Yeni Bilgisayarda Yüksek Ram Kullanımı

Nedir hocam bu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim win11 8 in 7 sini falan boşta yiyor
Bir program. Sistemde gereksiz gördüğünüz şeyleri kapatmak için var. Çalışan şeyleri yarı yarıya düşürüp işlemci ve ram'i baya rahatlatır.

Bir program. Sistemde gereksiz gördüğünüz şeyleri kapatmak için var. Çalışan şeyleri yarı yarıya düşürüp işlemci ve ram'i baya rahatlatır.
Yani görev yöneticisinde gözğkmeyen ama yinede çalışan programlar olabilir mi hocam nasıl oluyor bu neden göstermiyor windows onları

Fazla ram kullanması windows 11 ddr5 teknolojileri için ram depolama teknolojisini kullanmasından kaynaklıdır. fazla gözükmesi bu teknolojinin çalıştığını gösterir. insanlar fazla görünce çok sanıyor ama aslında hazırda ram belleğe ulaşım kotasını yüksek tutuyor ve paylaşımlı olarak aktif ram kullanımı yapıyor. windows 10 da kesinlikle böyle bir uygulama yok windows 11 de aldığı güncellestirmeler ile bu teknolojiyi ddr5 işlemcilere entegre ediyor. Bilip bilmeden konusmamak lazım. Fazla ram kullanımınız var gibi gelebilir fakat işlemci anlık olarak o rami hanesine yazarak işlemleri hızlandırma derdinde. Fazla gözükmesi tamamen win11 tejnolojisi kaynaklıdır. Yapay zeka asistanlarına danışın açıklayacaklardır.
Teşekkürler hocam

ne olursa olsun fazla cidden. Bazı şeyler yapıp 30 35e düşürdüm ama hala fazla gibi
Windows 10 kullanıyorum boşta ram tüketimi %8-9 civarı. %10 bile değil

Geçmiş olsun. Klasik windows diyenlere bakma. Belkide kusur Windows 11 dir. Ama win11 bile olmasa boşta %50 tüketim normal değil.

Normal diyenler saçma sapan windows yazılımının böylesine ram tüketimini sindirip normalleştirip umursamayandır

bende %8-9 hadi en baba 10 iken sende niye %50 oluyormuş? Gayet sorgulaması mantıklı bi soru. Benim özel yeteneklerim olduğu için mi %8-9 da tutabiliyorum sanki

Discord, Spotify, Steam, tarayıcı (Chrome) gibi şeyler boşta değildir. Genelde kullanıcılar bunları uygulamadan sanmayıp, boşta %50 falan diyor. Bunlar gayet kaynak tüketen uygulamalar ve bellek tüketmesi bir sorun değil. Ne kadar kullanırsa o kadar hızlı çalışır.

Ama günümüzde hem bu uygulamalar hem de oyun için 32 GB bellek ideal. Ama günlük kullanımda 16 GB bellek yeterli, oyun için de yeter ama oyunda arka plandaki uygulamaları azaltmak gerekebilir.

Gördüğünüz üzere 32 GB bellekte %57 18 GB bellek tüketiyor. Tarayıcı, Discord, Steam, Ubisoft uygulaması, Defender ve arka planda Black Flag Remake açık. Windows işlemlerinden çok bunlar kaynak tüketiyor. Yani Windows kaynak tüketimini Linux seviyesine getirse de, bu uygulamaların asla düzeleceğini sanmıyorum. Arkada ayrıca Nvidia, IDM ve Windows uygulamaları veya arayüzleri (Xbox oyun arayüzü) kullandığı Edge webview de var.

2026-07-10_20-02.webp

2026-07-10_20-02_1.webp

Tarayıcıda da bu sekmeler açık. Reklam engelleyici kullanıyorum, kullanmasam daha fazla olur.

2026-07-10_20-04.webp

Ben sistemi şu konudaki yöntemler ile kullanıyorum. Güncelleme ve ince ayarları yapmanızı öneririm.

Discord, Spotify, Steam, tarayıcı (Chrome) gibi şeyler boşta değildir. Genelde kullanıcılar bunları uygulamadan sanmayıp, boşta %50 falan diyor. Bunlar gayet kaynak tüketen uygulamalar ve bellek tüketmesi bir sorun değil. Ne kadar kullanırsa o kadar hızlı çalışır.

Ama günümüzde hem bu uygulamalar hem de oyun için 32 GB bellek ideal. Ama günlük kullanımda 16 GB bellek yeterli, oyun için de yeter ama oyunda arka plandaki uygulamaları azaltmak gerekebilir.

Gördüğünüz üzere 32 GB bellekte %57 18 GB bellek tüketiyor. Tarayıcı, Discord, Steam, Ubisoft uygulaması, Defender ve arka planda Black Flag Remake açık. Windows işlemlerinden çok bunlar kaynak tüketiyor. Yani Windows kaynak tüketimini Linux seviyesine getirse de, bu uygulamaların asla düzeleceğini sanmıyorum. Arkada ayrıca Nvidia, IDM ve Windows uygulamaları veya arayüzleri (Xbox oyun arayüzü) kullandığı Edge webview de var.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Tarayıcıda da bu sekmeler açık. Reklam engelleyici kullanıyorum, kullanmasam daha fazla olur.

Alıntıyı görüntüle
Hocam bilgisayar bomboşken ile yüksekti. 3. parti uygulamalarla o kadar alakalı olduğunu sanmıyorum pek

Bir de bunu ayrı yazayım, anakartınızda Wifi adaptörü varsa bu da bellek sızıntısı yapabiliyor. Eğer yukarıda anlattığım şeyler açık olmamasına rağmen %50 doluyorsa, bu bir aygıt veya yazılım sorunu olabilir. Anakarta bağlı wifi adaptörlerini her zaman aygıt yöneticisinden devredışı bırakarak kullanmanızı öneririm. Wifi için kesinlikle anakart almayın, Wifi harici satılan adaptörler daha mantıklı.

Ayrıca yukarıdaki PUBG konusundaki güncellemeler ve ayarları eksiksiz yapmak, varsa yazılımsal bir sorun çözecektir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bilgisayar bomboşken ile yüksekti. 3. parti uygulamalarla o kadar alakalı olduğunu sanmıyorum pek
Dediğim gibi üçüncü parti uygulamalar rahat 5-10 GB tüketebiliyor. Çoğu kişi bu kadar tüketmeyeceğini sanıyor. Bir tarayıcıda video izlediğinizde zaten ilk açıldığında 500.000 MB tüketiyor, uzun süre açık kalınca 800.000 MB kadar çıkıyor. Reklam engelleyici kullanmadan diğer sekmelerde gezerseniz bu ekstra artıyor. Siteleri öyle optimize falan etmiyorlar.

yok hayır ben zorunlu olmadıkca windows güncellemerini yapmıyorum sadece

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,616
Üyeler
199,197
Son üye
REei

Geri