MTA7
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Fiyat nasıl panel nasıl aydınlatın beyler.
EvetDaha Yeni Girdi Piyasaya Ne Olacağı Belli Değil Alınabilir .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Almışken Bu Daha Mantıklı Değil Mi @Tayfunns ?
Hz düşük ve VA panel olmasıda negatif tarafı bence. 25 inch IPS 27 inc VA.2K MiniLED olanı 12.999 on alır geçerdim
2. linkteki (reddit) goruntu gosterme videosu sacma olmus: Asus %100 parlaklikta, TCL %20 (ve LD acik), esit kosullarda goruntu cekeydi bari ama ilk linkteki (reddit) bazi fotolar iyi gorunuyor. Ekran kucuk oldugu icin LD zone sayisinin azligi goze batmamis. Yalniz 25" olan sanirim IPS, 27" olan VAymis. 27" lik kodel black smearing, ghosting durumu nedir o daha onemli, IPS gene tahminen standartlarindadir.. Ve tabi fiyat 25"likte TL'ye cevrildiginde 6k civarina alan olmus, TCLin yurtdisi fiyat politikasini burda da uygulamali hem TV hem monitorlerinde. OLED monitoru nasil onu merak ediyorum, LG panel uzerine hoparlor haric modifikasyon yaptilar mi ve yazilimi nasil
Asusun parlaklığı 296nit zaten pek iyi değil - olarak %79 DCI-P3 ve 1000:1 civarı kontrast oranına sahip biraz parlaklıktan destek alsa kötü olmaz.2. linkteki (reddit) goruntu gosterme videosu sacma olmus: Asus %100 parlaklikta, TCL %20 (ve LD acik), esit kosullarda goruntu cekeydi bari ama ilk linkteki (reddit) bazi fotolar iyi gorunuyor. Ekran kucuk oldugu icin LD zone sayisinin azligi goze batmamis. Yalniz 25" olan sanirim IPS, 27" olan VAymis. 27" lik kodel black smearing, ghosting durumu nedir o daha onemli, IPS gene tahminen standartlarindadir.. Ve tabi fiyat 25"likte TL'ye cevrildiginde 6k civarina alan olmus, TCLin yurtdisi fiyat politikasini burda da uygulamali hem TV hem monitorlerinde. OLED monitoru nasil onu merak ediyorum, LG panel uzerine hoparlor haric modifikasyon yaptilar mi ve yazilimi nasil
dogrudur fakat hicbir LCD monitor /TV %100 parlaklikta test edilmemeli hele FALD degilse. tum foyalari ortaya cikar cunkuAsusun parlaklığı 296nit zaten pek iyi değil - olarak %79 DCI-P3 ve 1000:1 civarı kontrast oranına sahip biraz parlaklıktan destek alsa kötü olmaz.
TCL ise local dimming high ve %25 de 226nit çıkıyor. Tcl de qd mini led olduğu için daha parlak duruyordur zira yüksek kontrast oranı insan gözüne daha parlak gelir. Muhtemelen algılanan parlaklık açısından pek fazla fark olmaz. Ki eminim parlaklığı asusta düşürseydi de sonuç farklı olmazdı.
Alıntıyı görüntüle
VA daha iyi MiniLed için.Hz düşük ve VA panel olmasıda negatif tarafı bence. 25 inch IPS 27 inc VA.
Valla oyun için alınacaksa IPS daha iyi. Ghosting vs. gibi sorunlar olmaz ve daha hızlı olur VA panele göre. Kullanım senaryosuna göre değişir. VA olanda siyahlar daha siyah olur. Karanlık sahnelerde detaylar vs. gözükür. Yani hikayeli oyun vs. için alınır. Ben VA geçmişte AOC ve Samsung kullandım ikisindede ghosting hayaletlenme oluyordu mouse ile masaüstünde gezerken bile hissediyordum o sebeple IPS alırım. VA almam. Zaten 300 hz olanını alıyorsa biri fps oyunları için alıyordur.VA daha iyi MiniLed için.