Sıfır Patriot Ramler Neden Çalışmıyor?

EdArda

80+
Reaksiyon skoru
2
PATRIOT RAMLER NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Anakart: MSI PRO H810M-B DDR5 Soket 1851 mATX
  • İşlemci: Intel Core Ultra 5 250KF Plus, 4.2 GHz, 30 MB Önbellek, 18 Çekirdek
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC GDDR7
  • RAM: GoodRam IRDM 16 GB 5600 MHz CL36 DDR5
  • SSD: Kingston NV3 1 TB Gen4 NVMe M.2
  • İşlemci Soğutucu: Fazeon A2120TRA 9 cm RGB Kule Tipi
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Thermaltake View 380 Bubble Pink, 850W 80+ Gold ARGB
BU SİSTEMDEKİ GOODRAM RAMI ÇIKARIP Patriot Viper Venom CL30 6000Mhz ramden iki adet single olarak (16 gb) rami dual olarak taktık(sonra tekli de taktık)fakat,kasanın ışıkları yandı sonra sarı led yandı fakat monitöre hiç görüntü gelmedi. monitör açılmadan kasanın ışıkları söndü geri kapandı,bu neden olur,Patriot ramler mi bozuk,yoksa anakarta veya işlemciye mi uyumsuz ramler? Lütfen acil cevaplarsanız sevinirim 🙏

Ramlari 1-3 slotuna veya 2-4 slotuna mı taktınız?Satıcı kimdi bu arada?

Bios güncel mi?

Anakartta Clear CMOS butonu varsa ona basın, yoksa BIOS pilini çıkarıp 3 dakika bekleyin.

Anakartta Clear CMOS butonu varsa ona basın, yoksa BIOS pilini çıkarıp 3 dakika bekleyin.
şu an en doğrusu bunu yapmanız. psuyu 0 konumuna getirin, fişi sökün. açma tuşuna 2-3 kere boş basın. sonra clear CMOS tuşu varsa 10-15 sn basılı tutun, yoksa bios pilini çıkartın. sonrasında expo için de benzer sorunla karşılaşma ihtimaliniz yüksek. aynı şekilde çözebilirsiniz

Benim 250k lı sistemde de görüntü vermedi. ne yaptıysam olmadı mecbur iade edip corsair ram aldım sorun çözüldü. Yeni sistemlerde sorun oluyor bu ramler.

Benim 250k lı sistemde de görüntü vermedi. ne yaptıysam olmadı mecbur iade edip corsair ram aldım sorun çözüldü. Yeni sistemlerde sorun oluyor bu ramler.
imzada yazan sistemi patriotlarla topladım. sistemi kurdum stabilizasyon testi sonrası expo için biosta 6000mhz ye çıkartmaya çalıştım. hiçbirinde olmadı. araştırmam sonucu single kit olduğu için bu hatanın çok sık olduğunu öğrendim. iade edip corsair aldım bende. patriotla 1 gece uğraştığım expo mevzusunu corsair ile 3 dkda tamamladım

imzada yazan sistemi patriotlarla topladım. sistemi kurdum stabilizasyon testi sonrası expo için biosta 6000mhz ye çıkartmaya çalıştım. hiçbirinde olmadı. araştırmam sonucu single kit olduğu için bu hatanın çok sık olduğunu öğrendim. iade edip corsair aldım bende. patriotla 1 gece uğraştığım expo mevzusunu corsair ile 3 dkda tamamladım
bende tek tek alacam bu sorun her zaman yaşanıyor mu ?

bende tek tek alacam bu sorun her zaman yaşanıyor mu ?
malum fabrikasyon 4200 mhz geliyor. 6000 mhzye naparsam yapayım çıkartamadım. 4200 sonrası aralıkta farklı değerler de denedim. belki 20 kere clear cmos yapıp resetledim ama olmadı. tabi bu sırada araştırmalar ve sorun yaşayanların mesajlarını farklı forumlardan okudum. hiçbirinde olmayınca illallah edip iade ettim. aynı gün corsair vengance aldım. fiyat farkı olarak 3500 TL'ye maloldu bana. ama dediğim gibi, 3 dkda expolamayı başardım. şu an sorunsuz 6000mhz kullanıyorum.

malum fabrikasyon 4200 mhz geliyor. 6000 mhzye naparsam yapayım çıkartamadım. 4200 sonrası aralıkta farklı değerler de denedim. belki 20 kere clear cmos yapıp resetledim ama olmadı. tabi bu sırada araştırmalar ve sorun yaşayanların mesajlarını farklı forumlardan okudum. hiçbirinde olmayınca illallah edip iade ettim. aynı gün corsair vengance aldım. fiyat farkı olarak 3500 TL'ye maloldu bana. ama dediğim gibi, 3 dkda expolamayı başardım. şu an sorunsuz 6000mhz kullanıyorum.
stok olarak 4200 mü geliyormuş demek bunu bilmiyordum expo dediğiniz şeyi açında 6000 mhz ye çıkıyo demek ben tek tek alıcam sistemi ilk ram alacaktım şimdi düşündürüyon beni ramları alsam çalışmasa ne yapacam

patriot viper venom sıkıntılı bir model ben de aynısını yaşamıştım 3 gün uğraştırdı ram değişerek çözdüm hynix mxynix 6000mhz cl30 diye önerip duruyorlar ama sıkıntı yaşayanı çok.

stok olarak 4200 mü geliyormuş demek bunu bilmiyordum expo dediğiniz şeyi açında 6000 mhz ye çıkıyo demek ben tek tek alıcam sistemi ilk ram alacaktım şimdi düşündürüyon beni ramları alsam çalışmasa ne yapacam
mevzuyu direkt profesyonel dille, şu alıntıyla açıklayayım;
Dual kit RAM (çift kanal bellek kiti), aynı üretim partisinden çıkıp fabrikada test edilmiş ve %100 uyumlu eşleşen iki modülden oluşur. Tek tek alınan iki adet Single kit ise farklı zamanlarda üretilmiş olabilir; bu durum çip uyumsuzlukları yaratabilir. Dual kit, kararlılığı garanti eder ve özellikle sistemin çift kanal (dual channel) modunda çalışmasını sağlayarak bellek bant genişliğini iki katına çıkarır.

Aralarındaki temel farklar şunlardır:
    • Uyumluluk ve Kararlılık (Stabilite): Dual kitler aynı silikon yapısına ve seri numaralarına sahip oldukları için XMP/EXPO profillerinde sorunsuz çalışır. Ayrı alınan iki adet tekil RAM'de (hatta aynı marka/model olsalar bile içlerindeki bellek çipi -die- revizyonu farklı olabilir) çökme veya mavi ekran riskleri daha yüksektir.
    • Performans: Doğrudan üretici tarafından test edilmiş dual kitler, optimum gecikme değerlerinde sorunsuzca çalışmaya hazırdır. Uyumsuz ayrı RAM'ler ise otomatik olarak en düşük frekansa veya en yüksek gecikme değerine (CL) sabitlenerek performans kaybı yaşatabilir.
Doğru Bilinen Yanlışlar: "Aynı model RAM'den 2 tane alırsam Dual kit ile tamamen aynı olur" düşüncesi hatalıdır. Kit olarak satılmayan RAM'ler arasında mikroskobik üretim farkları bulunabilir ve bu durum çift kanal performansının tam potansiyeline ulaşmasını engelleyebilir. [1, 2]

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,896
Üyeler
199,454
Son üye
tisorthane

Geri