Bir Ram'in Çip Üreticisi Ne Kadar Önemli(Tartışma)

Konu fikrini ben verdim. Çaktırma :D. Ben açarsam troll sanacak söveceklerdi, troll için açmasam da, risk almadım o yüzden
Çok nezih tartışma oluyor ve bilgi alış verişi felan oluyor istediğimi alamadım biri ordan laf atmasını felan bekledim sonra biride ona karşı çıkıp bir anda 3. Dünya savaşı felan :D. Sende ne kadar geç dahil oldun ya fddf

Çok nezih tartışma oluyor ve bilgi alış verişi felan oluyor istediğimi alamadım biri ordan laf atmasını felan bekledim sonra biride ona karşı çıkıp bir anda 3. Dünya savaşı felan :D. Sende ne kadar geç dahil oldun ya fddf
Ya hocam şehir dışındayım. Şansımı seveyim internet bitti. Akşam girmiştim bi kere konuyu göremeyince çıktım zaten. İnternette dediğim gibi. Anca bugün başkasının internetten giriyorum. Şanssızlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hala vahşet dozunu alamadıysan hynix çipsiz ram alınır mı? Diye konu açta. Senin bu vahşet, kaos, isteği ne hocam ya?

Ya hocam şehir dışındayım. Şansımı seveyim internet bitti. Akşam girmiştim bi kere konuyu göremeyince çıktım zaten. İnternette dediğim gibi. Anca bugün başkasının internetten giriyorum. Şanssızlık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hala vahşet dozunu alamadıysan hynix çipsiz ram alınır mı? Diye konu açta. Senin bu vahşet, kaos, isteği ne hocam ya?
Hocam yaş ilerledikçe hayat çok normale dönüyor sonrasında arada kaos istiyor öğle progrmaların yanın da bir yandan yazılım yazıp bir yandan da yemek programları izleyince kaosu seviyor insan. :D Şe yazsam mesela AMD ekran kartı çöptür diye bir başlık nasıl olur kfdmk

Hocam yaş ilerledikçe hayat çok normale dönüyor sonrasında arada kaos istiyor öğle progrmaların yanın da bir yandan yazılım yazıp bir yandan da yemek programları izleyince kaosu seviyor insan. :D Şe yazsam mesela AMD ekran kartı çöptür diye bir başlık nasıl olur kfdmk
Amd vs Nvidia da olabilir. Ya da Nvidia fanboylara da laf atılabilir. Piyasaya hakimsen kaos çıkarmak zor değilde. Dediğim gibi ben açtığım konuları kaos için açmıyorum. Bilgilenme için :D

Amd vs Nvidia da olabilir. Ya da Nvidia fanboylara da laf atılabilir. Piyasaya hakimsen kaos çıkarmak zor değilde. Dediğim gibi ben açtığım konuları kaos için açmıyorum. Bilgilenme için :D
Başlık seçimi güzel hocam bence siz değerlendirebilirsiniz. Ben buna benzer bir tartışmaya girip 1-2 sene önce ban yeedim süreli :D

Başlık seçimi güzel hocam bence siz değerlendirebilirsiniz. Ben buna benzer bir tartışmaya girip 1-2 sene önce ban yeedim süreli :D
Ben Amd vs Nvidia konusunda bilgiliyim zaten. Niye açayım ki konu? Ramler hakkındaki bilgimi arttırmak için açtıydım konuyu.

alakası yok, internette paylaşılan ayarlar örneğin nebi akgünün paylaştıkları vs sweet spot değerler hep, expodan bir tık daha sıkı değerler yani günlük bu işlerden anlamayan insanların direkt girip kullanabileceği ayarlar, bununda anakartla gram alakası yok.
Dostum beni yanlış anlıyorsunuz. Ben diyorum ki bu kadar küçük oynamalar için fazla para vermeye gerek yok. Expo profili olsun yeterli. İleri seviye OC yapılacaksa sağlam bir anakart lazım, manuel ayar girilerek Expo’dan hafif iyi bir ayar yapılacaksa gerek yok, fiyatı 19-20’ye düşen 6000 MHz cl40’a kadar bir Ram kiti alın geçin.

Şöyle örnek vereyim micron chipli 6000 MHz cl38 bir Expo kit var. Bir de 6400 MHz cl36 Hynix bir kit var. B650m-r anakartın (bu kadar iyisi bile yok pek çok insanda bu arada) var. Hynix kiti manuel ayarladın 6000 MHz cl30 veya 32’ye çektin, sana kazandıracağı fps’i görünce bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye girip çıkıp duracaksın biosa çünkü o kadar etkili bir şey değil.

Olur ya Msi meg x870, aorus x870, Rog x870 anakartın olur o zaman zaten bu konuda tartışmayız bile. Trident Royal 8000 MHz kitini 6000 MHz cl28’te kullanıyor olursun, buraya girip bir şeylere bakmaya tenezzül de etmezsin zaten :D

Dostum beni yanlış anlıyorsunuz. Ben diyorum ki bu kadar küçük oynamalar için fazla para vermeye gerek yok. Expo profili olsun yeterli. İleri seviye OC yapılacaksa sağlam bir anakart lazım, manuel ayar girilerek Expo’dan hafif iyi bir ayar yapılacaksa gerek yok, fiyatı 19-20’ye düşen 6000 MHz cl40’a kadar bir Ram kiti alın geçin.

