Ana Kart Kasaya Girmiyor

Fau-ST

80+
Reaksiyon skoru
0
Ana kartı kasaya takmaya çalışıyorum ama ses kartı tarafı kasanın deliğine oturmuyor oturtmaya çalıştık aşırı kuvvet uygulamadık bişey olur diye peki ana karta zarar gelmiş midir

Bişey olmamıştır ya ses kartı çıkarışıp takanişrn bişeyse çıksrın takamyo deneyin kendinizimi topladını oem mi aldınız

Ana kartı kasaya takmaya çalışıyorum ama ses kartı tarafı kasanın deliğine oturmuyor oturtmaya çalıştık aşırı kuvvet uygulamadık bişey olur diye peki ana karta zarar gelmiş midir
Kasa ve anakart modelini yazsan harika olurdu hocam (belki kasayla uyumlu değildir.)
Anakartı önce arka portları kasaya geçirip daha sonra vida deliklerini hizalamayı deneyebilirsin.

Ben toplarken anakarri kasaya takarken iki saat plakayı ters takmıştım iki saat zorladım ama anakartq zarar gelmedi islemciyi otururken dikkat etmek lazım onun dışındaki parcalar cok hassas deyil

Olayı Dinleyip , Kasa Ve Anakart Modelini Tahmin Eden Forum Üyeleri .

a group of green frogs are sitting around a table with a cigarette in their mouths .

Kasa ve anakart modelini yazsan harika olurdu hocam (belki kasayla uyumlu değildir.)
Anakartı önce arka portları kasaya geçirip daha sonra vida deliklerini hizalamayı deneyebilirsin.
Özür dilerim kasa bitfenix pol ii black 850w ana kart b850m max wifi

Özür dilerim kasa bitfenix pol ii black 850w ana kart b850m max wifi
kasaya uyumlu, montaj hatası muhtemelen

Ses kartı tarafının oturmaması genellikle şu sebeplerden kaynaklanır:

Arka I/O kısmının kasaya tam hizalanmaması,
Anakart yükseltme vidalarının (standoff) yanlış yerde olması,
Anakartı kasaya düz indirmeye çalışmak yerine önce arka portları oturtmamak,
Arka panelin (I/O shield veya entegre I/O kısmı) kasaya hafif baskı yapması.

kasaya uyumlu, montaj hatası muhtemelen

Ses kartı tarafının oturmaması genellikle şu sebeplerden kaynaklanır:

Arka I/O kısmının kasaya tam hizalanmaması,
Anakart yükseltme vidalarının (standoff) yanlış yerde olması,
Anakartı kasaya düz indirmeye çalışmak yerine önce arka portları oturtmamak,
Arka panelin (I/O shield veya entegre I/O kısmı) kasaya hafif baskı yapması.
Şimdi ne yapıcam

Anakartı tamamen çıkar
Kasanın standoff diziliminin (yükseltici vida) Micro-ATX ile uyumlu olduğunu kontrol edin.

bu tarz anakart montaj videoları izleyerek yapabilirsin

Oturmayan kısmın fotoğrafı var mı? Detaylı şekilde birkaç görsel atabilirsen daha iyi anlaşılır.

Oturmayan kısmın fotoğrafı var mı? Detaylı şekilde birkaç görsel atabilirsen daha iyi anlaşılır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ses kartının olduğu yeri tam oturtamıyorum işte yapamadım of

Yani ses kartının olduğu kasanın boşluğu olduğu yere anakart otursa vidalar tam oturur

Ekler

• 92400.webp
    92400.webp
    1 MB · Hit: 9
  • 92399.webp
    92399.webp
    639.3 KB · Hit: 9

Ses kartının olduğu yeri tam oturtamıyorum işte yapamadım of

Yani ses kartının olduğu kasanın boşluğu olduğu yere anakart otursa vidalar tam oturur
Birebir aynısı bende de olmuştu. çapraz vidalayarak oturtabilmiştim ben.

Geri