Soğutma ve Fan Sesi Açısından Asus Dual mı, 3 Fanlı Sff Model mi?

BlackSoul

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba arkadaşlar,

Soğutma performansı ve fan sesi açısından iki ekran kartı arasında kararsız kaldım. Biri çift fanlı, diğeri ise üç fanlı ancak SFF (Small Form Factor) tasarıma sahip.

Normalde üç fanlı modelin hem daha serin çalışmasını hem de daha düşük fan sesi üretmesini bekliyorum. Ancak SFF tasarım nedeniyle fanlar daha küçük olduğu için bu avantaj ortadan kalkabilir mi? Bu noktada Asus Dual modelindeki daha büyük fanlar daha iyi bir soğutma ve daha sessiz bir kullanım sunabilir mi?

Bu iki modeli kullanan veya karşılaştırma yapmış olanların görüşlerini merak ediyorum.

Asus dual 9060xt kullandım fan devri 2000 civarı takılıyor ve duyuluyor 5070 te nasıldır bilemem

Asus dual 9060xt kullandım fan devri 2000 civarı takılıyor ve duyuluyor 5070 te nasıldır bilemem
2000RPM yüksek bir değer. O seviyelerde duyulacaktır. Ben ortalama 1500RPM filan çalışır diye umuyordum. Tabi kartı soğutmak için RPM yükseliyorsa dediğin olabilir. İşte burada SFF fanlı bir kart kartı soğutmak için daha fazla devirde dönme ihtiyacı duyuyormu yoksa Dual fanlar SFF göre büyük olduğundan hemen hemen aynı şey mi o kısmı merak ediyorum.

2000RPM yüksek bir değer. O seviyelerde duyulacaktır. Ben ortalama 1500RPM filan çalışır diye umuyordum. Tabi kartı soğutmak için RPM yükseliyorsa dediğin olabilir. İşte burada SFF fanlı bir kart kartı soğutmak için daha fazla devirde dönme ihtiyacı duyuyormu yoksa Dual fanlar SFF göre büyük olduğundan hemen hemen aynı şey mi o kısmı merak ediyorum.
Thermals
Under Load (F1 23 In-game Benchmark, 1440p, High Detail Preset, TAA, 16X AF, DLSS Off, Singapore Circuit, Two Laps)
• Avg. GPU Temperature: 70.8°C
• Min. GPU Temperature: 46.8°C
• Max. GPU Temperature: 72.8°C
• Avg. GPU Memory Junction Temperature: 72.3°C
• Min. GPU Memory Junction Temperature: 58.0°C
• Max. GPU Memory Junction Temperature: 76.0°C

230 250 güç çekerken yani tam yükte bu değerler 70 ortalama almış güzel değer üzmez fan Rpm leri için bir şey bulamadım. 9060xt buz gibiydim 62,63 ortalama ses vardı ama buz gibiydi tabi çok daha az güç tüketiyor

Thermals
Under Load (F1 23 In-game Benchmark, 1440p, High Detail Preset, TAA, 16X AF, DLSS Off, Singapore Circuit, Two Laps)
• Avg. GPU Temperature: 70.8°C
• Min. GPU Temperature: 46.8°C
• Max. GPU Temperature: 72.8°C
• Avg. GPU Memory Junction Temperature: 72.3°C
• Min. GPU Memory Junction Temperature: 58.0°C
• Max. GPU Memory Junction Temperature: 76.0°C

230 250 güç çekerken yani tam yükte bu değerler 70 ortalama almış güzel değer üzmez fan Rpm leri için bir şey bulamadım. 9060xt buz gibiydim 62,63 ortalama ses vardı ama buz gibiydi tabi çok daha az güç tüketiyor

Bilgilendirme için teşekkürler.

Geri