Şöyle örnek vereyim micron chipli 6000 MHz cl38 bir Expo kit var. Bir de 6400 MHz cl36 Hynix bir kit var. B650m-r anakartın (bu kadar iyisi bile yok pek çok insanda bu arada) var. Hynix kiti manuel ayarladın 6000 MHz cl30 veya 32’ye çektin, sana kazandıracağı fps’i görünce bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye girip çıkıp duracaksın biosa çünkü o kadar etkili bir şey değil.

Olur ya Msi meg x870, aorus x870, Rog x870 anakartın olur o zaman zaten bu konuda tartışmayız bile. Trident Royal 8000 MHz kitini 6000 MHz cl28’te kullanıyor olursun, buraya girip bir şeylere bakmaya tenezzül de etmezsin zaten :D
İstediğim KAOS yükleniyor evet bu arada çok ağır konuşmuşsun hayatım da ilk defa bu kadar ağır sözler duyuyorum bunun altında kalmaması lazım ama işi de zor valla. Bu arada tabikide her şey bütçe çok düşük bir bütçeden bir sanat bekleyemezsin. Her şeyin bir alıcısı vardır

İstediğim KAOS yükleniyor evet bu arada çok ağır konuşmuşsun hayatım da ilk defa bu kadar ağır sözler duyuyorum bunun altında kalmaması lazım ama işi de zor valla. Bu arada tabikide her şey bütçe çok düşük bir bütçeden bir sanat bekleyemezsin. Her şeyin bir alıcısı vardır
Yok be benim kaosla kavgayla gürültüyle işim yok. Herkes istediğine parasını yatırabilir illaki. Ben çok iyi rame 30k vermek yerine ortalama rame 20k verip, kalan 7k'yı ekran kartına yatırmayı daha mantıklı buluyorum sadece.

Sıradan bir kullanıcı bile artık bişeyleri öğrenip en kötü ihtimalle expo açıyorsa zen5 tarafında 1:1 ayarlamak zorunda en azından. Ben farklı konuşuyorum sen farklı, kendini yanlış anlattığın için seni yanlış anlıyoruz, ileri seviye oc için evet anakart gerekiyor ama internette gördüğümüz ayarlar için pahalı bir anakarta falan gerek yok, bahsettiğin anakartla hynix ramin ve ortalama bir anakartın olduğunu farzet, işlemcin x3d değilse eğer çok iyi fps artışı ve %1 artışı alabiliyosun. 500 liraya bir tane fan alıp ekran kartının üstüne koyup rame üfletmen yetiyor bunun için, herkes şuan pc toplamıyor ayrıca, ben elimdeki ramleri 6000tlye almıştım 6000-28 Tz5 royal ramleri. Arkadaşların çoğunda patriot ramler var a-die çünkü en ucuz 6000-30 ramlerdi. Elinde olan kişiler yapabilsin diye konuşuyoruz zaten burada gidipte şuan 10k fazla ver git a die al uçar kaçarsın diyen yok burada. Aşağıya 9800x3d ile ocli ve ocsiz benchmark sonuçlarımı da bırakıyorum aradaki %1 değerlerini görün diye.
1784354456744.webp

Sıradan bir kullanıcı bile artık bişeyleri öğrenip en kötü ihtimalle expo açıyorsa zen5 tarafında 1:1 ayarlamak zorunda en azından. Ben farklı konuşuyorum sen farklı, kendini yanlış anlattığın için seni yanlış anlıyoruz, ileri seviye oc için evet anakart gerekiyor ama internette gördüğümüz ayarlar için pahalı bir anakarta falan gerek yok, bahsettiğin anakartla hynix ramin ve ortalama bir anakartın olduğunu farzet, işlemcin x3d değilse eğer çok iyi fps artışı ve %1 artışı alabiliyosun. 500 liraya bir tane fan alıp ekran kartının üstüne koyup rame üfletmen yetiyor bunun için, herkes şuan pc toplamıyor ayrıca, ben elimdeki ramleri 6000tlye almıştım 6000-28 Tz5 royal ramleri. Arkadaşların çoğunda patriot ramler var a-die çünkü en ucuz 6000-30 ramlerdi. Elinde olan kişiler yapabilsin diye konuşuyoruz zaten burada gidipte şuan 10k fazla ver git a die al uçar kaçarsın diyen yok burada. Aşağıya 9800x3d ile ocli ve ocsiz benchmark sonuçlarımı da bırakıyorum aradaki %1 değerlerini görün diye. Alıntıyı görüntüle
6000-cl28 vs 6200-cl26 arasında %10 gibi bir fark olmuş P1'lerde.
6000-cl30 vs 6200-cl26 arasında %15 olur o zaman.
6000-cl32 vs 6200-cl26 arasında %20 dersek omg omg!
6000-cl36 vs 6200-cl26 arasında %30 tabi bunların en yüksek FPS değeri olmadığının, en düşük olduğunun farkında olmalıyız anladığım kadarıyla. %1'ler.
Biraz abarttığımın farkındayım, 28'den 26'ya daha büyük fark oluyor heralde ama neyse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,213
Üyeler
199,310
Son üye
John_Simit

Geri