TCL Qd Mini Led Alınır mı

1080P monitore 10k verilmez. 1440p olanı almalısın en kötü.

1785327761658.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Profil Fotoğrafı Yap Artık Şunu Tayfun :)

2K MiniLED olanı 12.999 on alır geçerdim

• Beğen
Reaksiyonlar: MTA7
2. linkteki (reddit) goruntu gosterme videosu sacma olmus: Asus %100 parlaklikta, TCL %20 (ve LD acik), esit kosullarda goruntu cekeydi bari ama ilk linkteki (reddit) bazi fotolar iyi gorunuyor. Ekran kucuk oldugu icin LD zone sayisinin azligi goze batmamis. Yalniz 25" olan sanirim IPS, 27" olan VAymis. 27" lik kodel black smearing, ghosting durumu nedir o daha onemli, IPS gene tahminen standartlarindadir.. Ve tabi fiyat 25"likte TL'ye cevrildiginde 6k civarina alan olmus, TCLin yurtdisi fiyat politikasini burda da uygulamali hem TV hem monitorlerinde. OLED monitoru nasil onu merak ediyorum, LG panel uzerine hoparlor haric modifikasyon yaptilar mi ve yazilimi nasil

2. linkteki (reddit) goruntu gosterme videosu sacma olmus: Asus %100 parlaklikta, TCL %20 (ve LD acik), esit kosullarda goruntu cekeydi bari ama ilk linkteki (reddit) bazi fotolar iyi gorunuyor. Ekran kucuk oldugu icin LD zone sayisinin azligi goze batmamis. Yalniz 25" olan sanirim IPS, 27" olan VAymis. 27" lik kodel black smearing, ghosting durumu nedir o daha onemli, IPS gene tahminen standartlarindadir.. Ve tabi fiyat 25"likte TL'ye cevrildiginde 6k civarina alan olmus, TCLin yurtdisi fiyat politikasini burda da uygulamali hem TV hem monitorlerinde. OLED monitoru nasil onu merak ediyorum, LG panel uzerine hoparlor haric modifikasyon yaptilar mi ve yazilimi nasil
Asusun parlaklığı 296nit zaten pek iyi değil - olarak %79 DCI-P3 ve 1000:1 civarı kontrast oranına sahip biraz parlaklıktan destek alsa kötü olmaz.

TCL ise local dimming high ve %25 de 226nit çıkıyor. Tcl de qd mini led olduğu için daha parlak duruyordur zira daha yüksek kontrast oranı insan gözüne daha parlak gelir. Renk gamutunda da ezeceğini düşünürsek öuhtemelen algılanan parlaklık açısından pek fazla fark olmaz. Ki eminim parlaklığı asusta düşürseydi de sonuç farklı olmazdı. Kullanıcı zaten daha iyi olduğunu kabul ediyor. Kameradan dolayı o parıltı kaçınılmaz olacak.
15468.webp

Asusun parlaklığı 296nit zaten pek iyi değil - olarak %79 DCI-P3 ve 1000:1 civarı kontrast oranına sahip biraz parlaklıktan destek alsa kötü olmaz.

TCL ise local dimming high ve %25 de 226nit çıkıyor. Tcl de qd mini led olduğu için daha parlak duruyordur zira yüksek kontrast oranı insan gözüne daha parlak gelir. Muhtemelen algılanan parlaklık açısından pek fazla fark olmaz. Ki eminim parlaklığı asusta düşürseydi de sonuç farklı olmazdı.
Alıntıyı görüntüle
dogrudur fakat hicbir LCD monitor /TV %100 parlaklikta test edilmemeli hele FALD degilse. tum foyalari ortaya cikar cunku :) Asusu bilmiyordum parlakliklari denk olsun diye yapmis sanirim ama bu videonun amaci o degil LD performansini gostermek. Dolayisiyla ikisini de %50 parlaklikta yapaydi daha iyiydi.

Yine de TCL bu yonden avantajli ve iyi is cikarmis. LD acildiginda monitorde kapanan ayar mi onu da merak ederim.

VA daha iyi MiniLed için.
Valla oyun için alınacaksa IPS daha iyi. Ghosting vs. gibi sorunlar olmaz ve daha hızlı olur VA panele göre. Kullanım senaryosuna göre değişir. VA olanda siyahlar daha siyah olur. Karanlık sahnelerde detaylar vs. gözükür. Yani hikayeli oyun vs. için alınır. Ben VA geçmişte AOC ve Samsung kullandım ikisindede ghosting hayaletlenme oluyordu mouse ile masaüstünde gezerken bile hissediyordum o sebeple IPS alırım. VA almam. Zaten 300 hz olanını alıyorsa biri fps oyunları için alıyordur.

• Beğen
Reaksiyonlar: MTA7
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,775
Üyeler
201,310
Son üye
aspects
Geri