Radeon RX 9060 XT 16gb ve 5060 8 GB Oyun Testi Gariplik

Monitor fazeon 165hz 1080p. keşke bu monitörü almasaydım diyorum daha güzel alacağım sistemi topladiktan sonra
hocam 1080p de işlemci yoğunluk alır ve darboğaz yapar. 2k alırsan darboğaz azalır ekran kartına yoğunluk geçiyor. ya da kökten işlemci değiştirmek çözüm olur. 7500f.

hocam 1080p de işlemci yoğunluk alır ve darboğaz yapar. 2k alırsan darboğaz azalır ekran kartına yoğunluk geçiyor. ya da kökten işlemci değiştirmek çözüm olur. 7500f.
Farkettiysen r5 5600 yazdım yani am4 7500f almak için anakart ve ramleri yeniden almam gerekir

Farkettiysen r5 5600 yazdım yani am4 7500f almak için anakart ve ramleri yeniden almam gerekir
kökten dedim. darboğazı başka engellemenin yolu yok. 1080p kesin yiyor zaten. 2k belki denersen görürsün. yada ekran kart ıdeğişimi karar senin.

O zaman 5060 alırım daha iyi
Darboğaz bile olsa en kötü senaryoda 2 kart kafa kafaya fps vermeli 5060 daha fazla değil. Valo ve cs de ki özellikle cs de test ettiysen 5060 daha iyi de hangi oyunlarda test ettin

O zaman 5060 alırım daha iyi
konu açıp 5600 9060xt kullanan insanlardan yorum alabilirsin , veya bu sistemin test videoları varsa bakabilrsin.
Çoğu sistemde darboğaz var aslında ama darboğazın belli bir seviyeden yüksek olması oyun performans kaliteni etkiler

Test videosu var mesela
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Videoya bakıldığında sanırım olur gibi.
5060 8GB vram alrısanda ilerde VRAM düşük olduğu içni sıkıntı yaşayacaksın

ben böyle öğrendim ytdeki hocalardan. böyle de mantıklı buluyorum siz anlatımınızı bekliyorum hocam.
Hocam üstünkörü detaysız anlatacağım
İşlemcin bir oyunda 300 fps alabiliyor diyelim
Ekran kartın 500 alabiliyor burda işlemci limitine takılırsın 300 civarı alırsın başka bir ekran kartı alınca çok fark etmez (işlemci tabanlı oyunlarda)
Aynısı ekran kartları için de geçerli. Tam tersi şekilde düşün aynısı orda da yaşanıyor. Yani burda konu sahibinin yaşadığı durumun sebebi darboğaz değil. Darboğaz fps düşürmez limiti belirler. Burda arada oluşan farkın sebebinin kaynağı darboğaz değil. Ya olması gereken bu yada arka planda başka bir sorun var gibi duruyor. Her sistemde darboğaz vardır. İşlemci darboğazı ram darboğazı ekran kartı darboğazı gibi gibi %3 %5 %20 değişir ama her sistemde olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani bu sorunun darboğaz olması mümkün gözükmüyor. İşlemci aynı işlemci sonuçta

Ikisinin de oyun testlerini aynı işlemciyle bakıyorum r5 5600 ile yapıyorum 5.060 daha yüksek FPS veriyor gördüğüm kadarıyla neden acaba
-Kullandığın seride en yüksek işlemcilerden biri 5900x ve uygun fiyata 2. el bulman kolay. Kendi işlemcini sat 5900x al. Darboğazdan kurtulursun.-
Şahsen kullanıyorum 6800xt ile

Geri