Film ve Oyun İçin Monitör Önerisi

BBSQ

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhabalar, yakın tarihte 5070 Ti aldım. Şuan monitörüm 1080p 60 Hz VA panel. Özellikleri kötü gibi gelse de kontrastından ve renklerinden gayet memnunum aslında ama ekran kartını harcamamak adına değiştirmeyi düşünüyorum. %70 film %30 oyun için kullanıyorum iş haricinde. Msi MAG 274QPF X30MV ve Aoc U27G4XM arasında kaldım. OLED kesinlikle düşünmüyorum, IPS paneldense VA paneli tercih ederim çünkü ışık sızması piyangosu ve grimsi siyah kalitesi (düşük kontrast oranı) asla katlanamayacağım bir şey ama miniledler için local dimmingi açınca bu sorun ortadan kalkıyor, blooming problemi başlıyor diye biliyorum, bu nedenlede 1152 zone olan 27" monitörler nispeten daha iyi olacaktır, çokta büyük olmasına ihtiyacım yok. Aslında statik kontrast oranı iyi 4k VA miniled Flat 120 Hz üzeri bir monitör istiyorum ama araştırdığım kadarıyla böyle bir model yok. İyi görüntü verdiği sürece fiyatı nedeniyle 2k monitöre de yönelebilirim ama 2k film olmadığı için özellikle 1080p veya 4k bir film izlerken piksel oranının film çözünürlüğü ile tam bölünmemesi nedeni ile aliasing problemleri olup olmadığını merak ediyorum, 1080p harici kullanmadığım için deneme ve görme fırsatım olmadı, bu konuda da yardımcı olur musunuz?

Merhabalar, yakın tarihte 5070 Ti aldım. Şuan monitörüm 1080p 60 Hz VA panel. Özellikleri kötü gibi gelse de kontrastından ve renklerinden gayet memnunum aslında ama ekran kartını harcamamak adına değiştirmeyi düşünüyorum. %70 film %30 oyun için kullanıyorum iş haricinde. Msi MAG 274QPF X30MV ve Aoc U27G4XM arasında kaldım. OLED kesinlikle düşünmüyorum, IPS paneldense VA paneli tercih ederim çünkü ışık sızması piyangosu ve grimsi siyah kalitesi (düşük kontrast oranı) asla katlanamayacağım bir şey ama miniledler için local dimmingi açınca bu sorun ortadan kalkıyor, blooming problemi başlıyor diye biliyorum, bu nedenlede 1152 zone olan 27" monitörler nispeten daha iyi olacaktır, çokta büyük olmasına ihtiyacım yok. Aslında statik kontrast oranı iyi 4k VA miniled Flat 120 Hz üzeri bir monitör istiyorum ama araştırdığım kadarıyla böyle bir model yok. İyi görüntü verdiği sürece fiyatı nedeniyle 2k monitöre de yönelebilirim ama 2k film olmadığı için özellikle 1080p veya 4k bir film izlerken piksel oranının film çözünürlüğü ile tam bölünmemesi nedeni ile aliasing problemleri olup olmadığını merak ediyorum, 1080p harici kullanmadığım için deneme ve görme fırsatım olmadı, bu konuda da yardımcı olur musunuz?
bütçe nedir?

ATW veya STW Polarizer mevcut değil şu an en azından şimdilik satıştaki IPS MiniLED modellerde, bu durum canını sıkar mı buna karar vermelisin.

TCL MiniLED modellerinin getirileceği haberi geldi beklerim dersen lakin zaman alır.

Son düzenleme:
Denk gelmiştim bu konuya, eğer direkt bakıldığında oluşan halo efektini azaltmıyor ise ATW veya STW Polarizer olmamasının çok canımı sıkacağını düşünmüyorum, tam karşıdan bakıyorum zaten hep, belki va panel için belli olabilir sonuçta ufak açı değişimlerinden bile renkte sapmalar oluyor ama şahsen zannetmiyorum bunun bir problem olacağını, en kötü ona göre biraz uzakta kalacak şekilde ayarlarım masayıda. 274QPF X30MV ve Aoc U27G4XM arasında kalmıştım zaten, asıl sorunum 4k bir filmi 2k monitörde izleyince ufakta olsa aliasing oluyor mu? Bir de local dimming level 3 sonda iken windows normal kullanımda blooming nedeniyle kullanılmaz durumda mı oluyor çünkü IPS U27G4XM için local dimming kapalı halde ne olursa olsun biraz ışık sızması olacağını biliyorum ve aşırı gözüme batıyor oda, yani level 3 dışında kullanmayı düşünmüyorum IPS için, o yüzden bariz halelenmeler olursa hem parası nedeniyle de 2k monitörede yönelebilirim.

Son düzenleme:
VA MiniLED modeller mouse ile ekranda karanlık sahne üzeri parlak aydınlık beyaz obje geçişlerinde, fare imlecinde kaydırırken daha avantajlı ama OLED gibi sorunsuz geçişli değil.

Sonuçta Pixel Based Dimming vs Zone Based (Local) Dimming

LCD için VA MiniLED modeller daha yüksek kontrasta ulaşıyor çıkabiliyor.

IPS MiniLED modellerde

STW Polarizerın veya ATW Polarizerın olmasının bulundurulmasının önemi büyük, görsel kalitede hayli etkisi var.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,488
Üyeler
199,170
Son üye
bayramses

Geri