Hocam ekran kartini verimsiz yazılımı yüzünden cpu darboğaz yaşıyor şehir icinde. Kesinlikle darboğaz yaşadığım şey ama ekran kartinin verimsizligi nedeniyle. Yoksa rx6600 ile de darbogaz yaşardım.B580 ile yaşadığınız şey darboğaz değil hocam yazılımdan dolayı kaynaklanan bir şey siz ister ayarları en düşüğe alın isten en yükseğe alın crimson desertte 20 fps civarına sabitliyor. Bu konu yazılım eksikliğinden dolayı olan bir şey
Evet, aslında b580 cidden çok güçlü bir ekran kartı, mesela cyberpunk 2077 b580 ile çok iyi optimize olan bir oyun ve dehşet fpsler veriyor, hayatımda ilk defa pathtracing açmıştım ve hala çok güzel fpsler veriyordu. Maalesef ki hala verimsiz ve oyun desteği konusunda yeteriz bir kart tabi net olmak lazim bu durum sadece b580i doyuramayan işlemci ile alakli, evet güçlü islemci lazim ve güçlü islemci varsa çok güzel performans veriyor. Tabi yine ekleyeyim bu işlemci gereksinimi de yine verimsiz ve yetersiz ekran karti yazilimindan dolayi.dostum bahsettiği durumlar özellikle npc ile alakalı tam olarak işlemci ile ilgili bir özelliklik senin dediğinde doğru ama ekran kartının bu işlemlere optimize olamaması ile alakalı yani iki durumda haklı ama dolaylı da olsa sonuç gene malesef işlemciye çıkıyor. Dolayısı ile ekran kartının optimizasyonuna çıkıyor. Bu manada b580 tuhaf davranan bir kart derken optimizasyon ve oyun desteklerindeki eksikliğini kast ettiğinizi düşünüyor ve öyle anlıyorum.umarım daha iyi destekleyebilirler günümüzde nvidia ve amd bizi güzel standartlara alıştırdı artık böyle durumlarla hala karşılaşmak üzücü
Bugün kargoya verdim. 9.500e sattim. Titan versiyonu beyaz değil.Eğer B580'nin beyaz versiyonu ise talip olabilirim karta
Tekrar dediğim gibi tamamen yazılım eksikliğinden dolayı olan bişey, bu durumun darboğaz ile yakından uzaktan alakası yokHocam ekran kartini verimsiz yazılımı yüzünden cpu darboğaz yaşıyor şehir icinde. Kesinlikle darboğaz yaşadığım şey ama ekran kartinin verimsizligi nedeniyle. Yoksa rx6600 ile de darbogaz yaşardım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet, aslında b580 cidden çok güçlü bir ekran kartı, mesela cyberpunk 2077 b580 ile çok iyi optimize olan bir oyun ve dehşet fpsler veriyor, hayatımda ilk defa pathtracing açmıştım ve hala çok güzel fpsler veriyordu. Maalesef ki hala verimsiz ve oyun desteği konusunda yeteriz bir kart tabi net olmak lazim bu durum sadece b580i doyuramayan işlemci ile alakli, evet güçlü islemci lazim ve güçlü islemci varsa çok güzel performans veriyor. Tabi yine ekleyeyim bu işlemci gereksinimi de yine verimsiz ve yetersiz ekran karti yazilimindan dolayi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Bugün kargoya verdim. 9.500e sattim. Titan versiyonu beyaz değil.
ben sorun yaşamadımRx9060xt r7 5700x ile güzel çalışırmı

Neden peki?Hags kapalıysa açıp, açıksa kapatarak deneme şansın var mı?
Çünkü böyle durumlara sebep olabiliyorNeden peki?
Yani şu an cpu nun bazen 80-90% gezmesinin sebebi hags olabilir mi diyorsun? Aksam eve gecince deneyeceğim.Çünkü böyle durumlara sebep olabiliyor