Gideceğim Lise Hakkında Kararsızım.

Reaksiyon skoru
4
selamlar ben İzmir'de yaşıyorum hemen konuya gelelim obp 73 falan lgs sonucum taş çatlasın 230 meslek lisesine gitmeyi düşünüyordum akrabaların "git mesleğin elinde olur aç kalmazsın oğluşum" demesi üzerine fakat meslek lisesi hakkında insanların olumsuz deneyimlerini şahit olup birebir dinleyince meslek lisesine gitmeyi pek olumlu görmemeye başladım ne yapacağım yardım edin.

278 puan alarak karabağlar ito vakfı süleyman taştekin mesleki ve teknik anadolu lisesinden mezun oldum bilişim teknolojileri bölümünden eğer gireceksen amp ve atp şeklinde 2 seçenek var atp daha üniversite odaklı ve stajları 15 - 25 iş günü şeklinde 2 staj var amp anadolu meslek programı ise tamamen meslek odaklı 12. sınıfta 3 gün staj 2 gün okul şeklinde staj yapıyorsun ben atp mezunuyum şahsen hocalar çok kaliteliydi gerçekten çok değerli hocalar var şöyle söyleyeyim tüm lise hayatım boyunca 50ye yaklaşamadığım 5-30 aralığında notlar aldığım matematik dersinden son sene gelen hocam sayesinde ilk dönem 100 - 86 2. dönem 87 - 100 aldım sınavlardan gram matematiğim yoktu temelim kum betonlu evlerden daha beterdi beni baştan çıkardı öyle ki şuan aerospace engineering okumayı düşünüyorum matematik ve fizik ağırlıklı bir bölüm bana matematiği sevdirdiyse herkese sevdirir

Gidebildiğin en iyi meslek lisesine gitmeye çalış
Meslek lisesi abartıldığı kadar kötü değil her meslek lisesi aynıdır demiyorum ancak bazen kötü tiplemeler oluyor onlardan uzak dur keyfine bak çok korkulcak bir ortam yok

Gidebildiğin en iyi meslek lisesine gitmeye çalış
Meslek lisesi abartıldığı kadar kötü değil her meslek lisesi aynıdır demiyorum ancak bazen kötü tiplemeler oluyor onlardan uzak dur keyfine bak çok korkulcak bir ortam yok
Kesinlikle bizim okul yıkıldığında 9. sınıfının 2. dönemiydi başka okula öğlenci olarak gidiyorduk o okulda ki lavuklar berbat ötesiydi hepsi hırt hepsi aynı tip birbirine benzeyen berbatlardı anlayacağın ama bizim okul onlara nazaran kat kat daha kaliteliydi kesinlikle o dönem seçeneklerimin arasında ve notumun yettiği en iyi okuldu ki hala öyledir bana kalırsa

selamlar ben İzmir'de yaşıyorum hemen konuya gelelim obp 73 falan lgs sonucum taş çatlasın 230 meslek lisesine gitmeyi düşünüyordum akrabaların "git mesleğin elinde olur aç kalmazsın oğluşum" demesi üzerine fakat meslek lisesi hakkında insanların olumsuz deneyimlerini şahit olup birebir dinleyince meslek lisesine gitmeyi pek olumlu görmemeye başladım ne yapacağım yardım edin.
Ben bi sanayici olarak sana akıl vereyim meslek lisesine gitmesen bile meslek okulunda motor bölümünü okumanı tavsiye ederim orada okumakta tam okumak değil bildiğim kadarıyla 6 ay mı 3 ay mı ne sürüyor işi teknik olarak öğreniyorsun ve sana bi dükkanla anlaşıp maaşlı staj gibi çalışma imkanıda sunuyorlar bi arkadaşımın oğlu şuan hem okuyor hem çalışıyor altında arabası var kendi ağır vasıta motorlarına bakıyor onun bölümünü okudu ve muazzam paralar kazanıyor bazen ben bile imreniyorum . Sanayi işi zor ama hayatta hiçbirşey kolay değil daha yolun başındasın ve okulunu meslek okulu olmasada her zaman bi mesleğe ada bu yaşlarında yapacağın doğru seçimler 25 inde sana cenneti yaşatır yada cehennemi .

Kesinlikle bizim okul yıkıldığında 9. sınıfının 2. dönemiydi başka okula öğlenci olarak gidiyorduk o okulda ki lavuklar berbat ötesiydi hepsi hırt hepsi aynı tip birbirine benzeyen berbatlardı anlayacağın ama bizim okul onlara nazaran kat kat daha kaliteliydi kesinlikle o dönem seçeneklerimin arasında ve notumun yettiği en iyi okuldu ki hala öyledir bana kalırsa
Öyle öyle bulabilinen en nezih okula gidilmeli ve o tiplemelerden uzak durulmalı uğraşılmaz

Öyle öyle bulabilinen en nezih okula gidilmeli ve o tiplemelerden uzak durulmalı uğraşılmaz
Ben sınıfımdan aşırı memnundum valla her biri ayrı eğlenceli insanlardı iyi kötü 4 yıl geçti hocalar ayrı arkadaşlar ayrı herkes ayrı kaliteliydi gerçekten çok memnun kaldım şahsen

eğer çok istedigin bır meslek varsa git benım tanıdıgım meslek mezunu ama baska bır bolumde unı okumus cok ınsan var egerkı aklında net bır meslek yoksa anadoluya gitmelisin

Hayatı sıkıcı geçenler macera anlatır. Maksat heyecan olsun.
Biz de askerlik hikâyelerimizi anlatırken Helikopter'den Helikopter'e atlarız. Jeep'e bile bindirmediler. Hep yürüdük.

230 puan bir hiç. 73 obp ile git elektrik oku KPSS ile direkt memur olarak atanırsın. Öyle böyle mecbursun mesleğe gitmeye, puanın az. Düz Anadolu lisesinde de yapamazsın zor gelir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,418
Üyeler
198,966
Son üye
Ktmduke_250

Geri