce bakım yaptığım 5600x 80 i geçiyor wraith prism ile.

rx 7600 8gb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartın ne?
rx7600 8gb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasana göre normaldir. Bir tık fazla diyecektim ki o kasada o fark olur. 2 yıl önce bakım yaptığım 5600x 80 i geçiyor wraith prism ile.
Evet bi de işlemci soğutucu arasın'da 2-3 cm var ve onun macunu 3 senedir değiştirmedim kendi stok termalı ile duruyor bi de Kasam duvara 10-12cm boşluğu var ve Bildiğiniz üzere ön tarafından çok hava alan bi kasa değil

Evet bi de işlemci soğutucu arasın'da 2-3 cm var ve onun macunu 3 senedir değiştirmedim kendi stok termalı ile duruyor bi de Kasam duvara 10-12cm boşluğu var ve Bildiğiniz üzere ön tarafından çok hava alan bi kasa değil
Anlattıklarına göre 72 alman baya iyi.

bundan biraz daha soğuk olması optimum aralığın dışına çıkıyor.d gayet iyi değerler benim laptop islemcisi 103 104 görüyordu ben bu kadar dert etmiyordum be

bundan biraz daha soğuk olması optimum aralığın dışına çıkıyor.d gayet iyi değerler benim laptop islemcisi 103 104 görüyordu ben bu kadar dert etmiyordum be
İşte kanka dediğim bazı insanlar :D 65 üstü görmüyorum dediği için ne bileyim garipsedim ama normal demek ki hoş Termal macun değiştirmeden önce bile 78-80 görmedim

Kasa mesh mi ve konum bi tık önemli. Değerler bana normal geldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,447
Üyeler
198,973
Son üye
SmTie

Geri