Kilo Verip Şekillenmek İçin Spor Yaparken Protein Tozu Seçimi

spora başlar başlamaz kapıda protein tozu olmayan giremez mi yazıyolar kardeşim? senin protein açığın mı oluyor ki whey alacağım diye konu açıyorsun? git güzelce yemeğini ye hadi abicim annene söyle tavuk bonfile pişirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

böbrekle falan pek alakası yok o dediğin şey kreatin. sağlığa zararı yok asıl zararı cebe
Var hocam olmaz mi. Toz ile alakalı değil normal besinlerde de protein sınırı aşılması böbrekler icin tehlikeli. Nefroloji bölümünde böbrek yetmezliğinden yatan bir yakınım var ordan biliyorum. Onlara mesela normal bir insanın alması gereken protein miktari bile çok fazla geliyor

besine vermediğin parayı wheye verme, hele ki pahalı olanlara, illa alıcam çok iyi protein alamıyorum yemekte zorlanıyorum dersen o zaman belki lansmanda proteinocean wheylerini %15 %10 kuponla alabilirsin (şuan 1 tane lansmanda var, pea ama olsun), beslenmeye ciddi dikkat edip aldığın protein miktarını takip edersen zaten yemen gereken besinler kaliteli bir protein tozunun 1 kg fiyatını zaten geçer, o yüzden önceliğin parayı besine harcamak olsun, wheyi alıcaksanda lansmandan lansmana proteinocean wheyleri ucuza çözülür

besine vermediğin parayı wheye verme, hele ki pahalı olanlara, illa alıcam çok iyi protein alamıyorum yemekte zorlanıyorum dersen o zaman belki lansmanda proteinocean wheylerini %15 %10 kuponla alabilirsin (şuan 1 tane lansmanda var, pea ama olsun), beslenmeye ciddi dikkat edip aldığın protein miktarını takip edersen zaten yemen gereken besinler kaliteli bir protein tozunun 1 kg fiyatını zaten geçer, o yüzden önceliğin parayı besine harcamak olsun, wheyi alıcaksanda lansmandan lansmana proteinocean wheyleri ucuza çözülür
Pea proteinin emilimi çok düşük ya, al evine pirinç patlağı ye daha iyi ağzın boş durmaz en azından

Var hocam olmaz mi. Toz ile alakalı değil normal besinlerde de protein sınırı aşılması böbrekler icin tehlikeli. Nefroloji bölümünde böbrek yetmezliğinden yatan bir yakınım var ordan biliyorum. Onlara mesela normal bir insanın alması gereken protein miktari bile çok fazla geliyor
Saglikli bir insanda sorun olmaz. Dediginde bir ters olay vardir. Tabi bu demek degildir leblebi gibi protein tozu yiyebilirsin. Zaten pakette yazar onerilen miktar.

Program hazırlayayım istersen yemek için
Eğer bilgin varsa isterim tabii ki

Anlamadığım için sordum tabii ki her günde et et yenmez belki diye belki bir tane kaliteli almka isterim önerimiz olur mu yada doktor kontrolunde mi alınmalı hangi bölğmden istemeliyim

Kardeşim eğer vucüt geliştirmek istiyorsan (tüm gün) kilonun iki katı oranında protein tüketmen gerekiyor. Mesela eğer 70 kilo isen 70x2=140g protein alman lazım. Mesela protein değerlerine bakacak olursak;

100gram tavuk göğüsünde (pişmiş) - 30 gram protein olur.
Ortalam boyutlarda ki yumurtada (adet) - 6 yada 7 gram gibi protein yer alır.
100 gram lor peyniri (az yağlı olursa) - 18 gram civarında protein yer alır.
Ton balığı (süzülmüş olması çok önemli) - 100 gramında 25 gram protein yer alır.

Sabah kahvaltıda 4 tane haşlanmış yumurta yersen ve 100gram lor peyniri yersen -45gram proteini sabah sabah almış olur. Geriye kalır 95 gram protein.
Öğlen yemeğinde 200 gram ton balığı yesen buradan da 50 gram protein alırsın. Geriye kalır 45gramlık bir açık.
Akşam yemeğinde 200 gram tavuk yersen buradan da 60 gram bir protein almış olursun ve günlük değerinden 15gram fazla protein bile almış olursun.

Şu saymış olduğum çok rahatlıkla 3 öğünde zorlanmadan alacağın protein değerleri. Zaten daha kilolu isen daha fazla yiyorsun demektir. O zamanda sabah 1 yumurta fazla, öğlen 100 gram fazla balık akşamda 100gram fazla tavuk eti ile yine kilon için yeterli proteini almış olursun. Bana kalırsa protein tozu, yemek ile arası olmayan insanlar için geçerli. Bunun dışında fazla aldığın protein sana fayda sağlamayacaktır.

İşin özü sana yazdığım değerlere göre kilonu hesapla ve günlük ne kadar ihtiyacın varsa o kadar ye ve olay bitsin.

Eğer bilgin varsa isterim tabii ki

Anlamadığım için sordum tabii ki her günde et et yenmez belki diye belki bir tane kaliteli almka isterim önerimiz olur mu yada doktor kontrolunde mi alınmalı hangi bölğmden istemeliyim
Whey mucizevi bir şey değil sadece bol proteinli toz eğer bütçen az ise tabii ki kullanabilirsin ancak bütçen varsa düzgün bir beslenme ile ihtiyacın olan proteini almani öneririm
Wheyler de zararlı degil ama her şey gereğinden çok kullanıldığında zararlı olur bu yüzden abartıya kaçmadan kullanmak sorun olmaz. Sadece güvenli yerlerden almaya çalış merdiven altı çok var

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,285
Üyeler
202,558
Son üye
rec9
Geri