Oyuncu Olunur Mu veya Tiyatro Oyunculuk Okunur Mu(Tıp,Mühendislik)

i1nflames

80+
Reaksiyon skoru
67
Oyunculuk okunur mu

Son düzenleme:
sadece başını okudum ve direk tavsiyem oyuncu olma bence türkiyede oyuncu sektörü tekel sektör diye biliyorum yani yıllardır türk film/dizi vs. İzlemiyorum ama bir ara internettede görmüştüm bu konuyu insanlar tartışıyordu vs. Oyuncu pşyasasına bak hep aynı oyuncular oynuyor yani türkiyede rezalet bir film bile olsa al ünlü oyuncuları koy izleniyor bir şekilde yani 1 oyuncusu 1 sene de 2-4 dizi de falan oynuyor sen düşün bak hep kadrolar aynı yıllardır oyuncu piyasasında olan ama hâlâ ana oyuncu rolü alamayan sadece yanda sırada karakter olan onlarca oyuncu var vs.

Yani bence oyunculuk okunmaz ama sen bilirsin

Televizyondaki dizi filmler için oyunculuk düşünüyorsan o meslek ölmek üzere biz ailecek 10 senedir televizyon izlemiyoruz zaman geçtikçe radyo gibi birsey olacak pek kullanilmayacak. Oyuncu olunacaksa dijital platformlara oyuncu olmak lazım. Ama bu işi bence meslek olarak görmemen hayatımı kazanacam buradan ekmek yiyecem dersen yiyemezsin. Oyuncu olmak icin yani en azından normal bir dizide filmde figüran olacak seviyeye gelmek için cepten harcamak eşek gibi eğitim almak gerek diye düşünüyorum. Ajansların bir tarafının keyfine bağlı bir durum var bide. Onların istediği fiziksel özelliklere sahipsen zaten her türlü Oyuncu olursun. Ama öyle büyük oyunculuk ünlü olacak seviyede oyunculuk bence kumar gibi birsey olursa çok çok iyi hayatın olur olmazsa sürünürsün

Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi formlar şimdi ben kendimin cidden iyi rol yapabilen ortamlara ayak uydurabilen dayanaklı ve doğuştan bu işe seçilmiş biri olarak görüyorum 3 tane seçeneğim var en cok istediğim oyuncu olmak illa ana karakter olmak zorunda değilim ilk başta bu işin universitesini okuyacağım o süreçte en az c1 seviye İngilizceye sahip olacağım diksyonu zirveye çekeceğim sonrada orda burda tecrübe edileceğim en sonunda çoğu dizide her hangi bir yan rol olsam kafi zaten oyuncunun aldığı paralar gayet iyi bu benim en çok istediğim hedef ama diğer hedeflerim ise tıp veya gelmez ise mekatronik mühendisliği ki benim biyolojim ve bu alana sevgim çok fazla yani işimi severek yaparım onun haricinde mühendislikte ise onuda seviyroum ve severek yaparım el yatkınlıgım ve işlere hâkimiyetim yeteri kadad var az sanaiyede , elektrikte , mekanik işlerde bulunmadim yani o ortamlarada hakimim ve seviyorum sizce bu üçünden hangisini seçeyim ama oyuncu olmayı cidden isterim tıp okursam da ki okurum aile hekimi falan olurum kolay bir şey tercihi ederim yani öyle diğer alanlar gibi sabah akşam full stres gezmem diye düşünüyorum biraz uzattım ama kısa geçsem de ciddiye alınmaz dı lütfen bu oyunucluk hakkinda az çok bilgisi olan beni aydınlatabilirmi çok sevinirim

İzlediğin herhangi bir yerli dizide ana ve yan karakterlerin kaç tanesi Tiyatro ve Konservatuvar mezunu? Çoğu manken, ikinci sırada sosyal medya ünlüsü sıfatını almış kişiler var ve hepsinin ortak özelliği güzel / yakışıklı olması. Bununla beraber hep aynı kişiler üzerinde dönüyor sektör.

Bence oyuncu olmak için üni hiç gerekli değil zaten oynayan çoğu kişide ya yeteneği olduğu için ya güzel olduğu için ya da ama en çok torpili , networkü olduğu için bu meslekte kendine yer edinebiliyor . Kurslar veya ünide tiyatro kulüpleri ile ben yeteneğini geliştirebileceğine inanıyorum ki ben olsam ve üni okuyacaksam reklam ve mankenliği bir düşünürdüm .
Tv dizilerinde ise oyunculuk zor çünkü her hafta 2 saatlik bir bölüm için çekimler hiç kolay değil ve uluslararası standartlara göre çok altta . Yani bu mesleği tercih edersende kolay bir yol seni beklemiyor . Dil ise tr'de kalacaksan aşırı gereksiz anca yabancı içeriklere kayacaksan mantıklı ama tr'de kalıp o yabancı network'üne girmen kolay olmaz .

İzlediğin herhangi bir yerli dizide ana ve yan karakterlerin kaç tanesi Tiyatro ve Konservatuvar mezunu? Çoğu manken, ikinci sırada sosyal medya ünlüsü sıfatını almış kişiler var ve hepsinin ortak özelliği güzel / yakışıklı olması. Bununla beraber hep aynı kişiler üzerinde dönüyor sektör.
Bence oyuncu olmak için üni hiç gerekli değil zaten oynayan çoğu kişide ya yeteneği olduğu için ya güzel olduğu için ya da ama en çok torpili , networkü olduğu için bu meslekte kendine yer edinebiliyor . Kurslar veya ünide tiyatro kulüpleri ile ben yeteneğini geliştirebileceğine inanıyorum ki ben olsam ve üni okuyacaksam reklam ve mankenliği bir düşünürdüm .
Tv dizilerinde ise oyunculuk zor çünkü her hafta 2 saatlik bir bölüm için çekimler hiç kolay değil ve uluslararası standartlara göre çok altta . Yani bu mesleği tercih edersende kolay bir yol seni beklemiyor . Dil ise tr'de kalacaksan aşırı gereksiz anca yabancı içeriklere kayacaksan mantıklı ama tr'de kalıp o yabancı network'üne girmen kolay olmaz .

Bu işte önümü çok kapattıyor bu nedenle yurt dışına çıkmak şart oluyor o yüzden ingilizcemi gelişmiş tutacağım

Bu işte önümü çok kapattıyor bu nedenle yurt dışına çıkmak şart oluyor o yüzden ingilizcemi gelişmiş tutacağım
hocam yurtdışı dediğin anca amerika ki oradada yükselmek kolay değil
İngiltere falanda var ama bence hem ülke bitik hem aksan adamı öper

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,114
Üyeler
200,293
Son üye
burga

Geri